Schimbări recente ale ADEVĂRURILOR NEADEVĂRATE ( 2 )

Dar stupoare, căci cu acel an nu s-au oprit schimbarea explicaţiilor, pentru că vin anii 1998 şi 1999, 2002, 2007, 2008, 2010, când au loc schimbări destul de importante în învăţăturile Societăţii. Acum oare care Turn de Veghe minte, cel din 1996 care lasă să se înţeleagă că lumină este deplină, sau cele din anii următori? Sau aceste reviste venite ulterior, să fie apostate?

 • 1998, sigilarea celor 144.000 din Apocalipsa 7:1-8 este o sigilare finală (W 15/9 1998 p.19), ea nu se referă la acontul Spiritului cum era învăţat în cartea Apogeul Apocalipsului p.115, par.8.
 • 1999, W 1/5 dă o explicaţie diferită a textului din Matei 24:15, astfel conform noii explicaţii „lucrul dezgustător” nu s-a aşezat în locul preasfânt, ci acest eveniment va avea loc în viitor.
 • 2002, în W 2002 1/5 p.8, se corectează învăţătura care susţinea că „marea mulţime” slujeşte în curtea neamurilor, susţinându-se că ea slujeşte de fapt, în curtea exterioară a templului, dar nu în curtea preoţească.
 • 2002, în W 15/7 se schimbă explicaţia cu ce înseamnă închinarea în spirit şi adevăr, explicând că închinarea în spirit înseamnă: „a avea spiritul său sfânt şi a ne lăsa îndrumaţi de el”, nu cum se explica în 1995, cartea „Cunoştinţa” p.45, că închinarea în spirit înseamnă: „motivaţi de o inimă plină de credinţă şi iubire.
 • 2003 se schimbă din nou explicaţia cu generaţia din Matei 24:34, lăsând să se înţeleagă posibilitatea ca generaţia să dureze 120 de ani: „În zilele lui Noe, Iehova a declarat: „Duhul Meu nu va rămâne pururi în om, căci el nu este decât carne; totuşi zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani” (Geneza 6:3). Emiterea acestui decret divin în 2490 î.e.n. a marcat începutul ultimelor zile ale acelei lumi nelegiuite. Gândiţi-vă ce a însemnat acest decret pentru cei ce trăiau atunci! Urmau să mai treacă doar 120 de ani şi Iehova avea să aducă „un potop de ape pe pământ, ca să distrugă orice făptură de sub cer, care are suflare de viaţă”. – Geneza 6:17. Noe a fost avertizat despre catastrofă cu zeci de ani înainte, iar el a dat dovadă de înţelepciune folosindu-şi timpul pentru a se pregăti în vederea supravieţuirii. Apostolul Pavel spune: „După ce i s-a dat avertisment divin despre lucruri care nu se vedeau încă, [Noe] a manifestat teamă sfântă şi a construit o arcă pentru salvarea casei sale” (Evrei 11:7). Ce se poate spune despre noi? Au trecut aproximativ 90 de ani din 1914, când au început ultimele zile ale actualului sistem de lucruri. Ne aflăm fără îndoială, în „timpul sfârşitului” (Daniel 12:4)”. – W 2003 12/15 p15.
 • 2007, în W 1/5 2007 p.30,31, se spune că în 1935 nu s-a închis uşa pentru speranţă cerească.
 • 2008, în W 15/2, se schimbă din nou învăţătura cu ‚generaţia’, în Turnul de veghe, 15 februarie 2008, pag. 24, se spune: „«generaţia» actuală care nu va trece «până nu se vor întâmpla toate aceste lucruri». De aici deducem că unii fraţi unşi ai lui Cristos vor fi încă în viaţă pe pământ când va începe prezisul mare necaz.“
 • 2008, în W 15/7 2008 p.43, se schimbă explicaţia la ilustrările regatului, într-un mod foarte diferit, faţă de ce s-a explicat în W 15/6 1992 p.17-22 şi în cartea „Să vină regatul tău” p.97-104. [La studiu de carte al congregaţiei al cărţii „Cel mai mare om care a trăit vreodată”, unii martori în timpul comentariilor au dat explicaţia corectă la parabolele lui Isus (care este cea actuală), dar sclavul, se pare că este mult întârziat, chiar faţă de gândirea unor martori simpli, de le-au trebuit mai mulţi ani decât martori ne-unşi, să-şi dea seama că explicaţia parabolelor din cartea „Să vină regatul tău”, este greşită].
 • 2010, în W 2010 15/4 pag. 10, parg. 14, se schimbă din nou învăţătura cu generaţia. În W 2010 15/4 pag. 10, parg. 14, declară: „Deşi nu putem stabili cu exactitate durata ‘acestei generaţi’, este esenţial să păstram în minte câteva aspecte referitoare la termenul „generaţie“. De obicei, acest termen se referă la oameni de diferite vârste, care sunt contemporani o anumită perioadă din viaţa lor. În plus, o generaţie nu durează foarte mult şi are un sfarşit (Ex. 1:6). Aşadar cum ar trebui să înţelegem expresia: „această generaţie”? După cât se pare, Isus a vrut să spună că cei unşi care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz.”

Ceea ce este interesant este că am cunoscut şi auzit cazuri de martori ai lui Iehova, care nu erau dintre cei unşi, nici din corpul de guvernare, dar care au înţeles anumite pasaje din Biblie, înainte ca cei din conducere să înţeleagă, şi să corecteze interpretarea.

Iubite cititor tu ai promisiunea din Proverbe 28:5: „…cei ce-l caută pe Iehova, înţeleg totul.” (Proverbe 28:5 NW – 2006), pentru că Biblia spune: „…Şi toţi vor fi învăţaţi de Iehova” (Ioan 6:45NW); „El dă adevărata înţelepciune celor drepţi (nu doar celor din corpul de guvernare)…” (Proverbe 2:7 BCR) şi „El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept. El învaţă pe cei smeriţi calea Sa” (Psalmul 25:9). De aceea caută-L pe Dumnezeu şi dacă-L vei căuta din toată inima El se va lăsa găsit de tine (Ieremia 29:13).

DUMENEZEU SE VA TINE DE CUVANT…..El va binecuvanta cu intelegere pe toti cei care il vor cauta   SICERI si DIN TOATA INIMA LOR.

Reclame
Acest articol a fost publicat în ANTI-MARTORII LUI IEHOVA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Schimbări recente ale ADEVĂRURILOR NEADEVĂRATE ( 2 )

 1. aurel1967 zice:

  Cool.

  Insa invatatura lor se raspandeste ca cangrena

  2 Timotei 2:17Şi cuvântul lor va roade ca cangrena. Din numărul acestora sunt Imeneu şi Filet,

  Apreciază

 2. Ion Lucaciu zice:

  In „sfanta” carte explicativa a Apocalipsei lui Satan (Apocalipsul. Grandiosul sau apogeu.) martorii lui Satan specifica clar ca Iehova………………. are nevastaaaaaaaaaaaaaaa!!!
  Pagina 178 coloana din stanga-mijloc, dar si la urmatoarea pagina 180 coloana din stanga-mijloc!
  Imi cer scuze dar mi-e sila sa mai redau inca cateva milioane de CRETINISME de te doare capul!

  Apreciază

 3. marcu zice:

  Aurel draga…”ca ca-ngrena” ???

  Apreciază

 4. marcu zice:

  Draga Ion Lucaciu: ORGANIZATIA LUI IEHOVA este simbolizata printr-o FEMEIE in cateva profetii biblice.Nu este insa NEVASTA lui Dumnezeu …De ce minti?Unde ai citit tu ca DUMNEZEU ARE NEVASTA ???????

  Apreciază

  • Ion zice:

   Draga „marcu”, da-mi adresa de e-mail si-ti raspund cu multeeeeeeee alte exemple de interpretari de te doare capul, asa cum numai martorii lui Iehova o pot face.
   Toate „durerile” pe care le-am strans sunt numai si numai din cartile si revistele martorilor, literatura extrem de scumpa de tiparit!!!!!!!
   Da, pentru martorii lui Iehova, acesta are NEVASTA !!!
   Asa scrie clar in cartile si revistele lor!!!
   Astept adresa de e-mail.
   Specific ca eu nu ma joc cu Cuvantul lui Dumnezeu, nu apartin de nici un fel de biserica si implicit nu pot accepta ca cineva sa-mi bage pe gat INTELEPCIUNEA americana a inceputului de secol IX !!!!!!! (Adventisti, Baptisti, Penticostali, Martori etc. etc. etc.)
   Un singur lucru iti doresc: Sanatate! Atat!
   ionlucaciu@gmail.com

   Apreciază

 5. marcu zice:

  Draga Ciprian…Spune UN SINGUR CAZ in care un frate care nu este uns a inteles inaintea celor unsi Biblia ! De ce fabulezi? Sigur ca,intelegerea scripturilor de catre noi nefiind inspirata precum este Biblia,se intampla sa intelegem gresit unele chestiuni.Nu este vorba insa despre modificarea unor INVATATURI ! Ca atare,noi tot nu facem armata,tot nu credem in trinitate,nici in nemurirea sufletului etc.Fiind umili,noi CORECTAM erorile si ne recunoastem cu umilinta limitele.Este rau?Apostolii Petru si Pavel care credeau ca Isus va reveni in timpul vietii lor si-au pierdut ei cumva mantuirea ?

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s