Data nașterii lui Isus

IISUS S-A NASCUT undeva în jurul datei de 23 SEPTEMBRIE. Iată dovada:

1. Imediat după zilele ispășirii la evrei, (care era în ziua a zecea a lunii a 7-a, ce corespunde cu octombrie din zilele noastre), Iisus a fost dus să fie închinat lui Dumnezeu ca întâiul născut de parte bărbătească. (Luca 2 : 22-24). Legea lui Moise primită de la Dumnezeu, spune că băiatul trebuie să aibă împlinite 30 de zile pentru aceasta. Deci dacă scădem din octombrie o lună de zile, ajungem la septembrie. Dacă anul începea exact la începutul primăverii pe 21 Martie, Iisus s-ar fi născut undeva în jurul datei de 1 septembrie. Dar, după majoritatea istoricilor, inclusiv evrei, anul începea in jurul datei de 1 aprilie, cu luna Nissan (luna în care evreii au fost eliberati din Egipt de Dumnezeu prin Moise), și atunci Iisus s-ar fi născut undeva în jurul datei de 10 septembrie (+/- 3 zile). Aceasta dată corespunde după calendarul gregorian. Dar pe 23 septembrie, după cel Iulian care este si calendarul original, înainte sa fie modificat de Vatican și acceptat și de ortodoxism. Zilele din Nissan erau oarecum decalate cu minim 3 zile față de cele din actualul calendar. Asa că nu este exclus și data de 20 septembrie.

2. O altă dovadă Biblică ce vine în sprijinul acestei date ( aproximativ 23 septembrie) este faptul că Iisus a stat învelit doar în niște scutece într-o iesle atunci când S-a născut. (Luca 2:7-12). Pe 25 decembrie este frig noaptea în Israel și nu poți ține un copil în doar niște scutece într-o iesle semiacoperită (săpată uneori în stâncă,)! Dar în septembrie se poate, căci este foarte cald în Israel.

3. Când îngerul i s-a arătat lui Iosif să plece în Egypt cu Iisus imediat după naștere, căci Irod avea să-L omoare, călătoria a durat câteva zile pînă în Egypt, iar nopțile petrecute în aer liber erau foarte friguroase iarna (Matei 2:13-14).

4. Dacă scădem din septembrie 9 luni, ajungem exact în luna decembrie când Ingerul Gavril i-a dat vestea cea bună fecioarei Maria că a rămas însarcinată de la Duhul Sfânt (Luca 1:24,26,36). Iar când Maria a primit buna vestire (în decembrie) s-a dus la Elisabeta care era în luna a 6-a de sarcină și a stat la ea pînă aproape de nașterea lui Ioan Botezatorul. Asta se potrivește perfect cu cele 3 luni rămase peste iarna la Elisabeta, din decembrie și pînă în martie (Luca 1:56) ca s-o ajute la treburile casei. Apoi din martie era suficient de cald ca să călătorești 2 zile și 2 nopți cu măgarul sau cămila).

5. După majoritatea istoricilor, inclusiv cronicarii de pe lîngă Vatican, menționează ca primii creștini au ținut Crăciunul (Nașterea Domnului) exact în luna septembrie, Papa Liberius, care în anul 354 d. Hr. a decretat Crăciunul spre a fi sărbatorit pe 25 decembrie. In realitate Imparatul Romei, Constantin, în anul 336 d. Hr, a fost cel care a declarat că 25 decembrie este data de naștere a lui Hristos.

Constantin cel Mare a avut cea mai mare contribuție la modificarea Paștilor, a Crăciunului și a Sabatului în duminica, înventând canoane bisericești ca să inducă creștinii în eroare cu învataturi false.

6. Atîta timp cât nu există o dată fixă pentru învierea lui Iisus când erau peste 500 de martori cărora li s-a arătat Iisus după înviere (deși astrologii au calculat deja o dată fixă de 6 aprilie când a avut loc intrarea în Ierusalim, joi 10 aprilie răstignirea și duminica 13 aprilie învierea), atunci cum de știau cei de la Vatican de data nașterii a lui Iisus petrecută cu aproxinativ 33 de ani mai devreme și erau doar cîteva persoane martore la eveniment ??? Nu aveau cum.

CONCLUZIA: Data nașterii lui Iisus din 25 decembrie , este suprapusă zilei închinării la zeul soarelui (Ra la egipteni, Mitra la persani, Sarmas la babilonieni etc), „SARBATOAREA lui SATURN, NAȘTEREA SOARELUI NECUCERIT”. Această sărbătoare păgâna a Imperiului Roman, începea cu două săptămâni de festivitați care includeau banchetul, băutul, absenșa de la muncă, prezentări muzicale speciale și schimbarea de daruri, dezmăț cu mâncare, băutura și femei. Astăzi ca să justifice Vaticanul cele 2 saptamîni de petrecere, au mai introdus sărbatori ”creștine” în acest interval cu sf. Stefan, sf. Vasile, Boboteaza, sf. Ioan ( sărbatorile ortodoxe) și inclusiv a schimbat data de început de an, 1 Ianuarie !!!

Acesta este motivul pentru care Vaticanul a ținut foarte mult să nu piardă această sărbatoare depravată de 2 săptămâni închinată soarelui, din cauza înmulțirii foarte rapide a creștinilor și care nu erau de acord cu sărbătorile păgânilor.

Codruta Moldovan

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Opinie, Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Data nașterii lui Isus

 1. Corect Domnul Isus s-a nascut undeva intre 15 sept si 15 oct. dupa calendarul nostru. Daca stii varsta cuiva si ziua in care a murit (14 nisan in cazul nostru ) poti lesne calcula si data nasterii. O alta metoda de calcul este in functie de ceata lui Abia din care facea parte Zaharia tatal lui Ioan , cine stie bine Legea poate calcula repede .Si sa nu itam ca EL nu se putea naste intr-o zii oarecare ci in una de sarbatoare mare sarbatoare evreiasca .

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   O sa revin cu mesaje bine documentate, si nu doar cu apropouri ilogice si asa de usor de demontat sau sucit, ca au un milion de intelesuri, cum citesc mai sus.
   O sa demontez dovedit si „zidit pe stanca”
   multe din afirmatile de mai sus.

   Pana atunci va amintesc un verset al sfintelor scripturi:

   „Cine crede ca stie ceva, n-a ajuns inca sa CUNOSCA”

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   Munteanuaurel. De unde sti tu varsta Lui Isus cand a murit?
   Vei zice ca dupa calculele ce dau luna de nastere 15 sept 15 oct ?
   Pai o ipoteza poate fi sustinuta de o alta ipoteza?
   Doua ipoteze se sustin una pe cealalta?
   Nu teai prins nui asa?
   Dar vei intelege tu intro zi, sper sa nu fie prea tarziu.

   Oricum daca unul ce cunoaste un pic de fizica , va trece pe aici si va constata din scrisul tau ca sustii o ipoteza cu o alta ipoteza….. Ala va fugii de credinciosi caci credinciosii nau pic de bun simt al fizicii , va spune el.

   O ipoteza nu poate fi sustinuta cu o alta ipoteza.

   Un orb ,conduce insa pe un alt orb

   Apreciază

 2. roman zice:

  E foarte clar ca Isus nu s-a nascut pe 25.dec.si ca aceasta data a fost suprapusa peste o sarbatoare pagana,cum s-a intamplat de altfel si cu alte sarbatori crestine.Astazi,calendarele bisericilor catolica si ortodoxa sunt pline cu o multime de sarbatori care mai de care ,in care se chefuieste bine si , binenteles ,se asorteaza cu injuraturi la adresa lui D-zeu si a altor sfinti pe care pretind ca-i respecta.Bisericile sus-mentionate,din nefericire pun mai presus traditia lor religioasa decat Biblia.

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   Teologi de hartie creponata!
   Uite cand „sa nascut ISUS”: mica 5.2

   Sii tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel, şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s