Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (3)

Din articolul trecut este evident că întîlnirea noastră cu Domnul Isus Hristos va fi atunci cînd va veni el. Nu putem să ne întîlnim cu el sau să fim răpiți înainte ca să fi venit însuși Domnul Isus. Biblia nu vorbește despre o răpire secretă, sau despre mai multe veniri ale Domnului Isus. Vom vedea după cum urmează textul biblic din 2 Tesaloniceni 2:1-17  ca mai apoi să facem concluziile de rigoare.

2 Tesaloniceni 2:1-17  Cît priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strîngerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor, să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră, şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind dela noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă, şi de a se descoperi omul fărădelegii (Sau: omul păcatului), fiul pierzării,  protivnicul, care se înalţă mai pe sus de tot ce se numeşte ,,Dumnezeu„, sau de ce este vrednic de închinare. Aşa că se va aşeza în Templul lui Dumnezeu, dîndu-se drept Dumnezeu.  Nu vă aduceţi aminte cum vă spuneam lucrurile acestea, cînd eram încă la voi?  Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decît la vremea lui. Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.  Şi atunci se va arăta acel Nelegiuit, pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale. Arătarea lui se va face prin puterea Satanei, cu tot felul de minuni, de semne şi puteri mincinoase,  şi cu toate amăgirile nelegiuirii pentru ceice sînt pe calea pierzării, pentrucă n’au primit dragostea adevărului ca să fie mîntuiţi.  Din această pricină, Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună:  pentruca toţi cei ce n’au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osîndiţi. 

Autorul epistolei menționează că deși sunt din aștia care vorbesc de parca Hristos a și venit, să nu le dea nimeni credit. El spune că venirea lui Hristos nu va fi înainte (va fi după): lepădarea de credință, descoperirea omului fărădelegii, omul care se va înălța mai presus de ceea ce se numește Dumnezeu.

Omul asta vine și face minuni prin puterea Satanei, lucru bine descris și în Apocalipsa, iar apoi este distrus de Domnul Isus Hristos.

Reieșind din lucrurile astea: dacă cineva crede că Biserica va fi răpită la cer înainte să se întîmple lucrurile menționate, crede ceea ce nu este scris în Biblie. Biserica va fi răpită cînd va veni Isus, după arătarea omului fărădelegii.

Arătarea omului fărădelegii – Necazul- Venirea lui Isus- Răpirea.

Dacă Biserica este răpită înainte de Necazul cel Mare, înseamnă că Hristos, potrivit celor ce susțin ideia respectivă, va veni de trei ori, sau încă două ori după venirea Lui pe pămînt. Una ca să răpească Biserica, se va duce înapoi la odihnă, și la sfîrșit va veni să declare biruința asupra răului.

Cît de mult ar vrea susținătorii ideii respective să convingă oamenii, ideia pur și simplu nu merge. Frumoasă și atractivă idée, cel puțin așa pare, dar incorectă.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Gînduri din Apocalipsa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (3)

 1. DAMARIS zice:

  Santeti RATACITI! Cititi cu deamanuntul Scripturile!

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   Le-am citit DAMARIS suparato! de multe decenii o facem,si nu oricum ci cu smerenie si rugaciune (pare ca asta lipseste celui ce a gasit ceva ce NU STA scris acolo decat in imaginatia unora ca LAZAR GOG-oasa; ce sa facut milionar in dolari vanzand materiale de acest gen)

   Si uite ce am gasit noi citind cu deamanuntul scripturile:

   Cuvantul –RAPIRE –ESTE FOLOSIT O SINGURA DATA IN CONTEXTUL REVENIRII DOMNULUI HRITOS.
   IN 1 Tesaloniceni cap.4
   *17 Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi RAPITI toţi împreună cu ei în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.*

   DECI O SINGURA DATA –-

   CINE va permis sa suciti intelesul bibliei in felul acesta si DE LA CINE vorbesti tu cand exclami la noi ca santem rataciti??–>UNA SI ACEEAS PERSOANA.

   O SINGURA DATA DAMARIS….si sa sti ca avem programe de calculator pt a cauta cuvinte in intreaga biblie si in multele ei feluri de traducere.
   SI MAI AVEM SI DARUL PROMIS DE ISUS-(Duhul Lui Dumnezeu)- CELOR CE IL CAUTA din toata inima lor

   cautam deci scriptura si cu calculatoarele.
   SECUNDE SCURTE DUREAZA SA NE DEA UN CUVANT cautat….chiar daca e scris de mi de ori in biblie in diferite versete.

   programul se numeste robible….si mai marii tai stiu de el…deci intreabai.

   ACUMA DAR, DACA O SINGURA DATA REFERITOR LA REVENIREA DOMNULUI, gasim cuvantul RAPIRE……..ATUNCI SA STUDIEM UN PIC CONTEXTUL(versetele alaturate ) acestui verset.

   ca sa no lungim…..UITATE DOAR CU UN VERSET MAI INAINTE DE CEL ce lam copiat mai sus. DECI 1 Tesaloniceni 4.16

   *16 Căci însuşi Domnul, cu un strigăt,CU GLASUL unui arhanghel şi CU TRAMBITA LUI DUMNEZEU, Se va coborî din cer, şi întâi VOR INVIA cei morţi în Hristos.*

   vezi tu sora? mortii nu invie numai asa… in liniste..in ascuns,si pe furis sasi lase mormintele goale>>>…CI DOAR AUZIND TRAMBITA LUI DUMNEZEU……..

   LA CE FOLOSIM NOI OAMENII TRAMBITELE??
   sa facem un anunt,sau sa atragem atentia
   SE DADEA INVIORAREA CU EA IN ARMATA(eu am prins vremea aia si taicameu la fel)

   MARE ZGOMOT FACEA TRAMBITA sergentului de serviciu CE DADEA DESTEPTAREA IN UNITATEA DE SOLDATI AI ARMATEI unde eram.

   ORICAT DE OBOSIT SA FI FOST SI LA ORICE ORA DIN NOAPTE(alarme) TOTUSI ERA IMPOSIBIL SA MAI DORMIM VREUNUL CAND AUZEAM TRAMBITA DESTEPTARII SAU ALARMEI.

   OARE TRAMBITA LUI DUMNEZEU CE ZGOMOT POATE SA FACA?? cat de PUTERNIC???….

   ASA PUTERNIC ZGOMOT VA FACE CA pana si mortii o vor auzii DRAGA MEA.

   TI SE PARE DECI O RAPIRE IN LINISTE SI IN ASCUNS?.

   sincer iti spun: tu esti cea care mai trebe sa studieze ….iara de la inceput toate SCRIPTURILE SFINTE

   faca Domnul sa intelegi.

   DUPA RAPIRE……NU VA MAI EXISTA NICI O ALTA SANSA DE POCAINTA.!!

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   ps. O REVENIRE A LUI ISUS IN ASCUNS= O REVENIRE IN DUH?….parca asa ar mai merge sora? DECI VINE IN DUH NU IN TRUP PRIMA OARA?:….asa ar mai merge nu? SAR POTRIVII RAPIREA IN ACEST FEL??

   DECI prima data ISUS VINE IN DUH,(nu in trup) ?
   ISI IA OAMENII LUI DIN MORMINTELE CE RAMAN ASTFEL GOALE?
   MAI IA SI CATIVA DIN CEI AFLATI IN VIATA
   VOM OBSERVA DOAR MORMINTELE GOALE SI LIPSA UNOR FRATI??
   DAR RESTUL DIN NOI NU OBSERVAM NIMIC….nici un sunet nici un zgomot?
   ASTA E O REVENIRE A LUI ISUS IN DUHUL??? asa mai as intelege nu?

   ok acuma uitate ce zice DOMNUL DESPRE CEI CE PREDICA REVENIREA LUI ISUS IN DUH: 2 IOAN 7

   dupa ce vei citii versetul ala SPER CA TE VEI LECUII DE POVESTILE RATACIRII draga mea sau dragul meu.
   Dumnezeu sa te lumineze la aceasta.

   Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  E USOR SA ARUNCI CU NOROI SI SA PLECI FARA EXPLICATII: asa te invata pe tine Dumnezeu?Asa sa purtat Isus ,cum te porti tu frate?
  arata-ne tu unde santem rataciti DAMARIS

  te voi citii cu toata atentia.
  Pacea Domnului.

  Apreciază

 3. lia zice:

  Pace, sora Damaris !
  ioan 5:28 Nu vă miraţi de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui
  29 şi vor ieşi afară din ele. Cei ce au făcut binele vor învia pentru viaţă; iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată.
  Acestea sunt cuvintele Domnului nostru. Poti pune la indoiala aceste cuvinte?
  Biblia afirma de 53 de ori ca moartea este un somn.Cand le-a vorbit ucenicilor Lui despre Lazar, Domnul Isus a declarat: ioan 11:11
  „Lazăr, prietenul nostru, doarme; dar Mă duc să-l trezesc din somn.”
  Isus l-a inviat pe Lazar in mod miraculos pentru a arata ca are putere asupra mortii. Nu avem de ce sa ne temem de moarte. Domnul nostru marcheaza mormantul fiecarui credincios.
  Intr-o zi , Domnul nostru va reveni. Cerul se va lumina de slava LuI. El va strabate cerurile si , asa cum l-a strigat pe Lazar pe nume, va striga pe toti aceia care ” au murit in Domnul”
  Apocalipsa 14:13
  ”Şi am auzit un glas din cer care zicea: „Scrie: Ferice de acum încolo de morţii care mor în Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!”
  Ei vor invia intr-o clipa pentru a primi un trup nemuritor, plin de slava.
  1 Corinteni 15:52
  ”într-o clipă, într-o clipită din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii, şi noi vom fi schimbaţi.”
  Ce speranta minunata! Ce realitate ! Ce promisiune!
  Fie ca realiateta primei invieri sa ne aduca curaj si credinta in Domnul nostru , iar ”rapirea” aceea invizibila si pe ”furis” pe care o sustin multi crestini sa nu mai fie o amagire , pentru ca:
  Apocalipsa 1:7
  ”Iată că El vine pe nori. Şi orice ochi Îl va vedea; şi cei ce L-au străpuns. Şi toate seminţiile pământului se vor boci din pricina Lui! Da,
  Amin.”

  Apreciază

 4. aurel1967 zice:

  iti mai dau un* pont*DAMARIS

  MAI MARII TAI SANT PE CALE SA SCOATA dogma rapirii DIN INVATAURILE CE LE-AU PREDICAT PESTE 80 de ani ca fiind ADEVAR.
  deci conducatorii tai sant si ei pe cale sa recunoasca ca RAPIREA e doar o INVENTIE PENTICOSTALA.

  profita de ocazie DAMARIS…adapteazate si alineazate ADEVARULUI CE ADUCE VIATA VESNICA
  TRAIESTE SI CREDE IN ADEVAR nu in vise.

  in spatele acestei DOGME mincinoase EXISTA UN FOARTE PERICULOS efect secundar:

  anume:
  1. NU TREBE SA MA PREGATESC PT NECAZUL CEL MARE CACI DOMNUL MA VA SCAPA PE MINE( RASFATATUL):
  astfel necazul cel mare va venii si ma va prinde TOTAL NEPREGATIT deci voi pierii in marea incercare a CREDINTEI din acea vreme .
  2.vom vedea mormintele goale,vom constata lipsa unor frati ce au fost rapiti.>>>>..SI IN SFASIT ––-NE VOM LUA ABIA ATUNCI POCAINTA IN SERIOS––.

  DAMARIS!…….iati in serios POCAINTA CHIAR AZI.
  rapirea e o inventie penticostala cu care predicatorii ei au facut milioane de dolari de la CREDULI .
  RAPIREA NU ARE NICI CEL MAI MIC SUPORT BIBLIC
  RAPIREA ASA CUM O VAD PENTICOSTALII NU ARE NICI CEL MAI MIC SUPORT IN–ADEVAR–
  RAPIREA ESTE O INVETIE UMANA
  RAPIREA ESTE O MINCIUZNA A LUI SATANA care vrea astfel sa va sugereze,ca mai aveti tip de pocainta SI IN TIMPUL NECAZULUI CEL MARE.

  fals !fals! fals! DAMARIS….

  Daca nu vei merge la cer cu DOMNUL la prima LUI REVENIRE…>>…atunci nu vei mai putea merge NICIODATA!!! in vesniciile vesniciilor!!….
  .a 2-a sansa NU MAI EXISTA.
  Cauta in scripturi si verifica DACA EU VORBESC DOAR DE LA MINE.
  Iar dac NU cauti si te bazezi pe ala- GOG -oasa CE A CAUTAT EL PT TINE ADEVARUL
  ATUNCI FIE ACESTE CLIPE SI RANDURI > MARTURIE IMPOTRIVA TA IN ZIUA IN CARE VEI ARDE IMPREUNA CU PACATUL SI PACATOSII PE ACEST PAMANT MANJIT DE NELEGIUIRE.

  RAPIREA e doar o inventie PENTICOSTALA

  verifica asta in studiu biblic si in rugaciune DAMARIS.
  sau fa-te vinovata de pierderea propiei tale identitati vesnice prin NEGLIJAREA ACESTUI AVERTISMENT.

  CALE DE MIJLOC…..nu exista!.

  Dumnezeu sa te lumineze in mila si Dragostea Lui Mare

  Apreciază

 5. Şi acum ştiţi bine ce-l opreşte ca să nu se descopere decît la vremea lui. Căci taina fărădelegii a şi început să lucreze; trebuie numai ca cel ce o opreşte acum, să fie luat din drumul ei.

  o parere care sa va provoace la studiu:

  in limba greaca atat adunarea cat si Duhul sunt la feminin (aceste 2 raspunsuri sunt primite la intrebarea cine este ,, cel ce o opreşte ” taina faradelegii .Cat priveste rapirea , eu cred ca Adunarea nu va trece prin necazul lui Iacov.

  Apreciază

 6. aurel1967 zice:

  BA VA TRECE !

  pregatestete de marea stramorare…care va deminstra cine e grau si cine neghina,cine a zidit casa pe stanca si cine a zidito pe nisip,cine este mireasa cea curata din apocalips 12 si cine face parte din cei imbatati de mare curva ce sade pe fiara apocaliptica.

  credinta ta (a noastra)va fi incercata prin foc!…SI DUMNEZEU ESTE DREPT CA FACE ASA!

  *pt ca nimic necurat nu poate intra in imaparatia Lui vesnica*

  Apreciază

 7. Isfa Alin zice:

  ? Biblia vorbeşte de o răpire a credincioşilor la cer, când spune:
  „Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămânea până la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi.Căci însuşi Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer şi întâi vor învia cei morţi în Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul” (1Tesaloniceni 4:15-17).
  Iată, Biblia învaţă că atât cei înviaţi din morţi, cât şi cei vii, vor fi răpiţi în nori la revenirea Sa, ca să întâmpine pe Domnul în văzduh, şi să fie astfel totdeauna cu Domnul!
  Însă se ridică întrebarea: când are loc răpirea creştinilor?
  Biblia răspunde clar: „la venirea Domnului”! Din păcate, mulţi răstălmăcesc adevărul Scripturii, şi în ultima vreme se susţin diferite teorii nebiblice, cum ar fi că: răpirea bisericii are loc înainte de necazul cel mare care în viziunea unora durează 7 ani. După alţii răpirea are loc la mijlocul necazului celui mare, adică cu trei ani şi jumătate înainte de sfârşitul acestei lumi. Învaţă Biblia aşa ceva? Învaţă ea undeva că Domnul Isus Cristos vine mai de două ori? O dată să-şi răpească mireasa, şi mai odată să îi nimicească pe cei răi? Sau învaţă Biblia că revenirea Sa va avea loc înainte de necazul cel mare? Sau la mijlocul necazului celui mare? Putem spune răspicat că NU!
  Biblia învaţă clar că Domnul Isus a venit prima dată pe pământ prin fecioara Maria, şi că va mai veni o dată, atât pentru a-şi răpi adunarea, cât şi pentru nimicirea celor răi. Observaţi afirmaţiile clare ale Bibliei:
  Evrei 9:28: „tot aşa, Hristos, după ce s-a adus jertfă o singură dată, ca să poarte păcatele multora, Se va arăta a doua oară, nu în vederea păcatului, ca să aducă mântuirea celor ce-L aşteaptă” (vezi şi: Ioan 14:2,3). Biblia nu vorbeşte de trei veniri ale lui Cristos; ci, doar de două, prima când şi-a dat viaţa ca jertfă de răscumpărare, şi a doua oară când va aduce salvarea (mântuirea) veşnică celor ce-L aşteaptă. Iar tot la această a doua venire, El îi va distruge pe cei răi, observaţi ce spune Domnul în Matei 13:27-30: „Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are, deci, neghină?” El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Şi robii i-au zis: „Vrei, deci, să mergem s-o smulgem?” „Nu” le-a zis el „ca nu cumva, smulgând neghina, să smulgeţi şi grâul împreună cu ea. Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş; şi, la vremea secerişului, voi spune secerătorilor: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu.” Conform parabolei despre grâu (creştinii) şi neghină (fiii celui rău), cele două plante cresc în paralel până la seceriş, grâul nu este cules mai repede, sau smuls dintre neghină mai înainte, ele trebuie să crească amândouă până la seceriş. Conform cu v.39: „secerişul, este sfârşitul veacului”. Iată, răpirea grâului în hambarul lui Dumnezeu, are loc la sfârşitul epocii (veacului, al lumii), nu înainte, nici cu şapte ani înainte, nici cu trei ani şi jumătate înainte; ci, în ziua când neghina este smulsă şi aruncată în foc, în ziua aceea, grâul este cules şi ajunge în hambarul Tatălui lor (vezi şi Matei 13:36-43)!
  În mod asemănător, în parabola cu năvădul (Matei 13:47-50), se scoate în evidenţă acelaşi adevăr, peştii buni (creştinii) nu sunt luaţi din năvod înaintea peştilor răi (fiii celui rău), ca după un timp peştii răi să fie traşi cu năvodul (pasa de pescuit) la mal. Nu! În năvod sunt prinşi ambele tipuri de peşti: buni şi răi, şi năvodul este tras la mal, la sfârşitul epocii, atunci se face judecata şi selecţia, observaţi afirmaţia Domnului Isus, ca concluzie la această pildă: „Tot aşa va fi şi la sfârşitul veacului. Îngerii vor ieşi, vor despărţi pe cei răi din mijlocul celor buni, şi-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor” (Matei 13:49,50). Iată cei răi sunt împreună cu cei buni până la judecată, când cei răi sunt aruncaţi în cuptorul aprins, nu există o răpire a peştilor buni, înaintea de ziua când cei răi sunt judecaţi şi pedepsiţi.
  Acelaşi lucru reiese şi din pilda cu oile şi caprele, descrisă în Matei 25:31-46, la venirea Domnului Isus, toate popoarele vor sta în faţa Sa, El îi va despărţi pe unii de alţii, aşa cum desparte păstorul oile de capre, oile, adică fraţii Săi, îi va chema să moştenescă împărăţia lui Dumnezeu, iar caprele (cei răi), îi va trimite în focul cel veşnic. Oile nu sunt răpite înainte de judecata şi pedeapsa celor răi; ci, venirea Domnului ca judecător, va aduce o judecată favorabilă, răsplată bună pentru oi, iar caprele primesc o judecată nevaforabilă şi pedeapsa veşnică.
  Biblia ne învaţă acest adevăr nu doar prin parabole; ci, şi prin afirmaţi clare, după cum urmează:
  Matei 24:29-31: „Îndată după acele zile de necaz „soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor vor fi clătinate.” Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului, toate seminţiile pământului se vor boci şi vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere şi cu o mare slavă. El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă!” Iată, după zilele de necaz, nu înainte de necazul cel mare, nici la mijlocul necazului cel mare; ci, după necazul cel mare, sau la sfârşitul necazului celui mare, care durează doar trei ani şi jumătate conform Bibliei (Apocalipsa 12:6,12-14; 13:5-7), la revenirea Sa, când toate popoarele Îl vor vedea (Marcu 13:26,27), „El va trimite pe îngerii Săi cu trâmbiţa răsunătoare şi vor aduna pe aleşii Lui”. Aleşii Săi, sunt tocmai TOŢI creştinii (Coloseni 3:12; 1Petru 2:9; Apocalipsa 17:14), nu doar o parte din ei. Domnul Isus nu spune: „aleşi”, nici „restul aleşilor”, NU, El spune: „aleşii” (articulat), referindu-se la TOŢI aleşii, adică la toţi creştini! El nu vine după o parte din trupul Său; ci, după întregul trup al Său (vezi şi Efeseni 5:26,27; Romani 11:25,26).
  Un alt argument biblic este 2Tesaloniceni 1:6-10: „Fiindcă Dumnezeu găseşte că este drept să dea întristare celor ce vă întristează, şi să vă dea odihnă atât vouă, care sunteţi întristaţi, cât şi nouă, la descoperirea Domnului Isus din cer, cu îngerii puterii Lui, într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică, de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui, când va veni, în ziua aceea, ca să fie proslăvit în sfinţii Săi şi privit cu uimire în toţi cei ce vor fi crezut; căci voi aţi crezut mărturisirea făcută de noi înaintea voastră”. Iată în ziua când Domnul Isus va veni, la creştini El le dă odihnă, iar pe cei răi îi pedepseşte într-o flacără de foc.
  În Apocalipsa 16:14-16, se arată clar, că războiul numit în Scriptură: Armaghedon, are loc în ziua când Domnul Isus vine pentru răpirea creştinilor, căci ferice va fi de acei creştini care şi-au păzit hainele ca să aibă parte de răpire. Observaţi afirmaţia Bibliei: „Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului Celui Atotputernic. „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!” Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon”. Iată adunarea lui Cristos, este pe pământ, până în ziua cea mare a Dumnezeului Celui Atotputernic, altfel sfatul Domnului Isus, din v.15, este fără rost, nu degeaba Dumnezeu care a inspirat Scriptura, a pus acest avertisment, de a ne păzi hainele spirituale, în mijlocul relatării despre conflictul de la Armaghedon, căci noi trebuie să ne păzim hainele până la sfârşit (Apocalipsa 2:25,26)!
  De fapt, Biblia precizează clar când are loc răpirea, noi nu trebuie să speculăm, nici să inventăm o teorie, şi apoi să ne chinuim să o susţinem cu Biblia; ci, tocmai că trebuie să ne golim de noi înşine, şi să permitem Bibliei să ne înveţe, şi ea va face acest lucru, dacă noi va da la o parte preconcepţiile noastre.
  Biblia afirmă clar: „Iată, vă spun o taină: nu vom adormi toţi, dar toţi vom fi schimbaţi, într-o clipă, într-o clipeală din ochi, la cea din urmă trâmbiţă. Trâmbiţa va suna, morţii vor învia nesupuşi putrezirii şi noi vom fi schimbaţi” (1Corinteni 15:51). Iată răpirea are loc la cea din urmă trâmbiţă, care conform cu Apocalipsa 11:15-18, este trâmbiţa a şaptea, când împărăţia acestei lumi devine a lui Cristos. Ori tocmai că nici înainte de necaz, nici la mijlocul necazului, împărăţia lumii nu devine împărăţia lui Cristos unde El domneşte, pentru că în necazul cel mare, domneşte Diavolul prin Anticrist (Apocalipsa 13:5-7,13-18). Împărăţia lumii devine împărăţia lui Cristos când El va împărăţi în veci vecilor, tocmai când cei răi sunt distruşi, şi atunci are loc răsplata celor sfinţi (vezi Ap. 11:17,18). Astfel este imposibilă conform Scripturii o răpire a creştinilor înainte de necazul cel mare, căci răpirea are loc nu la prima trâmbiţă; ci, la ultima trâmbiţă!
  În timpurile noastre, ca şi în primul secol d.H. există tot felul de profeţi falşi, învăţători mincinoşi care tulbură pe credincioşi. Ei învăţă altceva decât ceea ce este scris. Adunarea din oraşul Tesalonic, era tulburată de învăţătura că Domnul Isus a venit, că răpirea a avut loc, alţii susţineau că învierea a avut loc (2Timotei 2:17,18). Însă apostolul Pavel, ca păstor spiritual îi îndrumă şi avertizează, să nu creadă o astfel de teorie, căci în ce „priveşte venirea Domnului nostru Isus Hristos şi strângerea noastră laolaltă cu El, vă rugăm, fraţilor, să nu vă lăsaţi clătinaţi aşa de repede în mintea voastră şi să nu vă tulburaţi de vreun duh, nici de vreo vorbă, nici de vreo epistolă, ca venind de la noi, ca şi cum ziua Domnului ar fi şi venit chiar. Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip; căci nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credinţă şi de a se descoperi omul fărădelegii, fiul pierzării” (2Tesaloniceni 2:1-3). Iată amăgitori pretinzându-se inspiraţi, care încercau fie verbal, fie prin scris, să susţină că venirea Domnului şi răpirea a avut loc, însă Pavel sub inspiraţia divină explică clar că răpirea, adică strângerea noastră laolaltă cu Domnul, nu poate avea loc înainte de a avea loc lepădarea de credinţă şi de a se descoperii omul fărărdelegii, Anticristul! Venirea Domnului Isus şi răpirea credincioşilor are loc o dată cu nimicirea Anticristului (2Tesaloniceni 2:8), nu înainte ca el să apară aşa cum susţin învăţători falşi care propovăduiesc o răpire înainte de necazul cel mare!
  Care este pericolul învăţăturii potrivit căreia biserica va fi răpită înainte de necazul cel mare sau la mijlocul necazului celui mare?
  O astfel de învăţătură nu numai că este o erezie, o învăţătură nebiblică şi drăcească, căci orice minciună nu este de la Dumezeu; ci, de la Tatăl minciunilor (Ioan 8:44; 1Ioan 2:21), dar mai mult decât atât, mulţi vor accepta semnul fiarei descris în Apocalipsa 13:11-18, tocmai crezând că nu este semnul fiarei, căci răpirea încă nu a avut loc. Această învăţătură drăcească amăgeşte pe mulţi oameni, iar în viitor ea va duce la pierzare pe mulţi, care cred că ei vor scăpa de necazul cel mare şi vor fi răpiţi înainte de domnia Anticristului. Această amăgire, îi va prinde nepregătiţi pentru încercările din necaz, şi nepregătiţi pentru a nu accepta semnul fiarei. Adunarea lui Dumnezeu în Cristos, va fi păzită în necazul cel mare (Apocalipsa 3:10,11; 12:6-17), şi nu răpită înainte de necaz. Avertismentul Domnului Isus este atât de potrivit pentru adunarea Sa: „Dar cine va răbda până la sfârşit, va fi mântuit” (Matei 24:13).

  Un blog creştin:
  http://www.calea-crestina.blogspot.ro/

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s