Matei 24. Distrugerea Templului din Ierusalim, semnul venirii lui Isus și sfîrșitul veacului acestuia (2)

matei-24-27Pentru a le arata ucenicilor că istoria evenimentelor se desfășoară pe făgașul prezentat de El, Isus preîntimpină ucenicii să fie atenți la anumite semne care urmează să se îmtîmple.

Matei 24:4-6  Drept răspuns, Isus le-a zis: ,,Băgaţi de seamă să nu vă înşele cineva. Fiindcă vor veni mulţi în Numele Meu, şi vor zice: ,Eu sînt Hristosul!` Şi vor înşela pe mulţi. Veţi auzi de războaie şi veşti de războaie: vedeţi să nu vă spăimîntaţi, căci toate aceste lucruri trebuie să se întîmple. Dar sfîrşitul tot nu va fi atunci.

Evenimentele continuă pînă cînd autorul (Isus ) încheie în felul următor Matei 24:14  “Atunci va veni sfîrşitul”.

În continuare va fi prezentată împlinirea evenimentelor respective, dar nu înainte de a scoate în evidență cheia pasajului respectiv.

Matei 24:34  Adevărat vă spun că, nu va trece neamul acesta pînă se vor întîmpla toate aceste lucruri.

Joseph Henry Thayer definește cuvântul grecesc pentru „generație” ca

  1. o concepere, naștere, nativitate
  2. pasiv, ceea ce a fost născut, oameni din același stoc, o familie de mai multe nivele ca urmași naturali, membrii succesivi ai unei genealogii.

Metaforic: o rasă de oameni foarte asemanator cu unul pe altul în dotare, preocupări, caracter și special într-un sens rău o natiune perversă

  1. toată mulțimea de oameni care trăiesc în același timp.
  2. o vârstă (adică timpul în mod obișnuit ocupat de fiecare generație), spațiul de la 30 la 33 de ani ” (Lexiconul grec-englez al Noului Testament) .

Dacă o generație durează între 30-40 ani, iar discuția pe care o are Isus se întîmplă în anii 30 d.Ch, atunci lucrurile corespund cu distrugerea Ierusalimului din anii 70 d.Ch de generalul roman Titus, exact cu 40 ani mai tîrziu.

În articolul următor vor fi examinate semnele care urmează să se întîmple (s-au întîmplat) înaintea venirii lui Isus.

Acest articol a fost publicat în Gînduri din Apocalipsa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu