Harul irezistibil sau chemarea eficientă a Duhului

Atunci când cel ales este chemat de Duhul lui Dumnezeu, el nu poate să Îl respingă.

 1. 1 Corinteni 6:11 “Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos, şi prin Duhul Dumnezeului nostru.”
 2. Tit 3:5 “El ne-a mîntuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înoirea făcută de Duhul Sfînt”
 3. 2 Corinteni 3:17,18; Căci Domnul este Duhul; şi unde este Duhul Domnului, acolo este slobozenia.  Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într’o oglindă, slava Domnului, şi sîntem schimbaţi în acelaş chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului.
 4. Ioan 3:3-8;  Drept răspuns, Isus i-a zis: ,,Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea ‘mpărăţia lui Dumnezeu.„ Nicodim I-a zis: ,,Cum se poate naşte un om bătrîn? Poate el să intre a doua oară în pîntecele maicii sale, şi să se nască?„ Isus i-a răspuns: ,,Adevărat, adevărat îţi spun, că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în ‘mpărăţia lui Dumnezeu. Ce este născut din carne, este carne, şi ce este născut din Duh, este duh. Nu te mira că ţi-am zis: ,,Trebuie să vă naşteţi din nou. Vîntul suflă încotro vrea, şi-i auzi vuietul; dar nu ştii de unde vine, nici încotro merge. Tot aşa este cu oricine este născut din Duhul.„
 5. Efeseni 2:1-5, 2:8,9; Ephesians 2:1-5  Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,  în cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.  ‘ntre ei eram şi noi toţi odinioară, cînd trăiam în poftele firii noastre pămînteşti, cînd făceam voile firii pămînteşti şi ale gîndurilor noastre, şi eram din fire copii ai mîniei, ca şi ceilalţi.  Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,  măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sînteţi mîntuiţi).
 6. Efeseni 2:8-9  Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.  Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.
 7. Romani 9:16  Aşa dar, nu atîrnă nici de cine vrea, nici de cine aleargă, ci de Dumnezeu care are milă.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Harul irezistibil sau chemarea eficientă a Duhului

 1. Isfa Alin zice:

  Fals, cel chemat prin Duhul poate respinge chemarea:

  „Lucrând împreună cu Dumnezeu, vă îndemnăm să nu primiţi harul lui Dumnezeu în zadar” – 2Coorinteni 6:1.
  Iată harul se poate primi în zadar, fără ca el să producă rod!

  Apreciază

 2. Este o mare diferenta intre atragerea facuta de Tatal prin Duhul la Cristos si respingrea chemarii generale de care vb tu Aline. O prefigurare a acestui fapt spiritual o observam cel mai bine intr-un act fizic aplicat lui Lazar cel ingropat de 4 zile . A iesit afara legat fedeles la maini picioare si ochi !

  Apreciază

 3. Isfa Alin zice:

  Unde se face o fiderenţă în Scripturi între: atragerea facuta de Tatal prin Duhul la Cristos si respingrea chemarii generale?
  Biblia nu vorbeşte de două chemări una pentru aleşi şi una pentru nealeşi!
  Chemarea este pentru toţi, dar în final: „mulţi chemaţi puţini aleşi”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s