Diavolul. Sunteți iertați prin jertfa lui Isus (3)

Pentru diavol este important să păcatuiești. Astfel ești la cheremul lui. Îți vei aminti întotdeauna de ceea ce ai făcut și asta te va chinui. Doar Isus te poate ierta și îți poate da liniște și pace în inimă. Dacă ai fost iertat, diavolul oricum îți va face viața amară amintindu-ți întotdeauna ceea ce ai făcut. Dacă ai păcatuit și ai fost iertat de Dumnezeu mergi înainte cu capul sus. Dumnezeu îți pregătește viitorul, diavolul întotdeauna îți va aminti trecutul tău și va încerca să-ți imputeze vină pentru el.

Asumă-ți responsabilitatea că ai păcătuit. Dacă e așa spune-I lui Dumnezeu că ai păcătuit, îți pare rău și nu mai vrei să se repete. Isus I-a spus femeii prinsă în curvie: Du-te și nu mai păcătui. Împotriviți-vă cu toate puterile păcatului. Evrei 12:4 Voi nu v’aţi împotrivit încă pînă la sînge, în lupta împotriva păcatului.

Mulți oameni ajung să aibă o viață de coșmar din cauza unor păcate închipuite de genul: este păcat de mîncat un fel special de mîncare, păcat dacă nu serbezi vreo sărbătoare creștină etc. Asigură-te că ce ai făcut este într-adevăr păcat. Dacă nu știi, mergi și întreabă pe cineva care știe din Biblie, nu din închipuiri proprii. Pentru siguranță verifică exact versetul și contextul care vorbește despre păcatul respectiv.

1 Ioan 2:1-6 Copilaşilor, vă scriu aceste lucruri, ca să nu păcătuiţi. Dar dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor (Sau Advocat. Greceşte: Paraclet, adică apărător, ajutor.), pe Isus Hristos, Cel neprihănit.  El este jertfa de ispăşire pentru păcatele noastre; şi nu numai pentru ale noastre, ci pentru ale întregei lumi. Şi prin aceasta ştim că ‘l cunoaştem, dacă păzim poruncile Lui.  Cine zice: ,,’l cunosc„, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el. Dar cine păzeşte Cuvîntul Lui, în el dragostea lui Dumnezeu a ajuns desăvîrşită; prin aceasta ştim că sîntem în El.  Cine zice că rămîne în El, trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus.

Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu