Matei 24. Distrugerea Templului din Ierusalim, semnul venirii lui Isus și sfîrșitul veacului acestuia (4)

2814BT RL pan looking S at Roman city-earthquake columns same dir ROM ISR CLM L_BSHCutremure de pămînt

Ca un supliment la chinurile aduse de foamete și ciumă, Domnul promite și cutremure de pămînt în regiune care vor confirma căderea Ierusalimului.

(Matt. 24:7).

  1. Marcellus Kik afirmă, „Cît despre cutremure, multe sunt menționate de scriitori chiar în perioada înainte de anii 70 d. Ch. Au fost cutremure în Smirna, Milet, Chios, Samos, Laodicea, Hierapolis, Colose, Campania, Roma și Iudea. Este de menționat că orașul Pompei a fost foarte distrus de un cutremur pe data de 5 Februarie, anul 63 d.Ch. (Escatologia Victoriei, p.93)

ARĂTĂRI ÎNSPĂIMÎNTĂTOARE, ŞI SEMNE MARI ÎN CER.

a82658d82825660645780a7a1259cb9dÎntr-un pasaj similar, Luca 21:11 atenționează că vor fi arătări înspăimîntătoare și semne mari în cer.

„a izbucnit o furtună enormă în noapte, cu cea mai mare violență, și vânturi foarte puternice, cu cele mai mari averse de ploaie, cu fulgerare continuă, tunete teribile, și lovituri uimitoare și cutremurări ale pământului, au fost un indiciu clar vine o distrugere asupra oamenilor, atunci când sistemul lumii a fost pus în această tulburare;.. și oricine ar ghici că aceste minuni prefigurau mari calamități care urmau să vină ” (Războaie, 4: 4: 5).

Cu o altă ocazie, Josephus a scris: „Astfel, a existat o stea asemănătoare cu o sabie, care se afla deasupra orasului, si o cometa care a continuat un an întreg. Astfel, de asemenea, înainte de revolta evreilor atât de mare, o lumină a strălucit împrejurul altarului și a sfintei case. Părea să fie timp de zi, atît de strălucitoare, încît lumina ei a durat timp de o jumătate de oră. Mai mult decât atât, poarta de est [curtea] templului, care era de aramă armată cu fier  și care a fost cu dificultate închisă de douăzeci de oameni, și sprijinită pe o bază armat cu fier, și au bolțuri fixate foarte adânc în podeaua fermă, care a fost făcută dintr-un bloc de piatră, s-a deschis singură de la sine spre al șaselea ceas al nopții. ” (Războaie, 4: 4: 5).

EVANGHELIA PREDICATĂ LA TOATE NAȚIUNILE

Evanghelia trebuie să fie predicată tututor națiunilor după aceea va veni sfîrșitul. Matei 24:14  “Evanghelia aceasta a ‘mpărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfîrşitul.”  Este adevărat că Isus nu specifică despre care sfîrșit e vorba, al Templului, a generației respective sau a lumii. De asta este necesar ca să fim atenți cu presupunerile. Evanghelia a fost predicată în primul secol tuturor Neamurilor sau națiunilor cunoscute la acea perioadă, dar nu neapărat fiecărui membru al națiunilor respective. Mai mult decît atît apostolul Pavel face o afirmație răsunătoare că totuși Evanghelia a fost vestită oricărei făpturi (vestită creației).

Coloseni 1:23  “negreşit, dacă rămîneţi şi mai departe întemeiaţi şi neclintiţi în credinţă, fără să vă abateţi dela nădejdea Evangheliei, pe care aţi auzit-o, care a fost propovăduită oricărei făpturi (creației) de supt cer, şi al cărei slujitor am fost făcut eu, Pavel.”

„Tradiția atribuie următoarele câmpuri misionare pentru apostoli și evangheliști: Andrei se spune că a lucrat în Sciția, deci rușii l venereze ca apostol lor, Filip a petrecut ultimii ani din Ierapole în Frigia, Bartolomeu se spune că a adus Evanghelia după Matei în India. Tradiţia cu privire la Matei este destul de confuză. El se spune că a predicat propriul său popor, și după aceea în țările străine. Iacov Alfeu, se spune că a lucrat în Egipt. Tadeu se spune că a fost misionar în Persia . Simon Zelotul se spune că a lucrat în Egipt și în Marea Britanie, în timp ce un alt raport îl leagă cu Persia și Babilonia. Ioan Marc se spune că a fondat biserica din Alexandria „.. (Lars P. Qualben, Istoria Bisericii Creștine).

Acest articol a fost publicat în Gînduri din Apocalipsa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu