Planul lui Dumnezeu (2)

MPDumnezeu poate exista în afara creației Sale, prin urmare nu a fost nici o necesitate ca El să creeze universul cu tot ce există în el. Dumnezeu a avut o infinitate de planuri posibile de a crea lumea. Dar existența noastră denotă prezenta unicului plan posibil, ales de Dumnezeu pentru desfășurare. Alegerea unicului plan a lui Dumnezeu, cu toate detaliile existente în el, care se desfășoară în ordinea stabilită de El, pentru a realiza scopul propus de Dumnezeu din veșnicie, se numește predeterminare sau predestinare.

Chiar și acțiunile păcătoase ale oamenilor sunt incluse în planul lui Dumnezeu,  precunoscute, permise,  și își au locul exact în acest plan. Acestea sunt controlate și direcționate pentru gloria Divină. Tradarea lui Isus de către Iuda, a fost un fapt precunoscut și redat în Psalmi. Răstignirea lui Isus se împlinește în ceasul, locul și de către oamenii stabiliți.

Fapte 2:23  pe Omul acesta, dat în mînile voastre, după sfatul hotărît şi după ştiinţa mai dinainte a lui Dumnezeu, voi L-aţi răstignit şi L-aţi omorît prin mîna celor fărădelege.

Fapte 4:27-28  ‘n adevăr, împotriva Robului Tău celui sfînt, Isus, pe care L-ai uns Tu, s’au însoţit în cetatea aceasta Irod şi Pilat din Pont cu Neamurile şi cu noroadele lui Israel,  ca să facă tot ce hotărîse mai dinainte mîna Ta şi sfatul Tău.

Efeseni 3:10-11   pentruca domniile şi stăpînirile din locurile cereşti să cunoască azi, prin Biserică, înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu,  după planul vecinic, pe care l-a făcut în Hristos Isus, Domnul nostru.

1 Petru 1:20  El a fost cunoscut mai înainte( pre-hotărît ) de întemeierea lumii, şi a fost arătat la sfîrşitul vremurilor pentru voi

Trebuie să fim onești și să recunoaștem că există versete care par să vorbească că Dumnezeu ar schimba planul hotărît de El.  Exod 32:14  Şi Domnul S’a lăsat de răul, pe care spusese că vrea să-l facă poporului Său.

Multe cărți din Biblie sunt scrise din perspectiva umană. Biblia vorbește despre patru capete ale pămîntului (Is 11:12), despre temeliile pămîntului ( Ps 104:5) sau despre răsăritul și apusul soarelui. Totuși aceste lucruri sunt scrise din perspectiva umană. De asemenea Biblia vorbește despre mîna, sau aripile lui Dumnezeu. Aceste “antropomorfisme” sunt folosite pentru a-L prezenta pe Dumnezeu într-un mod uman.

La fel și atunci cînd Biblia scrie că Dumnezeu Și-a schimbat planul sau S-a pocăit de ceea ce planificase, e vorba de perspectiva umană de exprimare.

Dumnezeu este perfect, fără păcat, fără obligația de a da un raport al acțiunilor Sale, deaceea expresia că Dumnezeu S-ar pocăi de acțiunile Sale, sună ridicol.

Numeri 23:19  Dumnezeu nu este un om ca să mintă, Nici un fiu al omului, ca să-I pară rău. Ce a spus, oare nu va face? Ce a făgăduit oare, nu va împlini?

1 Samuel 15:29  Cel ce este tăria lui Israel nu minte şi nu Se căieşte, căci nu este un om ca să-I pară rău.

Ce ar putea aduce mai multă împlinire unui creștin, decît siguranța că ceea ce a promis Dumnezeu se va împlini cu siguranță, că Dumnezeu nu-și schimbă vorbele, iar promisiunile Lui sunt perfect sigure și se împlinesc la vremea hotărîtă de El.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s