Câteva motive pentru care Martorii lui Iehova nu pot fi creştini! (3)

 1. Un alt motiv pentru care Martorii lui Iehova nu sunt creştini, este că ei nu au speranţa prezentată de Biblie pentru creştini, ba mai mult, de când există această organizaţie, conducerea acesteia nu a înţeles corect despre cine va merge la cer şi cine va locui pământul în mileniu, căci este adevărat că Biblia vorbeşte şi de o speranţă pământească (Psalmul 37:29; Apocalipsa 20:3). În prezent doctrina Martorilor lui Iehova cu privire la cine va merge în cer şi cine va rămâne pe pământ este următoarea:
 2. Chemarea cerească a început în primul secol la Penticosta din anul 33 e.n., iar această speranţă nu se poate stabili când se va încheia (până în anul 2007 s-a crezut că chemarea cerească s-a încheiat în anul 1935). Este demn de reţinut că aceşti 144.000 sunt din toate naţiunile, iar din 1935 sa început strângerea marii mulţimi cu speranţă pământească (W[2] 1/2 1983 p. 11-18; Uniţi p.104). Este curios însă că primul preşedinte al Societăţii Turnul de Veghere a susţinut că clasa celor 144.000 sa strâns până în anul 1881 (W 1881 p.3/10 vezi şi cartea JV [3] p. 632), acum pe cine să credem? Pe Russell, cu anul 1881 sau pe Rutherford cu anul 1931, sau pe Knorr cu 1935, sau învăţătura actuală? Pe lângă toate acestea, numai în primul secol au fost mai mulţi creştini decât 144.000. Conform cu istoria laică, numai în primul secol au fost cam 300.000 de creştini, chiar primul Preşedinte Russell, scrie în cartea Taina Împlinită că în primele 3 secole de creştinism au fost peste 800.000 de martiri pentru Cristos, deci explicaţiile Turnului de Veghe nu stau în picioare.
 3. Iar în ce priveşte Luca 12:32, unde Isus vorbeşte de o ‘turmă mică’, aici El nu se referă la cei 144.000, ci la cei 12 ucenici cu care vorbea (Luca 12:22). Un alt text, la care i se dă o explicaţie greşită este Ioan 10:16, unde se spune că „alte oi” sunt oameni cu speranţă pământească. Dar cum ar putea fi cei de pe pământ într-un singur staul cu cei din cer, după cum spune textul? Dacă citeşti cu atenţie contextul (Ioan 10:1-5,7-9), oile din staul sunt naţiunea evreiască, iar alte oi sunt naţiunile care se vor face parte şi ele din Noul Legământ, devenind o singură turmă (Efeseni 2:1-18; 3:5,6). Nu e vorba în text de două turme, sau de două speranţe; ci, de o singură turmă un singur păstor doar având origini diferite, adică Israel (oile) şi oameni ai naţiunilor (alte oi).
Reclame
Acest articol a fost publicat în ANTI-MARTORII LUI IEHOVA, Doctrinele Bibliei, Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Câteva motive pentru care Martorii lui Iehova nu pot fi creştini! (3)

 1. Petru zice:

  Conform scrierilor biblice, numele lui D-zeu este YAHWE, deci Yehova, asta inseamna, in mod logic urmatoarele: toti cei care se inchina lui D-zeu, de fapt se inchina lui Yehova (YAHWE), in consecinta de cauza, toti cei care se inchina lui Yehova sunt yehovisti. Corect?

  Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  Pretre petre…..ai luat-o razna cu logica ta,asa ca POTRIVNICUL vorbeste din tine.

  NU! hotarat ca NU! YAHWE si NICI YEHOVA nu IL cheama pe Dumnezeu .

  uite , doar ataat e sigur cand vorbim sau scriem numele Lui Dumnezeu> JHWH sau JHVH.

  TOT CE ESTE PESTE ACEASTA TETAGRAMA SFANTA…este inventie umana.

  uitatea la YAHWE si analizeaza si YEHOVA SAU YEHOWA si vei constata usor ca LIPSESTE cel putin o consoana din TETAGRAMA ORIGINAL ABRAICA,

  TETAGRAMA ASTA PE CARE NU O MAI STIE CITII NIMENI DE 20 de secole incoace.

  UITATE TE ROG IN PROPIA REVISTA A TURNULUI DE VEGHERE. revista cu TITLUL:

  ––––-NUMELE CARE VA DAINUII pentru totdeauna……………….

  revista aceia emisa de turnul de veghe cu ceva timp in urma (are o culoarea copertilor: predominant: –amestec de galben cu rosu–

  REVISTA ASTA A TURNULUI EXPLICA SUFICIENT DE CLAR CA ,citez:„in adevar NIMENI NU STIE cu siguranta cum se pronunta sau cum se scrie corect NUMELE LUI DUMNEZEU„

  apoi revista explica clar ,unde cum si de ce sa pierdut pronuntarea si scrierea acestei SFINTE TETAGRAME JHWH sau JHVH:.

  concluzia dupa citirea acelei reviste este CA TURNUL ARE OCHI LEGATI SI VOI TOTI CARE IL URMATI LA FEL; AVETI OCHI INCHISI SI NU VRETI SA GANDITI ALTCEVA DECAT CE VA DA ORBUL DE LA BROKLYN.
  „un orb conduce pe un alt orb si vor cadea amandoi in groapa„ .

  CUM DECI POATE FI CINEVA ATATA DE ORB INCATSA SCRIE CU MANA LUI SI ALTII TOT ORBI INCAT SA CITEASCA IN PROPIA REVISTA CU OCHI LOR :
  „nimeni nu cunoaste azi NUMELE LUI DUMNEZEU„…………..si totusi si cu toate astea sa afirmi ca pe dumnezeu in cheama Jehova iar voi santeti martorii UNUI NUME PE CARE VOI INSASIVA NU IL CUNOASTETI, iar asta citind din propia voastra revista.

  bine a spus Isus.: UN ORB CONDUCE PE UN ALT ORB SI VOR CADEA AMANDOI IN GROAPA

  *mustra pe cel intelept si se va face si mai intelept*
  *nu mustra pe cel nebun cate va ura*

  GRABESTETE DRAGUL MEU SEMEN SI PRIMESTEL PE ISUS IN VIATA SI INIMA TA
  CACI ALTA CALE DE MANTUIRE NU EXISTA.

  El te va elibera de toate greutatiile ce lea pus TURNUL DE VEGHERE PESTE TINE si El , Isus te va mantuii….DACA TU VEI SPUNE SINCER CHIAR ACUMA IN INMA TA urmatoarea rugaciune: *Doamne Isuse, vezi daca sant pe o cale rea in voia gandurilor mele,…ia-ma si duma pe CALEA VESNICIEI TALE*

  Apreciază

 3. aurel1967 zice:

  Petru Petru…..*DACA TACE-AI FILOZOF RAMANEAI*

  Apreciază

 4. marcu zice:

  Aurele,Aurele…ce bine este ca tu,agramat fiind,nu poti sa fii filozof !
  NUMELE DIVIN este o brosura,nu un Turn de Veghe.
  Apoi: NUMELE SFANT apare in scrierile originale (in Scripturile ebrace + Evanghelia dupa Matei) sub forma TETRAGRAMEI : IHWH.Pronuntia difera de la o limba la alta.Evreu fiind,pot sa-ti spun ca ,in ebraica nu suna chiar IEHOVA,ci un cuvant asemanator,ce nu poate fi redat fidel in limba romana.Asadar,evreii pronunta diferit Numele sfant fata de romani,dar si anglofonii,francezii ori italienii,spaniolii,portughezii etc.il pronunta diferit.Si ? Dispare oare OBLIGATIA noastra biblica de A CHEMA NUMELE LUI DUMNEZEU,asa cum scrie in Biblie la Ioel 2:32,Fapte 2:21 sau Romani 10:14 ? Crezi cumva ca LIMBILE DIFERITE SI PRONUNTIA DIFERITA pot anula O PORUNCA BIBLICA,O CONDITIE A MANTUIRII NOASTRE ???

  Apreciază

 5. Cremene zice:

  Aurele Aurele, in primul rand nu sunt de martori, nu sunt nici de la crestini, sa spunem ca sunt potrivnic, sau pagan, care vine din paganos la tina, taran. Ca cei care se numesc crestini, au echivalat termenul de taran cu necredincios, e problema lor.Iar fiindca veni vorba, tocmai am deschis un dictionar de religie ortodoxa, iar aici am gasit si alte nume ale lui D-zeu, Savaoat sau Sabaoat, Ielohim si in ca cateva, de fapt care e numele lui D-zeu, daca are unul.Iar daca are de unde stim noi ca e cel real? De unde stim noi ca cel al crestinilor e real, sau nu cel al evreilor, ca sunt mai vechi prieteni cu D-zeu, ca doar ia ales, sau cel al musulmanilor, va vin pe aceiasi filiera de relige iudaica?

  Apreciază

 6. adriana zice:

  cate religi sunt cu martori lui iehova-.

  Apreciază

 7. adriana zice:

  cum iau legatura cu martori.

  Apreciază

 8. cel mai corect numele Creatorului este YHVH adica Yahveh si nu Iehova, pt ca, tetagrama incepe cu Y si nu cu i
  degeaba sunt martori cu numele Creatorului, pt. ca, ei au uitat ca Fiul porta numele Tatalui, deci care e numele Tatalui?

  Apreciază

 9. mm zice:

  cine stie cum se cheama, numele Isus in limba ebraica?
  va rog sa-mi dati raspuns,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s