Gînduri din Apocalisa. Robii lui Dumnezeu

Suntem întotdeauna speriați cînd ajungem să ascultăm predici din cartea Apocalipsa, suntem speriați cînd o citit noi, suntem și mai speriați cînd începem să o studiem, pentru că Dumnezeu vorbește, robilor Săi, adică nouă lucrurile care se vor întîmpla. Așa de închipuim noi…

Orice cititor al Noului Testament ar vedea contradicția izbitoare dintre faptul să Dumnezeu, Isus, și apostolii îi numesc pe creștini fii de Dumnezeu, iar ultima carte este descoperită robilor. Acest lucru sare și mai tare în ochi cînd observi că Apocalipsă e scrisă de același Ioan care vine cu concepția nouă de fii de Dumnezeu, în Evanghelia după Ioan.

Ioan 1:12-13   Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celorce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sînge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu.

Să credem că Ioan uită conceptul de fii și trece la robi, e cam ridicol.

1 Ioan 3:1-2  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi sîntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentrucă nu L-a cunoscut nici pe El. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s’a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă ‘l vom vedea aşa cum este.

La fel Pavel în epistolele sale întărește conceptul de fii ai lui Dumnezeu.

Galateni 3:26  Căci toţi sînteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa în Hristos Isus

Galateni 4:6-7  Şi pentru că sînteţi fii, Dumnezeu ne-a trimes în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: ,,Ava„, adică: ,,Tată!„  Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu.

Cînd Ioan scrie robilor, nu se referă la creștini, ci lui Israel, căruia numele de robi îi aparține. De asemenea cuvîntul este folosit de 14 ori în cartea Apocalipsa cu referire evident celor căror li se scrie cartea.

Pentru comparație vedeți adresarea lui Dumnezeu către poporul Israel.

Levitic 25:42  Căci ei sînt slujitorii Mei, pe cari i-am scos din ţara Egiptului; să nu fie vînduţi cum se vînd robii.

Isaia 49:3  şi Mi-a zis: ,Israele, Tu eşti Robul Meu, în care Mă voi slăvi.`

Isaia 65:15  Veţi lăsa numele vostru ca blestem aleşilor Mei; şi anume: ,Domnul, Dumnezeu vă va omorî`, şi va da robilor Săi un alt nume.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Gînduri din Apocalipsa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Gînduri din Apocalisa. Robii lui Dumnezeu

 1. Aurel zice:

  rob=supus

  INTREGII CREATII A LUI DUMNEZEU I SE POATE APLICA FARA NICI O PROBLEMA ACEASTA INSEMNATATE :–supusi–.sau…robi.

  un soldat al unei regine pamantesti….Avea ONOARE IN A SE NUMII -ROB ,..- SUPUS- al acelei regine(rege,stapanire etc).„la ordinele tale stapane!„ erau cuvinte spuse cu mandrie de acel rob
  APOCALIPSA ESTE MAI MULT DE CAT VEDEM LA PRIMA VEDERE SAU CITIRE.

  APOCALIPSA ESTE O DESCOPERIRE PE CARE DUMNEZEU O FACE supusilor sai.
  A CELOR CE SE SIMT ONORATI A SE SUPUNE SUB MANA TARE A LUI DUMNEZEU.
  de aceea(si astfel) Dumnezeu nu-i lasa in nescunostiina LUCRURILOR CE SE VOR INTAMPLA IN CURAND*
  Noi oameni santem totusi robi in adevaratul sens….ROBI AI PACATULUI.
  apocalipsa insa nu face referire la starea asta atunci cand spune: *descoperirea destinata robilor Sai*

  apoi ar mai putea fi spus ca din egipt ,Dumnezeu scoate niste robi (a lui faraon,dar si al oalelor pline cu carne)……
  Dumnezeu i conduce spre canaan….UNDE ARE PT EI UN RANG DE FII.
  intre EGIPT si canaan este insa PUSTIA…..educatia,cresterea
  ACOLO SANTEM NOI ROBII PACATULUI AZI SI ACUM…in pustie spre canaanul ceresc

  CA SA NE DECLARE DUMNEZEU CA FIIND FII LUI
  TREBUIE CA NOI SA NE DECLARA CU MANDRIE A FI ROBII(supusii) LUI
  (a se vedea atitudinea ce a avuto la intoarcerea sa, fiului risipitor).

  ps, de ce teai oprit la primul verset al apocalpsei?
  CU PACE.
  Aurel

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Scriu ginduri din Apocalipsa, atit ca le scriu in timpul care imi ramine de la serviciu. Primul verset, pentru ca in baza lui se dau multe interpretari. Nu prea sunt adeptul ca evenimentele Apocalipsei se vor intimpla real, pentru ca ceea ce vede Ioan este o viziune despre un cer si un pamint, dintr-o dimensiune spirituala. Dar o sa revin cu articole.

   Apreciază

   • Aurel zice:

    EU CRED CU HOTARARE CA CEEA CE SCRIE IN APOCALIPSA este o mai mult sau mai putin SPIRITUALA de exprimare , INSA –TOATE –EXPRIMARILE ASTEA SPIRITUALE SAU IMPLINIT SI SE VOR IMPLINII IN MODUL CEL MAI –REAL– CU PUTINTA.
    Doar una din dovezi(dar suficienta cred eu)este chiar in miezul versetul enuntat de fratele meu in acest blog :apoc1:1 `.

    „ …..lucrurile care– AU SA SE INTAMPLE– în curând.

    Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  Doar 6 le ,mandria noastra de fiinte create in ziua 6 , si tatal mandriei izvorul raului si deci
  6 simbolicul Nu ne lasa sa intelegem ca Maretia Lui Dumnezue Tatal nostru (si 7)este atata de minunat si puternic incat Putem sa ne consideram cele mai fericite fiinte din univers pt ca EL ne numeste macar si robi LUI

  Apreciază

 3. stascris zice:

  ca sa nuti afectez firea pamanteasca(caci stiu de ce e instare firea noastra pamanteasca)….>uite NU POSTA MESAJUL DE MAI SUS;SAU EDITEAZAL SI POSTEAZA DIN EL EXACT CAT VREI TU, …NO SA MA SUPAR CI O SA MA BUCUR.

  insa te rog din suflet….schimba poza aia..caci este in ANTITEZA TOTALA cu subiectul evocat,iar eu ma gandesc la cei tineri in credinta pe care cred ca i vei influenta negativ in acest fel.

  cum se simte un tanar ce vine de la discoteca,se gandeste sa caute totusi pe Dumnezeu intrun moment oarecare,apoi da peste pagina asta.priveste poza aia,citeste cuvantul ROB …si o ia la fuga,caci el nu vrea sa fie robul nimanui.iar dumnezeu de pe pagina asta i face pe oameni robi.

  STERGE MESAJUL ASTA….iar pe cel dinainte editeazal si modifical cu intelepciunea ce tia dat Domnul.

  multumesc ca mai inteles si nu te vei supara.
  aurel.

  Apreciază

 4. aurel1967 zice:

  Incercati o conjunctura intre ideile urmatoarelor versete biblice:

  „Nu va voi mai numii ROBI i, ci PRIETENI, pt ca ROBUL nu stie CE FACE Stapanul sau”. (Isus)

  „adevarat va spun, oricine TRAIESTE IN PACAT, este ROB AL PACATULUI” (Isus)

  „DESCOPERIREA facuta ROBILOR sai”. (apocalipsa 1)

  „lucrurile care au sa se intample in curand” apocalips1.”

  ” El nea rascumparat Din ROBIA pacatului, facanduse ROB pt noi”.

  Filipeni 2:7ci S-a dezbrăcat pe sine însuşi şi a luat un chip de ROB ,făcându-Se asemenea oameni

  Romani 1:1Pavel, ROB al lui Isus Hristos, chemat să fie apostol, pus deoparte ca să vestească Evanghelia lui Dumnezeu,

  Matei 25:23Stăpânul său i-a zis: Bine, ROB bun şi credincios; ai fost credincios în puţine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intră în bucuria stăpânului tău!

  Romani 8:21că şi ea va fi izbăvită din ROBIA stricăciunii, ca să aibă parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu.

  Mai sant sute de versete.

  Adunate laolalta ele arata acelas lucru :

  DUMNEZEU ESTE STAPAN…. Ori ne place ori ba
  Noi santem CREATURI si avem existenta total dependenta de bunatatea si Harul LUI ISUS

  CAND INSA NE DEPLANGEM PACATUL SI DORIM SA IESIM DE SUB ROBIA LUI

  ATUNCI DUMNEZEU ARE PREGATITA PT NOI O CALE, una castigata prin aceea ca INSASI FIUL SAU SA COBORAT LA NIVEL DE ROB, asa de mult ne iubeste.

  SUPUNANDUNE SUB MANA LUI DUMNEZEU SI ALEGAND BENEVOL SA TRECEM DE SUB ROBIA PACATULUI sub robia Lui Dumnezeu>> EL NU NE VA TINE IN ACEA STARE DE ROB, ci educandune NE VA FACE SI TRANSFORMA SI ADUCE LA STADIUL DE FIU. Fi si ficele Lui Dumnezeu

  Apocalipsa este o carte ce incepe prin a FI DESCOPERITA ROBILOR
  si se termina prin aceea ca TOTI CEI CE AU ACCEPTAT ROBIA SUB MANA SI EDUCATIA LUI DUMNEZEU….. Sant dusi alaturi de TATAL SI AU ACUM UN ALT RANG. Nu de robi
  Ci de
  FII SI FICELE NEMARGINITULUI REGE AL UNIVERSULUI.

  Apreciază

 5. Isfa Alin zice:

  „Ferice de cel ce citeşte şi aude cuvintele profeţiei şi de cel ce păzeşte lucrurile scrise în ea, căci vremea este aproape!”
  Iată este ferice de cine citeşte şi împlineşte cuvintele acestei cărţi.

  Această carte ar trebui să fie una din cele mai importante cărţi studiate de creştini, deoarece, este ultimul Cuvânt al Domnului pentru biserică, pe care îl găsim în Biblie.
  Acest cuvânt ne descoperă lucruri noi, pe care nu le găsim în alte părţi ale Scripturi, cum ar fi învăţătura despre mileniu.

  Apreciază

 6. Isfa Alin zice:

  Când judecăţile divine nu mai pot fi oprite!

  „Şi după acestea am văzut: şi s-a deschis templul cortului mărturiei în cer; şi cei şapte îngeri, având cele şapte plăgi, au ieşit din templu îmbrăcaţi în in curat, strălucitor şi încinşi peste piepturi cu brâie de aur. Şi una din cele patru făpturi vii le-a dat celor şapte îngeri şapte potire de aur pline cu mânia lui Dumnezeu, care este viu în vecii vecilor. Şi templul s-a umplut de fum, din gloria lui Dumnezeu şi din puterea Lui, şi nimeni nu putea intra în templu, până când cele şapte plăgi ale celor şapte îngeri au fost împlinite”
  – Apocalipsa 15:5-8.

  Apostolul Ioan, vede o scenă în cer, în care Dumnezeu blochează orice cale de a mai amâna judecăţile divine sau schimba hotărârea dreaptă a lui Dumnezeu prin mijlocirea sfinţilor.
  După ce îngerii lui Dumnezeu au ieşit din templu cu potirele pline cu mânia lui Dumnezeu, accesul la templu s-a blocat! Templul s-a umplut de fum, ce provenia din gloria şi puterea lui Dumnezeu, iar nimeni nu mai putea intra în templu să schimbe hotărârea lui Dumnezeu, să oprească pedepsele, să-L îmbuneze pe Dumnezeu!
  Acest gen de lucrare nu priveşte doar Ziua de mânie a lui Dumnezeu pe care o vede Ioan în viziune, există perioade de timp, când după, avertizări repetate, Dumnezeu blochează orice cale spre El, spre îmbunarea Lui, iar judecăţile se vor revărsa peste oamenii neascultători vizaţi de avertismentele divine.
  Profetul Ieremia descrie o situaţie similară când spune: „Te-ai învelit cu un nor, ca rugăciunea să nu străbată până la Tine” – Plângerile lui Ieremia 3:44.
  După ce expiră timpul de har, de pocăinţă, nu mai rămâne decât judecata dreaptă, de nestrămutat a lui Dumnezeu!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s