Întrebare de logică: Este păcat să ieşi la întîlnire?

Nu vreau să pun în discuţie faptul că este bine sau rău să ieşi la întîlnire, ci dacă este sau nu păcat. Discutam cu cineva acest subiect, analizînd avantajele şi dezavantajele întîlnirii cu care parţial eram de acord. La un moment dat persoana cu care discutam mi-a spus că dacă mergi la întîlnire este păcat. Sincer, am rămas surprins de aşa interpretare pe care nu o mai auzisem. M-am interesat în baza cărei situaţii a dat aşa veridict. Bănuiam că o fi găsit vreun verset în Biblie pe care eu nu-l ştiam. Explicaţia a fost însă cu mult mai simplă de cît mă aşteptam. Baza acestei logici era următorul verset: Matei 5:27-28 “Aţi auzit că s’a zis celor din vechime: ,,Să nu preacurveşti.„ Dar Eu vă spun că ori şi cine se uită la o femeie, ca s’o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui”. Explicaţia era următoarea: dacă mergi la întîlnire cu o domnişoară, după un timp ai putea să doreşti să treci la ţinutul de mînă, la cuprins, la sărutări şi în mintea ta ar apărea gîndul de curvie, iar aceasta este păcat. Logic nu ? În acest caz a fi contabil tot e păcat, pentru că ai putea să lucrezi cu banii, ai putea fi tentat să-i furi şi aceasta este păcat. Ar fi păcat să fii medic pentru că ai putea da un medicament greşit care ar duce la moartea pacientului. Ar fi păcat să fii professor pentru că ai putea să fii tentat să iei mită şi să cauţi la faţa omului şi asta e păcat. Ar fi păcat să fii pastor pentru ca ai putea să fii tentat de toate descrise pînă acum: să furi banii bisericii, să omori prin deciziile care le iei, să cauţi la faţa omului, să fii făţarnic.

Nu este însă adevărat! Biblia prezintă clar ce este şi ce nu este păcat, şi nu este necesar ca oamenii să inventeze nimic. Explicaţia clară ar fi fost că în urma întîlnirii ai putea păcătui, dar nu faptul că întîlnirea ar fi păcat. Dragi cunoscători ai Bibliei vă rog să aveţi bunul simţ în interpretarea textului biblic şi să nu spuneţi prostii.

Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Întrebare de logică: Este păcat să ieşi la întîlnire?

  1. elvis zice:

    Concluzia ? Nu e pacat sa mergi la intalniri ! Pacat e sa-ti imaginezi tot felul de lucruri cu partenera !
    Si uite asa ajungem sa strecutam tantarul si sa inghitim camila ! Off , voi asa zisi sfatuitori sau ” invatatori” cu minte de copii !

    Apreciază

  2. dianna_d8 zice:

    Isus nu se referea in versetul acela la relatia dintre doi tineri care vor sa se cunoasca in vederea casatoriei (cititi cartea biblica Cantarea Cantarilor – aici intalnire intre doi iubiti 🙂 ), ci la faptul de a pofti ceea ce nu ti se cuvine, sotia altuia sau o femeie pe care nu intentionezi s-o iei si de sotie.
    Fireste ca intalnindu-te cu persoana iubita se nasc sentimente si dorinte care pot duce si la pacat in cazul in care nu sunt tinute in frau acele dorinte.

    D-le Elvis, poti, si e recomandat chiar (Proverbele 5:15-20), „sa-ti poftesti” partenera oricat. Nu asta e pacat. Pacat ar fi sa te uiti la vecina de vis-a-vis si sa te gandesti la ce i-ai face daca ti-ar pica in mana. 😀

    Apreciază

  3. Elvis zice:

    Am fost rau si ironic cu dvs , doamna Teo ! Eu doresc sa postati tot timpul parerea dvs cand aveti ceva de spus sau transmis din experienta dvs ! Despre Calvin , Luther,Wycliffe si multi altii ,Ciprian or sa vi dea,numai si pentru ca au tradus Bibilia in limba popoarelor din care erau si tot e ceva extraordinar ! Suntem rai si nu ne dam seama ! Sper sa vedem ce e bun in viata cuiva ,pentru ca ce e interpretabil nu e treaba noastra ,ci a lui Dumnezeu ! Nu judecati ,ca sa nu fiti judecati ,nu ? Asa spune Biblia ! Toti suntem crestini,unii mai buni ca dvs ,altii mai rai ca noi ! Cei mai buni trebuie sa-i suporte pe cei mai slabi ! Si sa-i iubeasca precum Isus ucenicii ! Nu uitati calea spre Dumnezeu e Isus si modelul tot El e ! Dupa El s-a inspirat si sfintii dvs si Maica Domnului ! El e calea spre caracterul lui Dumnezeu ! Nu ?

    Apreciază

    • doinitzapoienita zice:

      Imi place cum gindesti, Elvis. Ai perfecta dreptate. Pur si simplu nu stiu cine este sfintul sau sfinta ceea cind merge la intilnire sa se gindeasca la cit de mare e dragostea lui Dumnezeu. Mai mult se gindesc la cit de mare e dragosea lor care le cere actiune. Daca esti mort sau bolnav mergi la intilnire, noptea, singuri unde vrei… Daca esti sanatos cu mintea intreaga, ai un trup plin de viata, atunci fii atent sa nu te frigi.

      Apreciază

  4. Elvis zice:

    @doinitzapoienita-Daca n-as fi crestin ,as spune ca pana la un punct ai dreptate ! Si anume ca ce e frumos in noi ar trebui daruite unui om cu care ne potrivim ,il iubim si dorim sa ne fie sprijin ,jumatatea care ne completeaza toata viata ! Daca gandesti in termenii corpului tau ,poate iar pana la un punct ti-as da dreptate ,daca baietii fac dragoste cu oricine,eu, de ce nu ? Dar aici se pune problema din punctul unui crestin de vedere si noi ca si crestini trebuie sa fim putin altfel ,adica pana nu te casatoresti ,poti visa si imagina,daca e viitoarea ta sotie la multe,dar dupa casatorie restul sau daca esti sigur ca ea va fi sotia si inainte,dar asta e punctul meu de vedere ! Deci,esti o libera cugetatoare si viata crestina o consideri ca ceva desuet,nevalabila in zilele noastre,ok ,te inteleg ,dar daca crestinii vor sa fie altfel ,ai vreo problema cu asta ?
    Poti sa razi de ei ,dar ai sa observi ceva ciudat in timp casatoriile crestine,cel putin la cei nascuti din nou,protestanti sunt mai in toate cazurile f durabile,pe cand cele din lume mult mai scurte ! Asa ca s-ar putea si noi sa avem pe undeva dreptate ! Ce zici ?

    Apreciază

  5. Lenuta zice:

    Draga Ciprian
    Eu pot afirma cu cea mai mare convingere ca intilnirile pina la casatorie nu aduc nimic bun, si tu stii , eu sunt casatorit deja, si sunt foarte implinit si fericit. De aceea am tot dreptul sa afirm acest lucru.
    Nu cred ca este corect sa confuzi intilnirile cu specialitatile despre care ai mentionat. Este foarte adevarat ce ai afirmat, ca in urma intilnirilor ai putea pacatui, de aceea nu este oare mai bine sa le eviti?
    Dumnezeu sa te binecuvinteze

    Apreciază

  6. Eliza zice:

    Poate ca unii inteleg altfel intalnirile…poate le compara sau cel putin se poarta „ca la piata” unde poti merge sa pui mana pe rosii si ardei sa vezi daca sunt proaspeti…! Nu consider ca e pacat sa ai intalniri atata timp cat ai cerut de la Domnul si te-ai rugat pentru persoana respectiva si stii ca iti va fi sot/sotie. Ideea e cum te comporti la intalniri si daca ceea ce faci sau spui e un mod de a pacatui cu gandul fapta sau vorba. Asta e parerea mea! God bless all who have dates:)

    Apreciază

Lasă un comentariu