Perseverarea sfinţilor sau siguranţa credincioşilor

Odată mântuit, nimic nu te mai poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu.

 1. Romani 8:35-39 “Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strîmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia sau sabia?După cum este scris: „Din pricina Ta sîntem daţi morţii toată ziua; sîntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.” Totuş în toate aceste lucruri noi sîntem mai mult decît biruitori, prin Acela care ne-a iubit. Căci sînt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpînirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, nici înălţimea, nici adîncimea, nici o altă făptură (Sau: zidire.), nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. “
 2. 1 Corinteni 1:8-9 “El vă va întări pînă la sfîrşit, în aşa fel ca să fiţi fără vină în ziua venirii Domnului nostru Isus Hristos.Credincios este Dumnezeu, care v’a chemat la părtăşia cu Fiul Său Isus Hristos, Domnul nostru. ”
 3. Ioan 3:16; Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică.
 4. Romani 5:8-10; Dar Dumnezeu ‘şi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.   Deci, cu atît mai mult acum, cînd sîntem socotiţi neprihăniţi, prin sîngele Lui, vom fi mîntuiţi prin El de mînia lui Dumnezeu. Căci, dacă atunci cînd eram vrăjmaşi, am fost împăcaţi cu Dumnezeu, prin moartea Fiului Său, cu mult mai mult acum, cînd sîntem împăcaţi cu El, vom fi mîntuiţi prin viaţa Lui.
 5. 1 Corinteni 10:13; Nu v’a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s’o puteţi răbda.
 6. Efeseni 1:5  ne-a rînduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale…
Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Perseverarea sfinţilor sau siguranţa credincioşilor

 1. Isfa Alin zice:

  „Eu sunt adevărata viţă, iar Tatăl Meu este vierul. 2 El taie din Mine orice mlădiţă care nu aduce rod şi curăţă orice mlădiţă care aduce rod, ca să aducă şi mai mult rod. 3 Acum, voi sunteţi curaţi, din pricina cuvântului pe care vi l-am spus. 4 Rămâneţi în Mine şi Eu voi rămâne în voi! Aşa cum mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi, dacă nu rămâneţi în Mine.
  5 Eu sunt viţa, iar voi sunteţi mlădiţele. Cel care rămâne în Mine şi în care rămân Eu aduce mult rod, pentru că despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. 6 Dacă cineva nu rămâne în Mine, este aruncat afară, ca o mlădiţă, şi se usucă; acestea sunt adunate, aruncate în foc şi arse.” – Ioan 15:1-6.

  Iată o mlădiţă, un mădular din trupul lui Cristos să iasă din Cristos prin neascultare!
  Isus spune: „Dacă cineva nu rămâne în Mine, este aruncat afară, ca o mlădiţă, şi se usucă; acestea sunt adunate, aruncate în foc şi arse.”

  Apreciază

 2. Pilda asta nu vb despre pierderea mantuiri ci de slujire si rodire.

  Apreciază

 3. In romani nu se vorbeste despre perseverenta credinciosilor ci de atitudinea lui Dumnezeu fata de oamenii supusi presiunii din cauza evangheliei.Dumnezeu ii iubeste si pe cei necredinciosi, atunci cine va putea sa-i desparta pe cei necredinciosi de dragostea lui?Am pus intrebarea aceasta ca sa intelegi ca acest verset nu exclude deloc faptul ca credinciosul poate singur,de buna voie sa rupa relatia cu Dumnezeu.Dumnezeu il va iubi intotdeauna chiar daca se va duce in iad dar nu-l va putea scapa din cauza dreptatii sale care implica respectarea propriilor porunci.
  Acelasi lucru este si cu versetele din Corinteni,ele nu au un sens absolut de siguranta si nu exclud vointa libera a omului care vrea sa se lepede.
  In efeseni se vorbeste despre alegerea corporativa ci nu individuala(de biserica vorbesc).Practic vorvind nici un verset prezentat in articol nu exclude imposibilitatea apostaziei.Noi avem viata in Hristos atata timp cat ramanem in cunatul Lui(stii versetul).

  Apreciază

 4. Isfa Alin zice:

  Poţi să fi în afara lui Cristos şi să fi mântuit?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s