Moderator

41 de răspunsuri la Moderator

  1. Paisie zice:

    Mulumesc pentru apreciere.
    Succes!

    Apreciază

  2. mihai zice:

    sincer sa fiu, suna a vrajeala toata povestea care ai scris-o aici…daca erai cu adevarat ortodox mureai ortodox…dar chestii din astea nu conving lumea…toti in copilarie fac sotii si eu am facut…poate chiar multe…in schim acuma am trecut de perioada asata si gindesc altfel, astea nus doar decit niste speculatii de a atrage membri…

    La ce bun faci Taekwondo? daca biserica invata cu totul altfel…ca Dumnezeu este bun si iubitor…oare te temi de ceva? sau cursurile iti sun oferite gratis de biserica la care mergi? M-i sa intimplat si mie sa fiu invitat la o tabara de odihna…chiar vara asta…stiu eu beneficii de astea eftine cre te pun sa-ti vinzi sufletul …imi pare rau ca te-ai numit ortodox, nestind ce include aceasta religie!!!

    Iti dau un sfat, sterge ce ai scris mai sus legat de ortodoxie ca daca nu ai cunoscut-o cu adevarat nu o pingari.

    Apreciază

    • roman din Romania zice:

      Prietene Mihai,iti spun ca Ciprian ar merita sa poarte numele de „drept credincios”-pentru ca asta este semantica cuvantului „ortodox”Nu acelasi lucru se poate spune de cei care fac parte din acest cult.Iti spun ca eu am facut parte din el pana acum trei ani,il cunosc si pot sa-ti spun ca e plin de formalism si necredinta,in schimb,plin de traditii si obiceiuri omenesti care contrazic in multe cazuri Cuvantul lui D-zeu.Nu este suficient sa te numesti ortodox pentru a fi drept credincios.Te intreb daca ai citit vreodata Biblia sau macar Noul Testament? Intrebarea este doar retorica,pentru ca din cele afirmate reiese ca NU!.Lasi totul in seama preotului de frica sa nu te ratacesti si tu citind Biblia ca si alti”drept credinciosi”?! Pune mana si citeste Biblia,studiaz-o si aplic-o in viata,ca de aia a fost data,citeste la II Timotei 3/16,ca sa „invete,sa mustre,sa indrepte si sa dea ajutor in neprihanire”,adica in a duce o viata curata.D-zeu sa te ajute!

      Apreciază

    • liviu zice:

      salut mihai si eu eram ferm convin ca catolicismul este cea mai buna religie dar de cand lam primit pe DOMNUL din toata inima mea din tot cugetul meu din tot sufletul meu ,DUMNEZEU ma schimbat .citesc biblia si inteleg cu totul alceva fata de ce fac oamenii marea majoritate care se duc la biserica .incetul cu incetul descoper o lume care traieste in pacat care nu citeste cuvantul DOMNULUI ,o lume cu ochii inchisi ,cu urechile astupate cu doctrina vechilor parinti si cu idolii lor,o lume care le e frica sa se documenteze ,o lume care spune ca eu traiesc in lumea mea dar ei nu recunosc ca nu citesc cuvantul lui DUMNEZEU,sau mai sant unii care spun ca le este frica de schimbare le este bine asa cum sant .vreau sa spun ca …………….pentru acei oameni care nu vor avea parte de imparatia lui DUMNEZEU.nu mai stati pe ganduri si comentati in nestiinta de cauza luati si studiati cuvantul lui DUMNEZEU si primitil pe domnul IISUS HRISTOS IN VIATA VOASTRA CA NUMAI PRIN DOMNUL PUTETI SA VA MANTUITI.

      Apreciază

  3. Elena Barac zice:

    Pentru Mihai!
    nici nu stiu cu care punct as incepe, fiindca ai scris multe lucruri. Eu personal m-am nascut de asemenea intr-o familie de crestini ortodocsi, acum frecventez o alta biserica, dar nu este vorba despre vrajeala, sau vinderea sufletului si nici nu este vorba despre vreo batjocura adusa la numele bisericii ortodocse. Important este sa fii un crestin adevarat care urmeaza pe Dumnezeu si asculta, implineste Cuvintul lui Dumnezeu, aceasta am invatat eu si aceasta este corect, nu putem spune ca o biserica este mai buna sau alta, poti spune daca un crestin este crestin adevarat sau doar cu numele de crestin. Iar ceea ce stimti si ceea cum este viata ta dupa pocainta nu poate fi redat prin cuvinte, aceasta cred ca nici Ciprian nu a putut sa redea, fiindca este o viata cu totul deosebita, extraordinara.
    Cu privire la taekwon-do si la tabara, as putea si eu sa raspund, dar il las pe Ciprian sa o faca fiindca intrebarea i-a fost lui adresata.
    Apropo, ai spus adevarul, Dumnezeu este iubitor, si noi suntem chemat sa ne iubim aproapele ca pe noi insine.

    Apreciază

    • George zice:

      Spui 2 lucruri. Unu ca ti-ai schimbat religia, si doi ca nu are importanta ce religie esti, atata timp cat respecti cuvantul D-lui. Din asta se trage concluzia ca nu era necesara schimbarea religiei. Sti de ce nu este bine sa schimbi religia ? Simplu. Din faptul ca asta va duce in lume la confuzie, va duce in lume la creerea de diferite religii, secte s.a.m.d. cand de fapt religia este una singura. Este cuvantul Lui Dumnezeu, care de fapt este imprimat in subconstientul tuturor. Unii il accepta, altii nu, altii mai greu. In fine lucrul acesta este foarte discutabil, dar in esenta trebuie sa respecti cuvantul D-lui. Etica este cel mai important lucru care ne duce spre dezvoltare. Moartea, termen spus oarecum gresit, este de fapt un moment de fericire, care in perioada tracilor si a altora era un moment de fericire. De ce ? Pentru ca in viata ne straduim sa atingem fericirea si cu cat ne straduim mai mult cu cat, se va departa de noi. Cand nu ne vom mai chinui, atunci o vom atinge. Cu cat suntem mai atasati de material cu cat trecerea noastra in urmatorul plan va fi mai dureros. Cu cat suntem mai detasati, cu atat va parea o formalitate, un joc Dumnezeiesc. Am tinut sa spun despre moarte, pentru ca multi dintre noi, oamenii de rand, o trateaza diferit, de multe ori gresit in relatie cu Legea Universala. Dumnezeu nu ne judeca, constiinta noastra o face. Adica noi insine. Va doresc tuturor armonie si o evolutie cat mai inalta.

      Apreciază

      • Ciprian Sarivan zice:

        Nu are imporanta cum te numesti, importanta are cum crezi. Nu mi-am schimbat religia pentru ca nu am avut-o pina atunci. Religia este unul din lucrurile care nu se transmit prin ereditate. Religia protestanta am acceptat-o atunci cind am inteles ce zice Biblia si ce fac oamenii.
        Cu mult respect
        Ciprian Sarivan

        Apreciază

  4. Dragă Mihai ,
    De ce te surprinde faptul că cineva doreşte să se schimbe şi într-o bună zi hotărăşte să aibă o relaţie frumoasă cu Dumnezeu ? Este chiar atât de rău să doreşti să devii bun ?
    Citeşte mai atent ceea ce a scris Ciprian , biserica ortodoxă nu i-a răspuns la nevoile lui . (deşi nu cred că toate bisericie sunt aşa) . Posibil să i se atras mai mult atenţia la ritualuri şi tradiţii , iar Cuvântul lui Dumnezeu a rămas pe planul al doilea .
    De ce crezi că a atacat Biserica Ortodoxă ?
    Mihai , ortodox înseamnă „drept slăvitor de Dumnezeu” , presupune o astfel de atitudine frecventarea unei anume biserici ? Nu , şi tu o ştii prea bine , Însuşi Domnul Isus a zis femeii samaritence că trebuie să se roage în duh şi adevăr . Eu cred că e valabil pentru toată lumea .
    Domnul să te binecuvânteze !

    Apreciază

  5. Sarivan Ciprian zice:

    Nu am vrut mult timp sa raspund la critica pe care mi-a facut-o Mihai. Azi am citit mai multe articole in care sunt atacati protestantii si deaceea vreau sa raspund.
    Nu am incercat nici odata ca sa conving pe cineva de adevarul Bibliei si nici sa „atrag” membri cum ai spus tu. Cine constientizeaza ca este pacatos vine singur la Domnul Isus.
    Referitor la Taekwondo- este sportul care m-a facut credincios in Isus, mi-am incalcat frica pe care o are fiecare cind trebuie sa lupte pentru ceva, m-a facut ordonat in ceea ce fac, m-a ajutat sa trec peste greutati, si sa fiu staruitor in toate.
    Biblia ne invata sa fim niste buni sportivi care nu lovesc cu pumnul in vint. Deasemenea ne invata sa aparam pe cei slabi, sa ne iubim sotia ca si Hristos biserica si sa fim gata sa murim pentru ea. As dori sa fac ce ai face tu daca cineva te-ar ataca. Ai sta si te-ai ruga?
    Ortodox inseamna „drept slavitor de Dumnezeu”. Eu Il slavesc pe Dumnezeu cu adevarat traind ceea ce El ma invata in Biblie.
    Daca esti cinstit cu tine insuti studiaza Biblia si vezi daca Dumnezeu te place asa cum esti?
    Moderator blog
    Sarivan Ciprian

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      Daca cineva tear ataca? Lai face varza?

      Cipriane, macar de dragul dreptatii nu mai fa ciorba din religie si carate, chiar nui nevoie de carate pr ca daca esti crestin esti urmas a-L Lui Isus, deci faci ca Isus atunci cand esti atacat, adica….”intorci si obrazul celalalt”

      Au dreptate , nu sant nici eu mai bun ca tune sau ca altii si probabil ca daca cineva mar araca pe mine sau familia mea, nui sigur ca as putea face ce a recomandat si facut Domnul, insa macar nu incerc sa le amestec facand din adevar ceva mai la indemana mea. Nu, ci adevarul e acolo mult mai sus de mine si eu nu reusesc sal ating.
      Coborand adevarul si standardul la nivelul meu posibil de atins, nu fac decat sa murdaresc adevarul aducandul la nivelul meu mizer.
      Ca nu pot eu sal implinesc si ca sant eu animalic si slab la atacuri, reactionand la violenta cu violenta si la rau cu rau….. Asta sant eu simi deplang starea.
      Insa sa co or adevarul si sal sucesc in asa fel in at el sa fie compatibil mie,…. Asta e mult mai grav pt ca stricam insasi tintele si standardele lui… Ale adevarului.

      Asa ca sfatul meu( ce e drept ca e cam greu de ralizat dar totusi pur biblic si adevarat) : uita caratele si invata SA INTORCI celalalt obraz.

      Pace si binecuvantari

      Apreciază

  6. Ruben zice:

    Problematica cu artele martiale si credintza imi e si mie cunoscuta. Eu am venit la credintza in 2007, frecventam Shotokan Karate si inca o fac.
    Dupa cum ai descris tu situatzia ” ce faci daca te ataca cineva” , vreau sa zic ca am trecut de cateva ori prin aceste cazuri si nu am lovit. Dzeu te apara, daca luptzi dupa scsriptura.

    Chiar pe vremea accea nu eram la credintza, totusi, ceva in mine mi-a interzis violentza si mai mult de atat, problema sa rezolvat fara o zgarietura, deescaland situatia.
    Dzeu a fost cu mine, El a luptat si eu traiesc.

    Lupta impotriva raului nu se duce cu raul. Eu al las pe Isus sa ma pazeasca, Karate fac doar ca sport, Kata ect. , fara ambititzi de self defense.

    Apropo self defense, Taekwondo nu e stilul care poate sa-ti salveze viatza in caz real. Pune prea mare valoare pe picioare, nu e un stil balansat. Dar discutzia asta nu o incepem 🙂 Totusi tin sa mentzionez ca nici Shotokan Karate nu ofera sanse de supravietzuire in streetfight.
    D-zeu sa ne pazeasca de lupte fizice, lupta care trebuie noi sa o purtam e o lupta spirituala. Cuvantul e arma noastra.
    Pace si Dzeu sa te ajute in lupta ta. Ami place site-ul. O sa apar mai des pe aici 😉
    Cu

    Apreciază

  7. Elena zice:

    Dumnezeu sa te binecuvinteze, Ruben, o marturie frumoasa!
    Dumnezeu sa te binecvuinteze si pe tine, Ciprian, continua sa scrii!

    Apreciază

  8. John zice:

    Hello Ciprian,
    I like the presentation of your blog; however, I can only understand very little. I will work to understand the language through your blog.
    May God bless your efforts for His service.
    Your friend,
    John Howard

    Apreciază

  9. Dan Miron zice:

    Buna ziua,
    Am nimerit din intamplare pe acest blog, si doresc sa fac si eu cateva comentarii, fara intentia de a ofensa pe cineva, ci doar de a spune ca singura credinta adevarata este cea ortodoxa. Imi pare sincer rau ca cei care spun ca s-au nascut in familii de ortodocsi nu au inteles asta. Iisus Hristos nu a lasat mai multe Legi, mai multe invataturi, ci doar una singura. Asa ca afirmatia Elenei cum ca toate confesiunile sunt bune e eronata.
    Iar Biserica Ortodoxa a pastrat aceasta invatatura nealterata timp 2 milenii. Cultul baptist, din care cred ca faceti dvs. parte este unul neoprotestant, care, asemenea celorlalte culte care au rupt legatura cu Biserica, prezinta o invatatura alterata.
    Daca ati mers macar de cateva ori la o biserica ortodoxa, atunci probabil ca stiti ca acolo ne invata sa ne facem semnul Sfintei Cruci: In numele Tatalui, si al Fiului si al Sfantului Duh, atunci cand ne inchinam, sa cinstim pe Maica Domnului si pe Sfinti, pentru ca ei sunt mijlocitori inaintea lui Dumnezeu pentru noi, sa tinem post, sa ne spovedim pacatele pentru a dobandi iertare, sa ne impartasim cu Sfantul Trup si Sfantul Sange al Mantuitorului Hristos, dupa cum El insusi ne-a invatat la Cina cea de taina. Fara aceste Sfinte Taine nu ne putem mantui.
    Or, in invatatura la care ati aderat dvs. nu exista asemenea lucruri. Si lista de exemple ar putea continua.
    Ma iertati, iar Domnul sa ne lumineze!

    Apreciază

    • roman din Romania zice:

      Prietene Dan Miron,daca nu te superi,as vre sa-ti pun cateva intrebari:
      1.Cum ti-ai dat seama ca ortodoxia este singura credinta adevarata? Aici,vreau sa-ti spun ca,ortodoxia nu este o credinta,ci un cult religios,credinta este crestina si este un sentiment de incredere si nadejde in Dumnezeu,asta fiind spuse pe scurt,ea nu este nici ortodoxa nici neoprotestanta,nici altcumva.Ca te ghidezi in credinta dupa un cult religios este altceva.Spui ca Isus Hristos nu a lasat mai multe legi,ci numai una,insa nu spui si care,desi banuiesc ca faci din nou confuzia intre Lege si cultul religios;am sa-ti spun eu ce lege a lasat Isus,legea Iubirii,a Milei si a Iertarii.Citeste in Biblie la Matei 22/37-40- sa-l iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima,cu tot sufletul,cu toata puterea si pe aproapele tau ca pe tine insuti,in acestea doua se cuprinde toata legea si prorocii.Dumneata cred ca esti convins ca a lasat legea ortotoxa pentru ca asa va spun popii.Ortodoxia nu-i o lege,ci un cult religios care nu a existat ofcial decat dupa Marea Schisma din 1054 cand crestinismul s-a rupt in doua.Neoprotestantismul nu s-a rupt de Biserica lui Hristos,ci te traditiile nescripturale.Cititi Biblia, ca de aia a lasat-o D-zeu !

      Apreciază

  10. Floarea zice:

    Povestea ta este frumoasa, la fel si raspunsul dat lui Mihai.
    Am citit atat povestea ta cat si comentariile celorlalti. Pentru cateva minute am avut senzatia ca trebuie sa fiu mai buna.
    Felicitari. Cred ca lumea ar fi mai buna cu mai multi ca tine.

    Apreciază

  11. Ciprian Sarivan zice:

    Multumesc mult Floare pentru ceea ce ai scris despre mine. De asemenea ma bucur ca ceea ce am scris eu ti-a fost de folos.
    Cu mult respect
    Ciprian

    Apreciază

    • Diana zice:

      Imi dau seama din ce am citit ca ai fost ordodox si nu mai esti… eu sunt ortodoxa si a fost cat pe ce sa trec la o alta religie… am cautat ani cu mintea adevarul,la-m cautat la Biserici, prin rugaciuni, preoti… si cand spun rugaciuni…. asta inseamna rugaciuni……. insistente…. Si ce e mai important- POSTURI!!! Ceea ce e EXTREM de greu dar asta e tocmai factorul sine qua non!! Aici e secretul, in postul ADEVARAT!
      Religia ortodoxa este cu adevarat cea dreapta, noi nu suntem nimeni ca sa interpretam Biblia, Sf. Biblie poate fi interpretata doar prin luminare de la Duhul Sf., luminare a mintii care se obtine prin multa osteneala, prin post, respectarea intocmai a cuvantului lui Dzeu in aceasta lume in care traim , lume in care eu nu am avut ocazia sa primesc asmenea sfaturi de la nici un enorias, de la nici o cunostinta de a mea ortodoxa!! a trebuit sa le descopar singura, prin tot ce mi s-a intamplat!
      Din punctul altora de vedere aveam toate motivele sa ma consider fericita, dupa mintea lor cea pamanteasca, insa eu simteam mereu ca lipseste ceva. Dzeu ne trimite tuturor semne, doar ca datorita pacatelor noastre ne e greu sa le recunoastem atunci cand le primim. eu am primit multe si Dzeu m-a ferit de multe, insa tarziu am vazut.
      Suntem oameni si suntem vulnerabili. Tu inainte de a te converti trebuia sa cauti ANI de zile preoti adevrati care sa iti explice, sa se roage pt tine sa te rogi si tu in profunzime. Te uitai la fratii nostrii enoriasii?? asta am facut si eu si am vrut sa plec vazand atata mizerie in ei si atata falsa credinta, atata incalcare a poruncilor!! Si exact asta este cheia!!! Este foarte greu sa mergi pe drumul bun, mie imi este foarte greu sa traiesc printre ei, in lumea lor falsa! Si trebuie sa nu arat asta, nu pot sa ma retrag in munti, trebuie sa am si o meserie pe pamantul asta sau doua… sau cate o fi si asta va presupune o oarecare socializare. Se uita stramb la mine daca aud ca merg la Biserica sau imi dau sfaturi sa nu cad in totalitate in aceasta doctrina, imi spun ei, niste nestiutori care toata viata lor in loc sa se intoarca la Dzeu pt ca au fost loviti si sa isi schimbe modul de viata n-au priceput nimic. Pe mine nu ma impresioneaza nici un om cu pregatire, deocamdata nu m-am facut de rusine pe unde am fost si planurile mele sunt sa fructific talantii pe care Dzeu mi i-a dat. Dar uite ca acei oameni „culti” au ajuns sa priveasca religia ca fiind a celor naivi, creduli, mai putin dotati intelectual si sa o priveasca asa ca pe o oarecare stiinta cu scopuri oculte, un fel de formalism de ordonare a lucrurilor in lumea asta… iar pe multi chiar reusesc sa ii impresioneze si sase faca apreciati, de ce nu, sa ii manipuleze. Si uite asa nu inteleg ei de ce desi ma ajuta, sunt saritori eu nu pot sa ma apropii de ei si de calea lor ratacita pt ca nu ii aud vbind de altceva decat de lucrurile trecatoare, chiar oameni cu pregatire ajunsi la 60 de ani. De cei de 20 nu mai vorbesc sunt si mai pierduti.(eu avand 23) in afara de „cuplari”, haine, ingamfari, ipocrizii nu ai ce sa auzi…ah da, venetual si barfe. Sa nu se inteleaga ca sunt rupta de lumea lor ca de asta nu ii mai vreau, dimpotriva aspectul fizic m-a ajutata mereu cat despre imbracaminte ma caracterizeaza stilul carierei pe care vreau sa o urmez, avocatura. Stim cu totii ca in ceasta lume aspectul fizic e… important sa zicem. Asadar sunt o persoana care poate sa fie cu ei, dar nu vrea sa fie cu ei.
      Exista doar 2 cai, cea usoara si cea greu de parcurs!!! Am trait in lumea lor si am vazut ce insemna, mi s-a facut la un mmnt dat scarba de tot si am vrut sa parasesc religia mea pt ca nu am gasit pe nici unul care sa se poata numi om! mai tarziu mi s-au deschis ochii si am vazut ca vina nu este a religiei ci a lor ca nu isi merita viata pe care Dzeu le-a dat-o.

      Apreciază

    • Diana zice:

      imi cer scuze pt anumite greseli de ortografie e de vina modul de comunicare si ora. mai vreau sa adaug ca lamurire ca nu am spus ca vreo clipa ca oamnenii mi-ar provoca repulsie, ci situatia in sine, disperarea care vad ca incearca sa mi-o insufle dupa lucrurile trecatoare… eu am gustatat-o… si am platit, poate mai platesc… dar nu este trairea de care sufletul meu simte ca are nevoie. Inavatati ce e supunerea, pacatul pt care lucifer a fost alungat a fost tocmai acesta, al mandriei… nu mai incercati sa fiti peste altii incercati sa gustati bucuria pe care Dzeu o trasmite dupa indelung efortul de a-L asculta.
      Dzeu sa ne dea intelepciune si sa o cerem, asta ne lipsete!

      Apreciază

  12. ionut csm zice:

    nu vreau sa va supar nici pe unul dar nici unul dintre voi nu ati comentat pe marginea unui text!

    va ajut eu daca doriti :
    isus totdeauna spunea : ESTE SCRIS!!!
    INTELEGETI ?
    VREAU SA COMENTEZ UN TEXT BIBLIC DIN care o sa aveti si voi ceva de invatat:

    noul testament :
    Efeseni: 4:4 –  Este un singur corp şi un singur spirit, aşa cum este şi o singură speranţă la care aţi fost chemaţi.

    isus a spus: marcu 16: 15-16  Şi le-a zis: „Duceţi-vă în toată lumea şi predicaţi vestea bună întregii creaţii.  Cine crede şi este botezat va fi salvat, dar cine nu crede va fi condamnat.

    observati va rog in ce mod se predica :
    Luca 10 : 1- 5 După acestea, Domnul a numit alţi şaptezeci şi i-a trimis doi câte doi înaintea lui, în fiecare oraş şi în fiecare loc în care avea să meargă el.
    În orice casă veţi intra, să spuneţi mai întâi: «Pacea să fie peste casa aceasta».

    observati pavel cum predica din casa in casa si ce predica :
    Faptele: 20 : 20,21 În tot acest timp nu m-am reţinut să vă spun toate lucrurile care erau de folos şi să vă învăţ în public şi din casă în casă.  Ci le-am depus o mărturie temeinică atât iudeilor, cât şi grecilor despre căinţa faţă de Dumnezeu şi despre credinţa în Domnul nostru Isus.

    din aceste texte am inteles dupa cum este si normal ca exista UNA SINGURA ADEVARATA SAU CUM A SPUS PAVEL ESTE SINGURA CALE LA CARE ATI FOST CHEMATI
    si pe vremea aceea existau mai multe cai sau religi .
    preotii, scribi, saduchei, din cate stiu >

    deci o religie adevarata trebuie sa
    predice, si cum? ati observat dumneavoastra mai sus.

    miam amintit un text biblic in care spune : Faptele 16:17 :Această fată venea după Pavel şi după noi şi striga, zicând: „Oamenii aceştia sunt sclavi ai Dumnezeului Preaînalt şi vă vestesc calea salvării!“

    exista o singura cale pentru ca fata care avea un demon spunea ca vestesc calea salvarii .

    ganditiva : VESTESC CALEA SALVARII

    NU EXISTA O SINGURA CALE ?

    VA MULTUMESC

    Apreciază

    • roman din Romania zice:

      Cred ca Ionut este martor a lui Iehova si vrea sa spuna despre modul in care trebuie sa se aduca la cunostinta oamenilor Evanghelia,din casa in casa asa cum fac ei.Nu modalitatea conteaza,ci faptul ca trebuie adusa la cunostinta oamenilor.Dupa 2000 de ani au mai aparut si alte mijloace de comunicare in masa,;nu spun ca cele vechi sunt rele.

      Apreciază

  13. Damaris zice:

    Ionutule,
    nu te supara dar n-am inteles nimic din invatatura ce-o dai aici.

    Decat ca esti un mandru.

    Apreciază

  14. dianna_d8 zice:

    Imi pare rau ca nu am citit textul articolului Ciprian, pt ca atunci as fi inteles comentariile celorlalti. Poate dupa ce revizuiesti articolul il citesc si ma lamuresc. 🙂

    Damaris, eu am inteles invatatura de care amintea Ionutzu, nu am inteles de ce spui tu ca e un mandru? 🙂
    Oare pt ca tu nu respecti aceasta invatatura?

    Apreciază

  15. dianna_d8 zice:

    Ei, asa da 🙂
    Acum am citit articolul tau Ciprian, imi place prezentarea ta. Sincera si clara.
    Ti-e clar ca nu sunt de acord cu tot ce spui si faci tu dar asta e mai putin important. Ceea ce am apreciat la tine este respectul pe care il manifesti in toate cazurile. Probabil te-a ajutat in formare si practicarea artelor martiale cu care, sa nu te superi, nu sunt de acord, adica eu nu as face asta. Dar trebuie sa recunosc ca esti bun 😉

    Mie imi plac oamenii, am invatat sa-i iubesc cu diferente cu tot, nu judec ce fac ei ca nu sunt in masura, dar vin si eu cat pot cu informatii care mie mi se par logice si care sunt sustinute de Biblie.

    Diana, imi pare bine ca am citit comentariile tale de pe postul asta, in celalalt tonul tau lasa mult de dorit pt cineva care zice ca este credincios … In postul asta am vazut ce este in spatele atitudinii tale. Esti in cautare de intelepciune divina, te rogi sincer pt ea si bine faci, sunt convinsa ca o s-o gasesti.
    Numai sa nu consideri ca deja ai gasit-o si sa inchei cercetarile tale aici.
    Eu am simtit din comentariile tale o atitudine de superioritate desi in mod paradoxal vorbesti despre mandrie ca despre un pacat grav … totusi te cam afecteaza. Te rog sa ma scuzi, daca nu e asa imi fac „mea culpa”. Asa am simtit eu.
    Dar asta pe mine personal chiar nu ma atinge, sunt genul care poate intretine relatii pasnice cu persoane de diferite confesiuni religioase fara sa intru in conflicte cu ele. Imi place sa vorbesc cu oricine despre Biblie, despre D-zeu, chiar si cu preotii „adevarati” (pe care i-am cautat in toata tara!!!) am incercat sa vorbesc dar … sincer, fara sa vreau sa te supar, cu toata teologia pe care o invata … sunt atat de departe de ceea ce a invatat Isus incat eu in locul lor as lasa Biblia din mana pt ca tocmai Biblia ii incrimineaza!
    Lor li se potriveste „manusa” ceea ce a spus Isus si a consemnat Matei in capitolul 23 cu versetul 13. Si, inainte sa-mi raspunzi la comentariu citeste ce-a scris Petru in prima sa scrisoare la capitolul 5 cu versetele 1-3. Versetele astea nu lasa loc de interpretari.

    Iti doresc mult succes in cautarile tale, inca odata te rog sa nu te superi, nu asta am intentionat, doar ca am facut ca si tine – mi-am spus opinia.

    Apreciază

  16. Mely zice:

    Cineva spunea :
    sa cinstim pe Maica Domnului si pe Sfinti, pentru ca ei sunt mijlocitori inaintea lui Dumnezeu pentru noi,(sa dea o referinta biblica) pt. aceasta afirmatie.
    Efeseni – 4:5 Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez.
    1 Timotei – 2:5 Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos
    1 Corinteni – 15:1 Vă fac cunoscut, fraţilor Evanghelia, pe care v-am propovăduit-o, pe care aţi primit-o, în care aţi rămas
    1 Corinteni – 15:2 şi prin care sunteţi mântuiţi, dacă o ţineţi aşa după cum v-am propovăduit-o; altfel, degeaba aţi crezut.
    La fel ca si in aritmetica – nu exista decat un singur raspuns corect la o adunare, si toate celelalte raspunsuri sunt gresite, dar unele dintre raspunsurile gresite sunt mai aproape de adevar decat altele.
    Fiti binecuvantati!!!

    Apreciază

  17. Deaf_Boy zice:

    buna sunt un tinar simplu si vreau sa stiu intre religie.. oare avem pe lumea prea mult politic religie.. toti religie fac lucrare pt dumnezeu dar au a lor obicei… care e uni dintre cele mai vechi religie pe lume, stiu prima erau evreieasca( iudaismul ), dar dupa venirea isus era cristian, dar nu exista era numele religie.. dar acum avem prea mult religie, Baptistii, Anabaptistii, Adventistii, Martorii lui Iehova, Pentecostalii (Biserica lui Dumnezeu Apostolica), Nazarineni, Crestinii dupa Evanghelie, Luteranii (Evanghelicii de confesiune augustana), Calvinii (Reformatii), Biserica evanghelica sinodopresbiteriana, Biserica NouApostolica, Unitarienii, Mormonii (Biserica lui Isus Cristos a Sfintilor din ultimele zile), Islamul (Mahomedanismul), Iudaismul (Mozaicismul), si Budismul… Va astept noutatie dela dvs…

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Nu trebuie sa incerci sa vezi religia adevarata dupa doctrina promovata. Studiaza Biblia si pe cei pe care-i vezi ca traiesc dupa Biblie, urmeaza-i. Mult succes.

      Apreciază

      • Tanea zice:

        Spune-mi te rog Ciprian ai putea lua un topor si sa tai o icoana ?daca zici ca-i idol -pînă la urma Dumnezeu nu te poate copndamna pentru ca-l distrugi?daca poți face acest lucru filmeaza scena posteaz-o aici și voi vedea ca esti convins în ceia ce scrii.

        Apreciază

  18. emi cuza zice:

    d-zeu sa te binecuvanteza

    Apreciază

  19. Alin zice:

    Draga Dan Miron,
    problema este că tocmai ortodoxia nu s-a păstrat curată, ci s-a adăugat tone de tradiţie nebiblică, dacă vei citi BIBLIA cât şi cărţile patristice de exemplul cele din sec. I-IV editate de Institultul ortodox vei vedea o mare diferenţă între ortodoxia de atunci şi cea de astăzi, cum a spus şi Ciprian, Ortodox inseamna “drept slavitor de Dumnezeu”. mulţi ortodocşi îl înjură pe Dumnezeu trăiesc în păcate grosolane, ca curvia, avortul, ura, minciuna, şi totuşi sunt acceptaţi în Biserică, ne fiind discipilinaţi sau excomunicaţi.
    Păgâni nu îşi înjură dumnezeii lor, dar cei ce spun că Îl au pe Singurul Dumnezeu Adevărat îl înjură şi Îl blastămă.

    Dumnezeu să-ţi dea cât mai multă lumină draga Dan Miron.

    Apreciază

    • roman din Romania zice:

      Mare adevar ai spus,prietene Alin.Paganii isi cinstesc ‘dumnezeii”,iar otrodocsii si catolicii il injura pe singurul Dumnezeu pe care il au,si nu numai pe El,ci si pe Maica Domnului si pe alti sfinti pe care sustin ca-i cinstesc.Halal cinste! D-zeu sa te binecuvanteze,Alin!

      Apreciază

  20. Serge zice:

    Salut Ciprian, articol de nota 10. Daca poti contacteazama.

    Apreciază

  21. Sava zice:

    Omul nu poate face nimic sa-si castige mantuirea (Efeseni 2:8-9)nu-si poate spala pacatele singur,deaceea Dumnezeu a platit plata pacatului prin jertfa de sange a fiului Sau pe Cruce(coloseni1:13-18)si are o oferta de pace pentru totii oamenii Efeseni 2:13-18 Generatia noastra are marea sansa dar si marea responsabilitate de a invata si practica „tot adevarul” asa cum si-a dorit Isus Matei 28:19-20 Fapte 20:27

    Apreciază

  22. Sava zice:

    Fapte. 2:42 Adevarati ucenici se inchina corect!
    NU este nevoie sa accesorizam inchinarea pe care i-o aducem Domnului
    doar pentru a fi „la moda”.
    Isus spune ca vom fi judecati de Cuvantul Lui. Ioan 12:48.

    Apreciază

  23. eugen zice:

    Pentru Dan Miron Inca de la inceput trebuie sa stii un lucru esential. Dumnezeu nu a dat CELE 10 PORUNCI nici unui preot ortodox sau catolic. Legile si poruncile au fost date de Dumnezeu lui Moise si evident POPORULUI ISRAEL.Prin urmare toata Biblia ( Cartea Sfanta) de la primul si pana la ultimul cuvant a fost adresat pentru Evrei si bineinteles intr-o oarecare masura pentru neamuri care suntem noi. Daca citesti cu atentie CELE ZECE PORUNCI atunci sunt convins ca vei intelege importanta deosebita pe care o au. Practic stau la baza omenirii. Toate religiile Crestine sunt religii IUDAICE.ISUS a spus: cine incalca una din aceste porunci se face vinovat de toate..Tema de casa pentru tine, Exodul cap. 20 vers. 4,5,6 (porunca a 2a) spune asa: Sa nu-ti faci CHIP CIOPLIT nici vreo INFATISARE a lucrurilor care sunt sus in CERURI , sau jos pe PAMANT, sau in APELE mai de jos decat pamantul. Sa nu te INCHINI inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu , Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc PORUNCILE Mele. Citeste te rog regulat Cuvantul lui Dumnezeu si in scurt timp vei privi lucrurile dintr-o alta perspectiva. Saul din Tars a fost un bun cunoscator al LEGII, care a invatat la picioarele lui Gamaliel. Putin mai tarziu insa Dumnezeu i s-a descoperit si pe intelesul nostru el si-a schimbat RELIGIA si apoi bineinteles i-a fost schimbat si numele: PAVEL (Apostolul Pavel).Daca Dumnezeu nu i-ar fi iesit in cale pe drumul Damascului in cicumstantele bine stiute, el ar fi ramas acelas vanator de crestini.Trebuie sa stii un lucru, MANTUIREA este personala si conform Cuvantului lui Dumnezeu, IN NICI UN ALT NUME NU-I MANTUIRE DECAT IN NUMELE LUI ISUS CHRISTOS. Cere Lumina Divina de la Dumnezeu in umilinta pe genunchi si sunt convins ca vei primi DACA esti SINCER. May God Bless You !!! Cu mult respect Eugen, thanks

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      Da,Amin!

      Cele 10 porunci sant de fapt
      A. Exprimarea scrisa a CARACTERULUI LUI DUMNEZEU

      B. Constitutia Creatorului, Constitutia Cerului,Constitutia intregii Creatiuni.

      C. Cele 10 porunci sant de asemenea > Ecuatia definitiei Pacatului.
      Cele 10 porunci sant Oglinda in care ne privim spre a sti si a ne vedea PACATUL
      daca nu am avea o definitie a pacatului, atunci noi nu am sti Ce ESTE si ce NU ESTE pacat , in cadrul liberului nostru arbitru .
      Fara cele 10 porunci , nu am sti VOIA LUI Dumnezeu in raportul Lui cu noi.

      Cele 10 porunci sant singurele Cuvinte din intreaga biblie , care au fost scrise de insasi mana Lui Dumnezeu si cu insasi DEGETUL Lui Dumnezeu.

      Exodul cap 31 vers. 18

      Apreciază

  24. roman din Romania zice:

    Sunt placut surprins frate si prietene Ciprian de cele scrise-spun,surprins,pentru ca viata mea din punct de vedere religios s-a desfasurat identic cu a ta.Asa faceam si eu cand eram la scoala,si in special la liceu,si ,mai apoi,la Scoala de Ofiteri a Ministerului de Interne, cand auzeam discutii despre Biblie cautam sa intervin cu intrebari filosofice la care sa nu li se poata da un raspuns.Dupa ce am trecut la un cult neoprotestant cu adevarat crestin,si „m-am intors cu fata la Dumnezeu’,am vazut lucrurile altfel,si viata mea s-a schimbat in bine.Daca o religie sau o credinta nu te schimba in bine,se poate spune ca este buna? Se fac foarte multe confuzii,in special de catre cei din religiile care practica „‘botezul”‘ copiilor mici-total antiscriptural,doar o formalitate prin care cel care este botezat nu ajunge crestin,pentru ca nu a facut un legamant cu Mantuitorul,cu Cel care este temelia crestinismului-,intre credinta si religie.Religia este un sistem de dogme si practici religioase la care adera cineva,iar credinta este un lucru care tine de intimitatea fiecaruia in parte,este pana la urma urmelor un sentiment de incredere si nadejde in cineva sau ceva-in Dumnezeu-,o stare de spirit care trebuie sa se finalizeze cu un mod de viata.CREDINTA este una,religiile sau mai bine-zis ,cultele religioase in crestinism sunt mai multe. A face mereu tapaj pe vechimea unui cult,ma refer aici, in special la ortodocsi, este o greseala.Nu ortodoxia este veche de 2000 de ani,ci crestinismul.In crestinismul din primele secole oamenii nu se inchinau la icoane,statui sau alte amulete,nici macar la Imparat,de aceea multi martiri crestini au fost aruncati in arene ca prada pentru animalele salbatice sau omorati in alt mod,adica exact pentru ca nu au vrut sa se inchine ca cei de azi. Isus ne spune sa ne inchinam in duh si-n adevar,ca astfel de inchinatori ii plac Tatalui. Religiile traditionale isi revendica martirii si sfintii ,care erau impotriva unor practici de-ale lor. Credinta in Christos este temelia crestinismului,nu cultul religios,iar credinta ti-o arati prin legamantul incheiat cu Isus in apa botezului,facut in mod public. Vin ,in mod formal din Ortodoxie,spun formal pentru ca nu eram credincios si nici practicant si, vorbesc in cunostinta de cauza si cu mare sinceritate.Unii imi spuneau si mie ca nu-i problema ca m-am pocait,dar ca mi-am lasat credinta-le spuneam si eu ca si Ciprian,ca eu nu am lasat nimic pentru ca nu am avut ce sa las.Celor din cultele traditionale,ortodoxie,catolicism etc. le sugerez sa-si fac rost de biblii,sa le studieze,sa le inteleaga si sa le aplice in viata,nu asa cum spunea un ortodox intr-un comentariu ca nu trebuie sa citeasca biblia ca sa nu se rataceasca,ca e ceva foarte complicat,de neanteles,si numai cativa au acces la intelegerea ei.Te ratacesti daca nu cunosti ceva,nu daca cunosti.Omul nu se duce la scoala sa invete cum sa se rataceasca,ci tocmai ca sa dobandeasca cunostinte ca sa nu se rataceasca-ciudat mod de a gandi si de a fugi de responsabilitate!.Oare,Dumnezeu ne-a dat cuvantul SAU pentru ca ,citindu-l sa ne ratacim? Celei sau celui care a postat sub numele TANEA,ii spun ca icoana nu este idol decat atunci cand te inchini ei,o saruti sau ii slujesti in alt mod.Faptul ca ii spui „icoana” si nu „chip”,nu-i da alta greutate si intelegere,pentru ca numele ii vine de la „IKONA” din slavona,care inseamna tocmai CHIP. .A taia cu toporul o icoana sau orice alt tablou nu este un lucru civilizat ,in primul rand,nu ca nu s-ar putea face acest lucru.Te incredintez TANEA ca de-a lungul istoriei crestinismului au fost distruse multe chipuri cioplite,din categoria carora fac parte ,inclusiv CHIPURILE la care tu le spui IKOANE. Acuma,te intreb eu:tu ai taia cu toporul in public,icoana sau tabloul sau statuia lui Eminescu? Pentru ca,am vazut in multe comentarii afirmatii fel de fel,ca asta si nu aia,ca cealalta si nu alta…,sunt religii sau credinte adevarate,le spun urmatoarele : CREDINTA CRESTINA ESTE ADEVARATA DACA TE DUCE LA HRISTOS SI LA MANTUIRE ! Daca credinta sau religia TA nu te schimba ,si ramai acelasi care ai fost,adica rau,insultator de Dumnezeu si sfinti etc,e logic ca nu poate fi nici adevarat si nici buna. Dumnezeu sa ne ajute pe toti,din orice cult crestin sa ajungem la cunostinta adevarului biblic ,ca sa putem”uni credinta cu fapta si fapta cu cunostinta”cum spunea ap.IACOV. Celor care fac tapaj pe vechimea cultului lor le spun : credinta nu se masoara in ani,-ca vechimea in munca-,ci in profunzimea schimbarii.Daca esti acelasi de-a lungul anilor,logica spune ca nu esti credincios .

    Apreciază

  25. roman din Romania zice:

    Draga Diana,iti spun asa pentru ca am cam cu 31 de ani mai mult si un fiu mai mare ca tine cu 2 ani,sper sa nu te superi.Am vazut din comentariile tale ca esti un om sensibil,spiritual si bun.,insa iti lipseste ceva: Cuvantul lui Dumnezeu care este Biblia, si care ne-a fost dat ca sa-l cunoastem si sa-l implinim,nu ca sa ne ratacim cum spun ortodocsi.Invatam ca sa ne ratacim?Ori ne ratacim cand nu invatam? Despre post,nu nemancarea este esentiala,ci faptele crestinesti Isaia 58.Sustii ca esti crestina-crestin inseamna cel care crede si il urmeaza pe Cristos-,cum crezi il El si il urmezi? In Marcu 1/15,Isus spune:”Pocait-va si credeti in evanghelie! Te intreb,fara rautate,de ce nu te pocaiesti? Un om care nu are un legamant incheiat de el personal cu Cristos,logic ca nu poate fi numit crestin;pe ce temei l-ai putea numi,pe fatul ca afirma ca este?Un om care zice ca e casatorit si nu a trecut pe la „starea civila” e casatorit sau sta in concubinaj?! Bisericile care nu practica botezul oamenilor maturi asa cum sunt date peste tot in Biblie o multime de exemple-nu se vorbeste nici macar de un botez al vreunui copil-,logic ca nu sunt crestine.Prin Botez devii crestin,adica prin legamantul pe care il faci cu Isus cu acea ocazie.Cat despre preoti,te or sa citesti cartea Evreilor 7/24 si vei vedea ca preotia lui Isus care ramane in veac,nu poate trece de la unul la altul.Nu asa cum spun bisericile popesti si papistasesti ,ca preotia trece de la Isus la Sf.Petru,de la el la papa sau alti patriarhi.Citeste la I Petru 2/9-„voi insa sunteti o semintie aleasa,o preotie imparateasca ,un neam sfant…”Noi toti suntem preoti si,prin marele Preot Isus,avem o intrare directa la Tatal.Preotia lui Isus,a desfiintat institutia marelui preot din V.T.,tocmai pentru ca nu era desavarsita si nu putea sa mantuiasca in chip desavarsit.Daca o sa citesti Biblia o sa vezi ca nu numai ca nu te vei rataci,dar vei ajunge pe calea adevarului.Biblia ne-a fost data de Dumnezeu ca sa o citim,nu numai ca sa ne gandim la ea.Ai sesizat si tu modul de traire si de viata a multor oameni din cultul tau,a imensei majoritati.Daca se numesc ortodocsi,adica drept credinciosi,de ce fac atatea lucruri strambe?Un om care sta stramb,se poate spune ca este drept,doar pentru ca asa sustine el? Ai spus ca vrei sa devii avocat-Dumnezeu sa te ajute!-,ce vei spune ,ca nu citesti legile de frica sa nu te ratacesti,sa nu gresesti?Slova iti da lumina,iar lipsa ei intuneric! Ce alegi? Nu am nimic cu ortodoxia,pentru ca de acolo am venit si eu si stiu despre ce vorbesc,vad totala necredinta si formalism,asa cum ai vazut,partial si tu;daca iti vei deschide ochii mai bine o sa vezi mai mult.Nu vreau sa spun ca „pocaitii” sunt fara pacat,insa este o mare diferenta de traire crestineasca intre ei si ceilalti. Nu cultul religios te mantuieste,ci credinta,insa foarte multi confunda aceste doua notiuni. Dumnezeu sa te ajute sa vezi adevarul credintei,nu al cultelor religioase,oricare ar fi ele!

    Apreciază

  26. ioana zice:

    Apreciez felul in kre ti-ai schimbat viata. e frumos sa sti k poti zambi cu toata inima stiind k alaturi iti este El!

    Apreciază

  27. o crestina zice:

    Buna!

    Am intrat pe blogul tau si m-am gandit sa te salut ca de la un blogger la altul. Ma bucur mult sa citesc si sa aud marturia fiecarui crestin, viata lui, si felul cum Dumnezeu a lucrat. Sincer, nu prea inteleg cum poate Taekwondo sa te faca credincios (”Referitor la Taekwondo- este sportul care m-a facut credincios in Isus, mi-am incalcat frica pe care o are fiecare cand trebuie sa lupte pentru ceva, m-a facut ordonat in ceea ce fac, m-a ajutat sa trec peste greutati, si sa fiu staruitor in toate.”), posibil ca acesta sa fie o analogie a vietii de crestin, sau poate ca asa Dumnezeu te-a cercetat. Singurul care face credincios pe cineva este Dumnezeu.
    Eu, una, l-as lasa pe Dumnezeu sa lupte pentru mine.

    Fii biecuvantat de Domnul nostru Isus Hristos!

    Apreciază

Lasă un comentariu