Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (2)

Atunci cînd unul din bătrîni vine să dea un răspuns lui Ioan despre proveniența celor cu haine albe, și evenimentul din care au apărut răspunsul este: Necazul cel Mare. Gloata îmbrăcată în haine albe erau sfinții care au murit în timpul Necazului celui Mare. Nu vreau să speculez cu textul ca să afirm prin ce situații au trecut oamenii aceștia. Biblia spune doar că și-au albit hainele în sîngele Mielului, stau înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu.

Dacă oamenii aștia ar fi fost răpiți înainte de Necaz, probabil bătrînul ar fi dat alt răspuns de genul: Aceștia sunt preafericiții, au fost luați înainte de necaz, nu au avut parte de suferințe, ci stau și beneficiază de prezența lui Dumnezeu.

Nu, oamenii sfinți au trecut prin suferințe ca să ajungă curați în prezența lui Dumnezeu.

De unde ideea cu răpirea? Biblia vorbește despre o întîlnire cu Domnul în văzduh a celor celor ce au adormit în El și a celor vii care au fost credincioși.

1 Tesaloniceni 4:13-18  Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, cari n’au nădejde.  Căci dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi împreună cu Isus pe cei ce au adormit în El.  Iată, în adevăr, ce vă spunem, prin Cuvîntul Domnului: noi cei vii, cari vom rămînea pînă la venirea Domnului, nu vom lua-o înaintea celor adormiţi. Căci însuş Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trîmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întîi vor învia cei morţi în Hristos.  Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul.  Mîngîiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte.

Autorul relatează felul în care va avea loc întîlnirea cu Isus. Cei morți vor învia la prezența Domnului, glasul unui arhanghel și trîmbița lui Dumnezeu. Cei vii vor fi răpiți împreună cu cei morți și re-înviați ca să întimpine pe Domnul în văzduh.

Ca să vă fie mai simplu să înțelegeți ideia cu răpirea în raport cu Necazul cel Mare, trebuie să urmăriți ideea desfășurării gîndurilor potrivit textelor din Scriptură. Un lucru înțeles din textul adresat Tesalonicenilor este că înviază cei morți apoi sunt luați cei vii ca să întîmpine pe Domnul în văzduh. Probabil și Domnul Isus acolo în văzduh ca să îl întîmpine, nu? Deci în mod normal cei răpiți îl întîmpină pe Domnul la venirea lui.

Vom vedea în articolele următoarea cum se desfășoară ideea ca să înțelegem dacă creștinii urmează să treacă prin Necazul cel Mare sau ba.

Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Gînduri din Apocalipsa. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (2)

  1. aurel1967 zice:

    >Plagile egiptului–au venit in prezenta sau in absenta poporului Lui Dumnezeu in egipt
    >Trecerea marii rosii–ia luat Domnul in brate pe ai sai….sau ia SCAPAT DOAR CU O SECUNDA INAINTE CA CARELE SI CALARETII EGIPTULUI SAI UCIDA?au trecut deci PRIN necaz sau total in afara lui?
    >Sedrac mesac si abed nego> au fost salvati DE necaz SAU IN NECAZ?
    >Daniel in groapa cu lei> SALVAT de necaz sau IN NECAZ
    >Isus a fost pazit DE necaz sau IN NECAZ

    mai sant zeci de exemple si toate arata LA FEL:

    DUMNEZEU PAZESTE, INTARESTE, SCAPA SI MANGAIE PE POPOR IN NECAZ-(ul cel mare)
    si nu il ia in brate FERINDUL TOTAL DE EL.

    IN SLABICIUNE SI NECAZUL NOSTRU…..Dumnezeu este mai tare
    CAND EU SANT SLAB….atunci El e tare
    Cand eu am nevoie de El…..ATUNCI EL IMI ESTE SI MAI APROAPE

    DA…vom trece prin necazul cel mare PREGATITIVA….e chiar la usa
    apocalips 13 e tocmai in desfasurarea IMPLINIRII.

    Apreciază

  2. Ion Lucaciu zice:

    Problema-01- Corect, rapirea la ultima trambita. Ia uitati-va sa vedeti ce „bucurii” ne asteapta cu trambitele 1-6!!! Inainte de rapire!!! Ca sa nu mai vorbesc de potire si peceti!!!

    Problema-02- Cand incepe necazul cel mare??? Numai dupa instalarea Anticristului in Templul reconstruit din Ierusalim!!! Cat timp vor fi dati crestinii pe mana Anticristului? 3 ani si 6 luni, cu zile scurtateeeeee!!! Deci, Necazul cel Mare de care vorbeste Isus nu e de 7 ani ci de 3,5 ani.

    Problema-03- Pentru toate nenorocirile care urmeaza, Dumnezeu ne spune CAUZA iar apoi CONSECINTELE!!! Daca rapirea ar avea loc inainte de sfarsitul acestei lumi, oricand, CONSECINTELE asupra celor ramasi ar fi EXTRAORDINARE, dar……… Dumnezeu nu ne spune de nici un fel de gen de stil de nici o CONSECINTA!!! De ce oareeeeeeeeeeeeeeeeeeeee???
    Fiindca rapirea va avea loc numai dupa ce se vor desfasura toate evenimentele… zic eu!!!
    Sanatate tuturor!

    Apreciază

  3. liviuanghel zice:

    Si locuitorii pamantului, ale caror nume n-au fost scrise de la intemeierea lumii in Cartea Vietii, se vor mira cand vor vedea ca fiara era, nu mai este, si va veni.

    Unde sunt cei care sunt scrisi in Cartea Vietii?

    Apreciază

  4. liviuanghel zice:

    Capitolul 5
    Am văzut apoi, în mâna dreaptă a Celui ce şedea pe tron, o carte scrisă înăuntru şi pe dos, pecetluită cu şapte peceţi. Şi am văzut un înger puternic, care striga cu glas mare: Cine este vrednic să deschidă cartea şi să desfacă toate peceţile ei? Dar nimeni în cer, nici pe pământ, nici sub pământ nu putea să deschidă cartea, nici să se uite în ea. Şi am plâns mult, fiindcă nimeni n-a fost găsit vrednic să deschidă cartea, nici să se uite în ea. Şi unul dintre bătrâni mi-a zis: Nu plânge. Iată, a biruit leul din seminţia lui Iuda, rădăcina lui David, ca să deschidă cartea şi cele şapte peceţi ale ei. Şi am văzut, la mijloc, între tron şi cele patru fiinţe şi în mijlocul bătrânilor, stând un Miel, ca înjunghiat, şi care avea şapte coarne şi şapte ochi, care sunt cele şapte duhuri ale lui Dumnezeu, trimise în tot pământul. Şi a venit şi a luat cartea, din dreapta Celui ce şedea pe tron. Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt rugăciunile sfinţilor. Şi cântau o cântare nouă, zicând: Vrednic eşti să iei cartea şi să deschizi peceţile ei, fiindcă ai fost înjunghiat şi ai răscumpărat lui Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din toată seminţia şi limba şi poporul şi neamul; Şi I-ai făcut Dumnezeului nostru împărăţie şi preoţi, şi vor împărăţi pe pământ. Şi am văzut şi am auzit glas de îngeri mulţi, de jur împrejurul tronului şi al fiinţelor şi al bătrânilor, şi era numărul lor zeci de mii de zeci de mii şi mii de mii, Zicând cu glas mare: Vrednic este Mielul cel înjunghiat ca să ia puterea şi bogăţia şi înţelepciunea şi tăria şi cinstea şi slava şi binecuvântarea. Şi toată făptura care este în cer şi pe pământ şi sub pământ şi în mare şi toate câte sunt în acestea le-am auzit, zicând: Celui ce şade pe tron şi Mielului fie binecuvântarea şi cinstea şi slava şi puterea, în vecii vecilor! Şi cele patru fiinţe ziceau: Amin! Iar bătrânii căzură şi se închinară.

    Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul

    Cititi in continuare cap. 6 si veti vedea ca oamenii cei rascumparati din toata semintia si limba si poporul si neamul, imparatia si preotii, au ajuns in ceruri inaintea desfacerii pecetilor.

    Capitolul 6
    Şi am văzut când Mielul a deschis pe cea dintâi din cele şapte peceţi, şi am auzit pe una din cele patru fiinţe zicând cu glas ca de tunet: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal alb şi cel care şedea pe el avea un arc; şi i s-a dat lui cunună şi a pornit ca un biruitor ca să biruiască.Şi când a deschis pecetea a doua, am auzit, zicând, pe a doua fiinţă: Vino şi vezi. Şi a ieşit alt cal, roşu ca focul; şi celui ce şedea pe el i s-a dat să ia pacea de pe pământ, ca oamenii să se junghie între ei; şi o sabie mare i s-a dat. Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui.Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi. Şi când a deschis pecetea a patra, am auzit glasul fiinţei a patra, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el; şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete, şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ. Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o. Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ? Şi fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veşmânt alb şi li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puţină vreme, până când vor împlini numărul şi cei împreună-slujitori cu ei şi fraţii lor, cei ce aveau să fie omorâţi ca şi ei.Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele, Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie. Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor. Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor, Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului; Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are putere ca să stea pe loc?

    Apocalipsa Sfântului Ioan Teologul

    De altfel, si parabola celor 10 fecioare are multe de spus celor care au urechi (spiritual) sa auda.

    Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare, care, luând candelele lor, au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci însă dintre ele erau fără minte, iar cinci înţelepte. Căci cele fără minte, luând candelele, n-au luat cu sine untdelemn. Iar cele înţelepte au luat untdelemn în vase, odată cu candelele lor. Dar mirele întârziind, au aţipit toate şi au adormit. Iar la miezul nopţii s-a făcut strigare:
    – Iată, mirele vine! Ieşiţi întru întâmpinarea lui!
    Atunci s-au deşteptat toate acele fecioare şi au împodobit candelele lor. Şi cele fără de minte au zis către cele înţelepte:
    – Daţi-ne din untdelemnul vostru, că se sting candelele noastre. Dar cele înţelepte le-au răspuns, zicând:
    – Nu, ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă şi nici vouă. Mai bine mergeţi la cei ce vând şi cumpăraţi pentru voi. Deci plecând ele să cumpere, a venit mirele şi cele ce erau gata au intrat cu el la nuntă şi uşa s-a închis. Iar mai pe urmă, au sosit şi celelalte fecioare, zicând:
    – Doamne, Doamne, deschide-ne nouă. Iar el, răspunzând, a zis:
    – Adevărat zic vouă: Nu vă cunosc pe voi. Drept aceea privegheaţi, că nu ştiţi ziua, nici ceasul când vine Fiul Omului.

    Cele 5 fecioare intelepte sunt cele care au Duhul Sfant. Adica credinciosii, Biserica, Mireasa lui Hristos. Deci, vor fi luati inainte de a incepe cei 7 ani. In vremea necazului adus de antihrist, primii 3 ani jumate, vor ramane ceilalti crestini care n-au crezut. Scopul rapirii si necazului ce urmeaza dupa rapire, este pentru cei necredinciosi sa-si gaseasca credinta, si pentru credinta lor vor muri, vor fi martiri. Necazul cel mare, mania Domnului, se va abate asupra tuturor locuitorilor pamantului, celor ce n-au fost scrisi in Cartea Vietii.

    Apreciază

  5. liviuanghel zice:

    Şi ieşind Iisus din templu, S-a dus şi s-au apropiat de el ucenicii Lui, ca să-I arate clădirile templului. Iar El, răspunzând, le-a zis: Vedeţi toate acestea? Adevărat grăiesc vouă: Nu va rămâne aici piatră pe piatră, care să nu se risipească.
    3. Şi şezând El pe Muntele Măslinilor, au venit la El ucenicii, de o parte, zicând: Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului? Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.
    6. Şi veţi auzi de războaie şi de zvonuri de războaie; luaţi seama să nu vă speriaţi, căci trebuie să fie toate, dar încă nu este sfârşitul. Căci se va ridica neam peste neam şi împărăţie peste împărăţie şi va fi foamete şi ciumă şi cutremure pe alocuri. Dar toate acestea sunt începutul durerilor.
    9. Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi de toate neamurile pentru numele Meu. Atunci mulţi se vor sminti şi se vor vinde unii pe alţii; şi se vor urî unii pe alţii. Şi mulţi prooroci mincinoşi se vor scula şi vor amăgi pe mulţi. Iar din pricina înmulţirii fărădelegii, iubirea multora se va răci. Dar cel ce va răbda până sfârşit, acela se va mântui. Şi se va propovădui această Evanghelie a împărăţiei în toată lumea spre mărturie la toate neamurile; şi atunci va veni sfârşitul. Deci, când veţi vedea urâciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stând în locul cel sfânt – cine citeşte să înţeleagă – Atunci cei din Iudeea să fugă în munţi. Cel ce va fi pe casă să nu se coboare, ca să-şi ia lucrurile din casă. Iar cel ce va fi în ţarină să nu se întoarcă înapoi, ca să-şi ia haina. Vai de cele însărcinate şi de cele ce vor alăpta în zilele acelea! Rugaţi-vă ca să nu fie fuga voastră iarna, nici sâmbăta. Căci va fi atunci strâmtorare mare, cum n-a fost de la începutul lumii până acum şi nici nu va mai fi. Şi de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scăpa nici un trup, dar pentru cei aleşi se vor scurta acele zile. Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi. Căci se vor ridica hristoşi mincinoşi şi prooroci mincinoşi şi vor da semne mari şi chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putinţă, şi pe cei aleşi. Iată, v-am spus de mai înainte. Deci, de vă vor zice vouă: Iată este în pustie, să nu ieşiţi; iată este în cămări, să nu credeţi. Căci precum fulgerul iese de la răsărit şi se arată până la apus, aşa va fi şi venirea Fiului Omului. Căci unde va fi stârvul, acolo se vor aduna vulturii. Iar îndată după strâmtorarea acelor zile, soarele se va întuneca şi luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cădea din cer şi puterile cerurilor se vor zgudui. Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă. Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini. Învăţaţi de la smochin pilda: Când mlădiţa lui se face fragedă şi odrăsleşte frunze, cunoaşteţi că vara e aproape. Asemenea şi voi, când veţi vedea toate acestea, să ştiţi că este aproape, la uşi. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta, până ce nu vor fi toate acestea. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

    Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Şi precum a fost în zilele lui Noe, aşa va fi venirea Fiului Omului. Căci precum în zilele acelea dinainte de potop, oamenii mâncau şi beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în corabie, Şi n-au ştiut până ce a venit potopul şi i-a luat pe toţi, la fel va fi şi venirea Fiului Omului. Atunci, din doi care vor fi în ţarină, unul se va lua şi altul se va lăsa. Din două care vor măcina la moară, una se va lua şi alta se va lăsa. Privegheaţi deci, că nu ştiţi în care zi vine Domnul vostru. Aceea cunoaşteţi, că de-ar şti stăpânul casei la ce strajă din noapte vine furul, ar priveghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa. De aceea şi voi fiţi gata, că în ceasul în care nu gândiţi Fiul Omului va veni. Cine, oare, este sluga credincioasă şi înţeleaptă pe care a pus-o stăpânul peste slugile sale, ca să le dea hrană la timp? Fericită este sluga aceea, pe care venind stăpânul său, o va afla făcând aşa. Adevărat zic vouă că peste toate avuţiile sale o va pune. Iar dacă acea slugă, rea fiind, va zice în inima sa: Stăpânul meu întârzie, Şi va începe să bată pe cei ce slujesc împreună cu el, să mănânce şi să bea cu beţivii, Veni-va stăpânul slugii aceleia în ziua când nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l cunoaşte, Şi o va tăia din dregătorie şi partea ei o va pune cu făţarnicii. Acolo va fi plângerea şi scrâşnirea dinţilor.

    Sfânta Evanghelie după Matei Capitolul 24

    Observam ca in prima parte le vorbeste si se adreseaza doar evreilor, avand in vedere ca inceputul necazurilor are de fapt legatura cu evrei, din prima zi, ziua 1, pornind ceasul profetic, cu reconstruirea Ierusalimului si cu propovaduirea Evangheliei de catre evrei. Caci prin ei vine mantuirea neamurilor necredincioase. Din momentul in care au inceput zidirea Ierusalimului si pana la moartea lui Hristos au trecut 483 de ani, 62 de saptamani si 7 saptamani, oprindu-se ceasul profetic, caci de atunci nu au mai existat prooroci si profeti in israel. Cei 7 ani au mai mult legatura cu evreii..

    In a doua parte, observam ca Iisus vorbeste credinciosilor, Bisericii lui, din orice neam si semintie, neamurilor. Ne spune sa priveghem pentru ca nu stim in ce ceas va veni si ne va rapi la El. Ca si Ilie, sa ne pazim credinta si vom primi cununa neprihanirii.

    Apreciază

Lasă un comentariu