Schimbări recente ale ADEVĂRURILOR NEADEVĂRATE ( 1)

În general martorii lui Iehova cunosc foarte puţin despre schimbările doctrinale de pe parcursul timpului, politica Societăţii Turnul de Veghe, este de a nu mai publica literatura veche? De ce? Deoarece aceasta ar demasca multele schimbări de doctrină de organizare şi de interpretare a Cuvântului lui Dumnezeu.

Literatura veche ar arăta cu câtă vehemenţă Societatea a susţinut unele învăţături care actualmente nu mai sunt valabile. Cu toate că ei au pretenţia de a se considera ‘singurul canal de comunicare a lui Dumnezeu’, şi susţin sus şi tare: „Martorii lui Iehova îşi fundamentează pe Biblie toate convingerile, normele de comportare şi procedurile lor organizatorice” – Argumente p.208. Ce pretenţie arogantă şi falsă, deoarece din 1985 când s-a tipărit cartea Argumente (RS), s-au mai făcut modificări, atât doctrinare cât şi organizatorice.

Să prezentăm câteva schimbări după anul 1985:

 • 1988, din nou s-a revenit la învăţătura că oamenii din Sodoma şi Gomora vor învia (W 1988 1/6 p.30,31).
 • 1988, până în acest an s-a crezut că Jubileul antitipic este mileniul, de atunci s-a explicat că este Penticosta (W 15/5 1995 p.24).
 • 1995, un an cu mari schimbări, W 1/11 1995 ne furnizează o învăţătură care anulează explicaţia cu generaţia care a dat naştere la multe speculaţii, susţinută vehement cu puţin timp înainte (vezi W 1/5 1993 p.19). Această schimbare înlătură pur şi simplu unul dintre scopurile revistei Treziţi-vă care este un instrument de vestire al adevărului, a eşuat, deoarece până în 8/11 1995, se specifica la scopul revistei Treziţi-vă următoarele: „Această revistă întăreşte încrederea în promisiunea Creatorului, referitoare la instaurarea unei lumi noi, paşnice şi sigure, înainte ca generaţia care a văzut evenimentele din 1914 să dispară…”. Ne punem întrebarea: ce s-ar fi întâmplat dacă unii contestau această învăţătură înainte de 1995? Probabil erau excluşi. În W 1/11 1995 p.10-21 se specifică că „după cât se pare“, generaţia aceasta nu mai are o durată fixă (fiind formată din totalitatea oamenilor dintr-o anumită perioadă de timp oarecare, ce au la comun o anumită caracteristică), ci reprezintă „generaţia rea“ de oameni care, deşi văd semnul prezenţei lui Cristos, dar nu îşi schimbă mentalitatea şi nu îşi îndreaptă căile.
 • 1995, cade şi explicaţia cum că oile şi caprele sunt judecate şi selectate din 1914, ci conform cu noua învăţătură acest eveniment va avea loc în viitor la venirea Domnului Isus Cristos (W 15/10 1995).

În anul 1996, revista Turnul de Veghe anunţă o veste bună, că lumina a ajuns ca soarele în amiază. Probabil ne gândeam, în sfârşit nu se vor mai face schimbări de interpretare! Astfel, în W 15/7 1996 p. 20, se spunea de către un martor al lui Iehova, că în acel an, adică în 1996 „adevărul străluceşte ca soarele în amiază”, adică când este lumina mai mare. Să ne întrebăm: a avut acel martor dreptate, adică lumina adevărului a ajuns la intensitatea maximă? Dacă nu, de ce a permis corpul de guvernare să scrie o astfel de afirmaţie? Să nu uităm că nici un martor nu poate da explicaţii particulare, prin urmare, ori corpul de guvernare a tolerat un păcat, lăsând ca o un simplu frate să dea explicaţii de la el, ori a susţinut El însuşi această explicaţie. Ceea ce înseamnă o mare bucurie pentru Martorii lui Iehova. Deci după zeci de ani de aşteptare şi schimbare în doctrine, vine anul luminii depline, când soarele este în amiază, adică la intensitatea maximă!!!

Reclame
Acest articol a fost publicat în ANTI-MARTORII LUI IEHOVA, Doctrinele Bibliei și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Schimbări recente ale ADEVĂRURILOR NEADEVĂRATE ( 1)

 1. aurel1967 zice:

  Invatatura aia este maxim rea si mereu in maxima schimbare

  Totusi desii „azi „ei invata pur contradictoriu precum „ieri”. Totusi si „ieri „au avut tot numai ei adevarul , macar ca „azi” predica si invata in TOTALA contradictie cu „ieri”.

  Ce sa facem cu ei ?
  Poate trebe s le dam dreptate? Cica adevarul are multe fete, asa ca o fata a adevarului poate contrazice cealalta fata al aceluias mare adevar de doi lei.
  De doi lei pt ca privind inapoi in istoria lor => este extrem de probabil ca „maine ” sa predice un adevar „mai mare” dar care e in totala contradictie cu adevarul cel predica „azi”

  Stiti apoi care e culmea?R:
  Cand vor citii ei postarea asta vor trece repede in scaunul de victime comparandu-se cu Isus.
  Isus insa na suferit pe dreptate, Isus a suferit pt nedreptati ce i sau facut si imputat pe nedrept.

  Din nefericire martorii sufera pe buna dreptate caci marturia lor e o poveste de doi lei care contrazice orice logica biblica, dar in primul rand invatatura martorilor se contrazice pe ea insasi de la un an la celalalt.

  Voi sta atent ce mai apare. Si-o sa va tin la curent.

  Numa ingheti ce i mai debiteaza mintea martorului mincinos de la broklyn
  Ps. I respect din toata inima pe martorii sinceri.
  I respect, dar mie mila de ei.

  Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  hai sa vedem ceva mult mai palpabil.

  URMARITI PE BATARANELUL ASTA.
  nui orisicine ,ci este PRESEDINTELE actual al TURNULUI DE VEGHERE….(al 4 -lea presedinte sin cate stiu)

  (dati copiere si lipire in browserul de internet)

  NUI ASA CATA INCREDERE INSPIRA PERII LUI ALBI.
  Tie greu si sa suflii in prezenta unei asmenea *majestati*
  cum sa se insele un asemenea om?…nu va dati seama? el studiaza scriptura sfanta de zeci de ani. (asa ai zice la prima vedere,si asa ar spune un martor ce si-ar apara presedintele)…caci de observati filmuletul atenti..o sa vedeti ca unii martori plang de bucurie ca au fost in prezenta lui si au respirat acelas aer cu el.

  IAR ACUMA COPIATI SI LINKUL ASTA IN BROWSER….si vedeti cine este de fapt ACEST BATRANEL NEVINOVAT SI ATATA DE BLAND. (a se citii *lup imbracat in piele de miel).

  priviti si ascutati si ingrozitiva…CE A PUTUT SPUNE BATRANELUL ASTA INTRUN CONGRES EXTRAORDINAR AL MARTORILOR ce a avut loc inainte de 5 SEPTEMBRIE 1975, cand conform prezicerilor acestui batranel..in fata a mi si zeci de mi de oameni> TREBUIA SA VINA SFARSITUL LUMII.

  o fi el batran si studios al bibliei…–.insa–.„ CANAL DE COMUNICARE A LUI DUMNEZEU„……si „PROFET„…
  DOAR UNUL MINCINOS….nu eu CI ISTORIA SPUNE ASA si macar daca ar fi singura greseala,si PROFETIE MINCINOASA,dar mai au sute si sute.

  Pacat de voi martorilor sinceri
  pacat de voi ca nu vreti sa va deschideti ochii nici-decum

  ….TREZITI-VA…..treziti-va

  adormitii care ne cer sa ne trezim.

  Doamne ai mila de noi

  Apreciază

 3. Maries Ovidiu zice:

  Recomand o carte bună pe acest subiect: „Abordarea cu dragoste a Martorilor lui Iehova” de Wilbur Lingle. Eu o am sub editura Agape.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s