Ce spune Biblia despre închinarea la idoli și despre idolatrie ( 1 )

Isaia 42:8  Eu sînt Domnul, acesta este Numele Meu; şi slava Mea n’o voi da altuia, nici cinstea mea idolilor.„

Dumnezeu nu se va compara niciodată cu idolii, și nu va lasă ca cinevă să schimbe slava Lui în slava acordată unor idoli. Ce o fi fiind totuși idolii de este Dumnezeu așa tare împotriva lor? Ai tu cumva vreun idol, la care te închini, făcîndu-L pe Dumnezeu să se mînie împotriva ta?

Ce este un idol? Dicționarul explicativ răspunde mai jos cam așa:

ÍDOL, idoli, #s. m.# Divinitate păgână; (#concr.#) chip, figură, statuie reprezentând o asemenea divinitate și constituind, în religiile politeiste, obiecte de cult religios. ♦ #Fig.# Ființă sau lucru care reprezintă obiectul unui cult sau al unei mari iubiri. – Din #sl.# idolŭ.

Sursa: n/a

Un subiect aprins care stîrnește mulțime de controverse și care afectează nespus de mult creștinătatea în prezent este închinarea la idoli. Nu vreau să fac referire la o anumită denominație aparte care face acest lucru, pentru că probabil în cadrul fiecărei dintre ele există enoriași care fac acest lucru conștient sau inconștient. Chiar dacă nu te închini la un idol fizic, te poți închina la anumite lucruri nefizice, poți fi condus de idei sau de principii de viață pe care le ai mai presus de Dumnezeu. Un exemplu în acest sens îl dă  apostolul Pavel, spunînd în Epistola către Coloseni următoarele lucruri:

Coloseni 3:5-6  Deaceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli. Din pricina acestor lucruri vine mînia lui Dumnezeu peste fiii neascultării.

Lucrurile de care ești condus ajung să fie idolii tăi, dumnezeii care îți dau direcție în viață. Din cauza închinării la acești idoli vine mînia lui Dumnezeu peste cei ce săvîrșesc aceste lucruri.

Fiecare creștin ar trebui să fie conștient de pericolul căderii în idolatrie și efectul distrugător asupra vieții omenești. În momentul în care îl schimbi pe Dumnezeul Atotputernic pe o imagine, o sculptură sau o ideie îți pierzi sufletul și viața. Cel mai rău este că îți pierzi speranța de viață. Sunt în viață probleme și situații de care te poată salva doar Dumnezeu. Nu te poate salva, însă o figură limitată de genul unei statuiete. Dacă însă toată viața ți-ai pus încrederea într-o imagine poți fi sigur că nu o să te ajute.

În continuare vom vedea ce spune Dumnezeu despre idolatrie și idoli, dacă avem nevoie de ferestre spre Dumnezeu sau nu, dacă ne ajută idolii sau ne încurcă etc.

Va continua…

Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu