ÎNCHINAREA ADUSĂ MARIEI ( 4 )

Conform Scripturilor, naşterea lui Isus a fost rezultatul unei conceperi supranaturale (Mt.l:23), fără un tată pământesc. Dar după ce S-a născut Isus, Maria a dat naştere altor copii – urmaşi naturali ai unirii ei cu Iosif, soţul ei. Biblia spune că Isus a fost „întâiul născut” al Mariei (Mt.l:25); ea nu spune că El era singurul ei copil. Fiind primul ei copil, desigur că se poate trage concluzia că mai târziu ea a avut un al doilea copil, posibil un al treilea copil, etc.

Că aşa au stat lucrurile pare evident, deoarece sunt menţionate numele a patru fraţi: lacov, Iosif, Simon şi luda (Mt.13.-55).

Sunt menţionate şi surori. Cei din Nazaret au spus: „… Şi surorile Lui nu sunt toate printre noi?” (versetul 56). Cuvântul „surori” este la plural, desigur, deci ştim că Isus a avut cel puţin două surori şi probabil mai multe, pentru că acest verset vorbeşte despre „toate” surorile Lui. De obicei, când ne referim doar la două persoane spunem „amândouă”, nu „toate”. Implicaţia e că aici se face referire la cel puţin trei surori. Dacă socotim trei surori şi patru fraţi, fraţi vitregi şi surori vitrege ale lui Isus, înseamnă că Maria a fost mama a opt copii. Scripturile spun: „Iosif… n-a cunoscut-o până ce ea nu L-a născut pe întâiul ei născut: şi el I-a pus Numele ISUS” (Mt.l:25). Iosif „n-a cunoscut-o” până ce S-a născut Isus.

După aceea Maria şi Iosif au fost împreună ca soţ şi soţie şi li s-au născut copii. Ideea că Iosif ar fi ţinut-o pe Maria fecioară toată viaţa ei este în mod limpede nescripturală. In vremurile de apostazie, ca şi când ar fi vrut să o identifice şi mai îndeaproape pe Maria cu zeiţa-mamă, unii învăţau că trupul Mariei n-a văzut niciodată putrezirea, că ea s-a înălţat în trup la cer şi că acum este regina cerului. Cu toate acestea, până în secolul 20 nu s-a proclamat oficial “înălţarea la cer” a Mariei ca doctrină a bisericii romano-catolice. În 1951 a proclamat papa Pius XII că trupul Mariei n-a cunoscut putrezi-rea, ci a fost luat la cer!

Cuvintele Sf. Bernard rezumă poziţia romano-catolică: „A treia zi după moartea Mariei, când apostolii s-au adunat împrejurul mormântului ei, l-au găsit gol. Trupul sacru a fost dus sus în Paradisul Ceresc… mormântul n-a avut nici o putere asupra celei care a fost imaculată… Dar nu a fost destul ca Maria să fie primită în Cer… rangul ei era inaccesibil chiar şi celui mai înalt dintre arhangheli. Maria urma să fie încoronată Regină a Cerului de către Tatăl etern: ea urma să aibă un tron la dreapta Fiului ei… Acum, zi de zi, oră de oră, ea se roagă pentru noi, obţinând favoruri pentru noi, ferindu-ne de pericol, protejându-ne de ispită, turnând binecuvântări peste noi”.

Toate aceste idei despre Maria sunt legate de credinţa că ea s-a înălţat la Cer în trup. Dar Biblia nu spune absolut nimic despre înălţarea la cer a Mariei. Dimpotrivă, Ioan 3:13 spune: „Nimeni nu s-a înălţat la cer, decât Cel care S-a coborât din cer, adică Fiul omului care este în cer” – Isus Cristos însuşi. EL este Cel ce stă la dreapta lui Dumnezeu, EL este Cel care este Mijlocitorul nostru, El este Cel care toarnă binecuvântări peste noi – nu mama Lui!

Ralph Eduard Woodrow

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la ÎNCHINAREA ADUSĂ MARIEI ( 4 )

 1. Tiby zice:

  Isus a zis : Eu sunt calea,adevarul si viata nimeni nu vine la tatal decat prin mine;
  Cum poate cineva sa scoata tot felul aberatii si sa spuna ca de fapt mai este o cale,calea fecioarei Maria,si de fapt si calea moastelor,si a altor sfinti,si tot asa.;..cum poate acea persoana sa spuna acele lucruri si sa zica ca in acelasi timp cunoaste pe Tatal?…
  Isus a venit pe pamant sa salveze ce era pierdut,si daca este asa atunci el a venit sa ne arate calea spre cer,si nu ar fi sustinut el in gura mare sa ne inchinam mamei lui ca sa ajungem in cer?,sau altora?..el dimpotriva spune ca mama mea si frati lei sunt cei care asculta si implinesc cuvantul lui Dumnezeu..el a zis ca el este calea,adevarul si viata,si de fapt totul a fost creat pentru el si prin el,pentru buna lui placere,el a suferit si a inviat pentru noi,chiar el..Domnul Dumnezeul nostru a ales sa sufere pentru noi,si cum sa imparta gloria cereasca cu un om?,nici macar cu un inger,sau arhanghel…nici macar o alta faptura nu a putu sa moara pentru oameni,pentru ca nu avea valoarea necersara pentru salvarea omeniri de la pierzare,ci doar Hristos,trebuia sa moara un om si tot odata Dumnezeu ca sa fie valabila rescumpararea din calea maniei lui Dumnezeu.
  In Biblie scrie ca daca cineva iarta pe pacatos va fi si acea persoana o scarba inaintea domnului,si aici este cea mai mare dilema a bibliei,daca Dumnezeu este un Dumnezeu cinstit nu poate sa te ierte…dar a gasit cale sa satisfaca dreptatea divina si sa justifice si pe om,a gasit cu cale sa il striveasca pe fiul sau prea iubit,cum spune si in isaia 53,pentru ca altfel toata omenirea mergea direct in iad,si a gasit calea prin fiul sau care a acceptat sa moara pentru noi si sa invie a treia zi,cu puterea tatalui sa invie dintre morti,in stare perfecta sa ne rascupere de la pierzare,iar in urma sacrificiului sau perfect nici macar un singur pacat,mic,cel mai mic pacat nu a ramas neachitat divinitati…aceasta este evanghelia lui Isus Hristos,nu alta,ci oricine vine cu o alta evanghelie,care zice ca nu este necersar sa fi impacat cu mania lui Dumnezeu prin Isus hristos sa fie Anatema.Si Domnul asa sa faca.
  Domnul sa ne deschida mintile si mai ales inimile spre el.

  theblack_cowboy2003@yahoo.com este adresa mea de mail.
  Sunt deschis discutiilor.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s