Ce spune Biblia despre stafiile și duhurile care vizitează oamenii? ( 7 )

Biblia menționează cu nu poți rămîne neutru din punct de vedere spiritual. Nu poți spune că nu sunt nici cu Dumnezeu, nici cu dracul. Așa ceva este imposibil. Întotdeauna este o influiență dintr-o parte sau alta. In Evanghelia după Matei se vorbește despre omul care a avut contact cu un duh, pentru o vreme, dar după ce a fost eliberat rămîne pe scurt timp neutru spiritual, fără să îl aleagă pe Dumnezeu.

Matei 12:43-45  Duhul necurat, cînd a ieşit dintr’un om, umblă prin locuri fără apă, căutînd odihnă, şi n’o găseşte.  Atunci zice: ,,Mă voi întoarce în casa mea, de unde am ieşit. Şi, cînd vine în ea, o găseşte goală, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu el alte şapte duhuri mai rele decît el: intră în casă, locuiesc acolo, şi starea din urmă a omului acestuia ajunge mai rea decît cea dintîi. Tocmai aşa se va întîmpla şi cu acest neam viclean.„

Cînd se întoarce duhul găsește casa goală. Ar fi fost normal să îl găsească pe Hristos acolo. De aceea spune Pavel în Galateni 2:20  Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m’a iubit şi S’a dat pe Sine însuş pentru mine. Faptul că Hristos poate trăi în noi este o realitate cum și duhurile pot trăi în noi și ne pot controla viața. De asta ai nevoie să îl alegi pe Hristos, pentru că altfel duhul, mai ia cu el alți șapte și vin la gazdă în tine și starea de pe urmă ajunge mai rea decît cea dintîi.

Duhurile rele coordonează cu oamenii. În Apocalipsa ele adună oamenii la luptă împotriva lui Dumnezeu:

Apocalipsa 16:16  Duhurile cele rele i-au strîns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon.

Apocalipsa 16:13-14  Apoi am văzut ieşind din gura balaurului, şi din gura fiarei, şi din gura proorocului mincinos trei duhuri necurate, cari semănau cu nişte broaşte. Acestea sînt duhuri de draci, cari fac semne nemaipomenite, şi cari se duc la împăraţii pămîntului întreg, ca să-i strîngă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic.

Satan se poate transforma, aparent în înger de lumină ca să te mintă. Și poți verifica aceasta cu Cuvîntul lui Dumnezeu. Dacă îți spune ceva ce nu este acolo, înseamnă că e minciună. Evident, că să verifici, trebuie să cunoști, de asta și te îndemn să studiezi Biblia – Cuvîntul lui Dumnezeu.

2 Corinteni 11:14-15  Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.  Nu este mare lucru dar, dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai neprihănirii. Sfîrşitul lor va fi după faptele lor.

Crede în Isus și vei avea salvarea de sub puterea întunericului:

Coloseni 1:13-14  El ne-a izbăvit de supt puterea întunerecului, şi ne-a strămutat în ‘mpărăţia Fiului dragostei Lui,  în care avem răscumpărarea, prin sîngele Lui, iertarea păcatelor.


Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s