Suveranitatea lui Dumnezeu definită (1)

1439339572249Suveranitatea lui Dumnezeu… O expresie atît de cunoscută de creștini, și totuși tocmai acești creștini nu vor să recunoască că Dumnezeu e Rege, că El conduce în mod suprem toate evenimentele și este Stăpîn peste toate lucrurile și ființele care există în acest Univers. Creștinii afirmă că Dumnezeu este Stăpîn, dar spun că totuși se pot împotrivi voii Lui, afirmă că Dumnezeu este perfect în crearea planului Său, și totuși oamenii se pot împotrivi acestui plan, afirmă că El vrea ca toți oamenii să fie mîntuiți și totuși milioane de oameni mor în păcatul lor. Ce afirmații contradictorii! Pînă la urmă în mintea unor creștini, expresia  „suveranitatea lui Dumnezeu” este redusă la o afirmație pe care ei înșiși nu o cred.

Biblia afirmă cu toată grandiozitatea despre măreția și suveranitatea lui Dumnezeu.

1 Cronici 29:11-12  A Ta este, Doamne, mărirea, puterea şi măreţia, vecinicia şi slava, căci tot ce este în cer şi pe pămînt este al Tău; a Ta, Doamne, este domnia, căci Tu Te înalţi ca un stăpîn mai pesus de orice!  Dela Tine vine bogăţia şi slava, Tu stăpîneşti peste tot, în mîna Ta este tăria şi puterea, şi mîna Ta poate să mărească şi să întărească toate lucrurile.

În cartea1 sa “Doctrina Suveranitații”, autorul Arthur. W. Pink afirmă următoarele lucruri : A spune că Dumnezeu Tatăl a plănuit mîntuirea tuturor oamenilor, că Dumnezeu Fiul a murit, cu intenția expresă de a mîntui tot neamul omenesc, si că Dumnezeu Duhul Sfînt încearcă să cîștige acum lumea pentru Hristos, cînd oricine poate vedea că marea majoritate  a semenilor noștri mor în păcat și trec într-o veșnicie lipsită de orice nădejde, înseamnă a spune că Dumnezeu Tatăl este dezamagit, Dumnezeu Fiul este nemulțămit, iar Dumnezeu Duhul Sfînt este înfrînt.

Același autor declară mai departe: A declara că planul inițial al Creatorului a fost zădărnicit de păcat, înseamnă a-L detrona pe Dumnezeu. A sugera că Dumnezeu a fost luat prin surprindere la Eden și că acum ar încerca să remedieze o calamnitate neprevăzută înseamnă a-L coborî pe Cel Preaînalt la nivelul unei ființe muritoare, finite și failibile. A susține că omul este unicul determinant al propriului său destin și că, prin urmare are puterea de a-L face șah-mat pe Ziditorul său înseamnă a-L deposeda pe Dumnezeu de atributul omnipotenței.

…………..

Într-un cuvînt, a nega suveranitatea lui Dumnezeu înseamnă a urma o cale care, dacă parcursă pînă la capătul ei logic, duce la ateism pur.

Pink, A. W. (20101). Suveranitatea lui Dumnezeu definita. In Doctrina Suveranitatii (pp. 28-29).

Bocsa, Caras-Severin, RO: Fundatia Mantachie.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s