Câteva motive pentru care Martorii lui Iehova nu pot fi creştini! (1)

 1. În primul rând însuşi cuvântul creştin nu se potriveşte pentru marea majoritate a Martorilor lui Iehova, deoarece cuvântul creştin vine de la Cristos care înseamnă „unsul” (Matei 1:16 BCR n.s.), iar creştini, semnifică: ‘unşii’ cu referire la ungerea lor cu Spiritul Sfânt (1Petru 4:14,16; 2Corinteni 1:21,22). Ori Martorii lui Iehova cred că doar 144.000 sunt unşi cu spirit, dintre care doar în jur la 9000 mai sunt pe pământ (în anul 2008). Însă Biblia nu susţine deloc ideea de creştini unşi şi creştini ne-unşi, care este promovată de Turnul de Veghere, deci conform Bibliei ori eşti creştin şi atunci eşti uns cu Spiritul Sfânt, ori nu eşti uns cu Spiritul Sfânt şi atunci nu eşti creştin.

De asemenea, a fi creştin înseamnă a fi născut din nou, a fi copil al lui Dumnezeu şi frate cu Cristos, dar în accepţiunea Turnului de Veghere, doar 144.000 sunt fii ai lui Dumnezeu, născuţi din nou şi fraţi cu Cristos (Argumente p.67,68; Paradisul p.124-126).

2. Haideţi în continuare să vedem, dacă Biblia învaţă că aceste privilegii sunt limitate la 144.000, sau pot toţi creştinii să le primească? Din Biblie reiese că toţi creştinii sunt fii ai lui Dumnezeu adoptaţi prin Spirtul Sfânt, nu numai 144.000, cum spune Turnul de Veghere (Uniţi p.112,113), de pildă în Romani 8:14 se spune: Romani 8:14  Căci toţi ceice sînt călăuziţi de Duhul lui Dumnezeu sînt fii ai lui Dumnezeu. (vezi contextul: v.14-18). Deci nu numai 144.000 pot fi copii ai lui Dumnezeu, ci toţi creştinii sunt fii lui Dumnezeu, iar dacă unii nu sunt conduşi de Spiritul Sfânt, aceştia nu sunt creştini deoarece în Romani 8:9b se precizează: Romani 8:9  Dacă n’are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui. Deci ai Spiritul Sfânt, eşti ai lui Cristos, nu-l ai, nu îi aparţii lui Cristos, deci nu eşti creştin. Acelaşi lucru este subliniat în Galateni 3:26, care este un text foarte clar, chiar şi pentru un copil mic, dar cum se face că singurul canal de comunicare al lui Dumnezeu şi anume conducerea Turnului de Veghere, nu-l înţelege, aici se spune: Galateni 3:26  Căci toţi sînteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus. Prin urmare dacă crezi în Isus Cristos eşti Fiu al lui Dumnezeu, iar dacă nu eşti fiu al lui Dumnezeu înseamnă că nu crezi în Isus şi atunci nu eşti creştin şi nu vei primi viaţa veşnică (Ioan 3:16,36). De aceea alege: ori crezi în Isus şi atunci eşti Fiu al lui Dumnezeu, având speranţa cerească, căci aceasta este speranţa pentru Fii lui Dumnezeu (Romani 8:14-17), ori nu eşti Fiu al lui Dumnezeu şi atunci nu crezi în Isus?

Reclame
Acest articol a fost publicat în ANTI-MARTORII LUI IEHOVA, Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Câteva motive pentru care Martorii lui Iehova nu pot fi creştini! (1)

 1. marcu zice:

  Este scris de niste excomunicati,in frunte cu Alin,ce se vrea un „guru”.

  Apreciază

 2. Dima Goian zice:

  prostiile scrise mai sus sunt absolut false si neintemeiate.

  Apreciază

 3. Dima Goian zice:

  cuvintul uns ,mai are si semnificatia de ,,ales,sau pus deoparte”

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s