Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (1)

Deși s-au scris multe opinii și interpretări ale cărții Apocalipsa, aceasta nu a dus la scăderea interesului de a o citi și de a continua să facem dezbateri, arătîndu-ne fiecare cunoștințele mai mari sau mai modeste asupra cărții respective. Mai mult decît atît, fiecare afirmă ca anume opinia lui este cea biblică, celelalte fiind erezii. E de rîs și de plîns în același timp. Și dacă tot așa stau lucrurile cu opinia, vreau să împărtășesc gînduri din Apocalipsa, și la fel ca ceilalți voi afirma că sunt biblice.

Mulți creștini au ajuns sa fie mai apocaliptici ca Apocalipsa. Învățăcei care au citit cartea, vin cu opinii “geniale”, de nu-I poți mișca nici cu buldozerul. Fără să știe context, sau să aibă acel micuț grăunte de rațiune necesar de a ne pune întrebări, acești oameni afirmă sus și tare că cunosc Adevărul Suprem.

În fine, să-i lăsăm cu gîndirea lor și să trecem la Gîndurile din Apocalipsă. Să vedem ce e cu Răpirea Bisericii în raport cu Necazul cel Mare prin care vor trece locuitorii pământului. Și vă promit să nu încerc sa gasesc în Scripturi ceea ce nu există.

Răpirea bisericii înainte de Necaz este o învățătură relativ nouă care aduce cu sine interpretări incorecte potrivit pasajului(jelor) biblic(e). Creștinii care o susțin afirmă că Biserica va fi luată de pe pămînt la cer înainte de a se începe Necazul cel Mare. E adevărat ca Apocalipsa descrie o adevărată grozăvenie pentru cei ce stau rău cu interpretarea. De fapt era o carte care se citea bisericii primare ca o încurajare în contextul lucrurilor care se întîmplau la moment.

Învățătura cu Răpirea vine că „autoîncurajeze” creștinii promițîndu-le ceva ce nu există. Să trecem dar la analiza textelor biblice care disconfirmă o posibilă răpire înainte de Necaz. Textul care va fi analizat în articolul următor la fi:

Revelation 7:9-17  După aceea m-am uitat, şi iată că era o mare gloată, pe care nu putea s’o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mîni;  şi strigau cu glas tare, şi ziceau: ,,Mîntuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!„  Şi toţi îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrînilor şi împrejurul celor patru făpturi vii. Şi s’au aruncat cu feţele la pămînt în faţa scaunului de domnie, şi s’au închinat lui Dumnezeu,  şi au zis: ,,Amin.„ ,,A Dumnezeului nostru, să fie lauda, slava, înţelepciunea, mulţămirile, cinstea, puterea şi tăria, în vecii vecilor! Amin.„ Şi unul din bătrîni a luat cuvîntul, şi mi-a zis: ,,Aceştia, cari sînt îmbrăcaţi în haine albe, cine sînt oare? Şi de unde au venit?„  ,,Doamne„, i-am răspuns eu, ,,Tu ştii„. Şi el mi-a zis: ,,Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele, şi le-au albit în sîngele Mielului.  Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie, îşi va întinde peste ei cortul Lui.  Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă.  Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.„

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Gînduri din Apocalipsa și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Gînduri din Apocalisa. Răpirea Bisericii (1)

 1. Aurel zice:

  marea RAPIRE.

  Ne mai miram de martorii si felul cum ei gasesc IN BIBLIE ceea ce nu exista
  Cum adauga ei in biblia lor,cuvinte inexistente, spre blestemul lor(Apoc.22:18-19)
  da ne miram.

  stiti, eu n-aduc nici erezii nici invataturi macar.
  eu doar va intreb: de unde am scos noi ideea asta?… RAPIRE (furare)
  am cautat in biblie ANI DE ZILE…..am obosit
  am cautat cu computerul in multe versiuni si traduceri BIBLICE..=>….nici urma de acest INTELES.
  Studiez de peste 2 decenii;( Nu afirm ca e mult sau ca stiu mai mult ca altii)
  Ma gandesc insa ca o fi foarte importanta invatatura asta pt mantuirea noastra,pt ca stiti?daca ne asteptam sa fim rapiti(furati) INAINTE de NECAZUL CEL MARE, atunci desigur nu ne pregatim deloc SA TRECEM PRIN EL.(prin marele necaz)inainte de a fi luati la cer.
  DAR DACA ACEST TERMEN LAM INVENTAT NOI.??…..si deci RAPIRE(furarea noastra ) NU EXISTA……..??PE CARE PARTE A BIBLIEI SE BAZEAZA RAPIREA NOASTRA SECRETA??

  Singurul loc in scriptura unde STA SCRIS despre rapire este 1 Tesaloniceni 4:17

  UITATIVA VA ROG IN CONTEXT. apoi spunetimi > acolo sant descrise evenimente ce vor avea loc in secret? SAU DE FAPT E VORBA DE O ZI ASA DE MARE SI ZGOMOTOASA….O ZI CU ATATA LUMINA , CU ATATA PUTERE ….INCAT SI SA FIM LESINATI , IN COMA SI TOT O VOM VEDEA SI AUZII.
  E VORBA DESPRE ZIUA CELEI DEA 2 a VENIRI A LUI HRISTOS IN SLAVA.
  cum.. se impaca puterea zgomotul si lumina acelei zile cu FURAREA NOASTRA A CRESTINILOR…>O FURARE NEOBSERVATA..???…..
  cand ne va lua Hristos la ceruri ?? nu in ziua in care El a promis CA SE INTOARCE?
  NE VA FURA INAINTE DE ACEA ZI? de cate ori vine?…ODATA SA NE FURE SI APOI iara vine SA JUDECE LUMEA PRIN FOC?
  ps. nam pus intrebarile in mod rautacios.
  mas bucura totusi daca cuiva iar pasa macar atat incat sa punem in discutie si sa vedem pe ce ne bazam cand afirmam acest RAPIRE. >FURTUL NEOBSERVAT AL CRESTINILOR DE CATRE DOMNUL ISUS

  Pacea Domnului

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Stimate domnule Aurel,
   Daca cititi articolul respectiv, cit si cele care il urmeaza, veti vedea ca am negat Rapirea despre care vorbesc atit de mult crestinii. Sunt absolut de acord cu parerea dvoastra. Trebuie sa intelegeti, insa ca nu toti crestinii studiaza de doua decenii, ci doar se numesc crestini de 2 decenii. Pacea si sanatatea sa fie cu dvoastra.

   Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  Da cipriane.ma bucur sa constat parerea si credinta ta ,privind subiectul rapirii.

  cele scrise de mine mai sus,nu te aveau in vedere pe tine su pe cineva in mod personal ci la cei ce vor venii ,vor citii,si vor scrie in favoarea inventiei omenesti>rapire.

  pace si tie frate.

  Apreciază

 3. aurel1967 zice:

  poate vei vrea sa comentezi si tu ceva aici
  http://penticostalul.wordpress.com/2008/08/11/rapirea-bisericii-dinozaurul-eshatologiei-penticostale/#comment-8069

  oamenii aia de acolo chiar au nevoie de cuvintele tale privitor la acest subiect.

  Mie cred ca mia blocat IP-ul>(am tot scris dar nu mai apar postate) Seful acelui blog e un pastor penticostal (Laurentiu Balcan )ce bate din palme daca cineva il critica pe Lazar Gog, fratele lui de credinta milionar. Daca scrii ceva rau de dusmanul lui.(fratele lui de credinta)=>..iti publica mesajul..dar daca ataci cum se cuvine MINCIUNA dogmei RAPIRII, sau scri ceva critic la adresa invataturilor penticostale…..RISTI CA IP-ul sati fie blocat.

  Apreciez pe aceasta cale faptul ca tu ai lasat si publicat pe blogul tau ,mesaje ,chiar daca vorbeau impotriva a ceea ce tu crezi.

  Pacea cerului sa te insoteasca

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s