Principiul lui Lenin prezent în biserică

leninSună banal ca un duşman al bisericii şi al creştinismului să aibă urmaşi care aplică principiile lui chiar în biserica lui Hristos. Nu putem nega faptul că Lenin a fost un geniu, dar şi un fanat al propriei lui teorii. Cunoaştem bine principiul pe care l-a aplicat Lenin pentru a deveni un conducător şi a dezvolta cultul personalităţii: „oferirea puterii” maselor. În realitate Lenin nu a oferit nici o putere nimănui, dar a creat tuturor impresia că oamenii sunt cei care conduc. Fiecare om se simţea că poate participa la conducere, că poate lua o decizie, în realitate aceasta era doar o ficţiune. Cînd spui omului că toată puterea este în mîna lui, chiar dacă îl conduci el nu observă acest lucru. Am prezentat simplificat cum funcţionează principiul lui Lenin.

În unele biserici se conduce după acelaşi principiu. Oameni incompetenţi sunt numiţi în funţii de conducere în cadrul bisericii: ca lideri, diaconi, învăţători. Cu părere de rău mulţi dintre ei au obţinut aceste posturi fiind linguşitori, dar să trecem peste aceasta. Oamenii cred că sunt  conducători şi nu realizează de fapt că sunt doar nişte marionete. Este un principiu care doar în favoarea celor care conduc, dar care se va răsfrînge negativ asupra lingăilor.

1 Corinteni 7:23 Voi aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Nu vă faceţi dar robi oamenilor”.

Romani 7:6 “Dar acum, am fost izbăviţi de Lege, şi sîntem morţi faţă de Legea aceasta, care ne ţinea robi, pentruca să slujim lui Dumnezeu într’un duh nou, iar nu după vechea slovă”.

Suntem ai lui Dumnezeu şi nu al altor oameni. Legea chiar dacă a fost foarte importantă a fost abolită de jertfa lui Isus. Suntem conduşi de un duh nou, Duhul Sfînt, şi El este singurul care trebuie ascultat şi nu oamenii.

Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu