Ce spune Biblia despre închinarea la idoli și despre idolatrie ( 19 )

Oamenii au încercat să dovedească că religia creată de ei este mai adevărată decît ceea ce spune Dumnezeu în Biblie… și au înebunit.

Romani 1:22-25  S’au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit; şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într’o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare. De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s’au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.

Închinarea la alți dumnezeu provoacă gelozia lui Dumnezeu. Plus la toate în spatele icoanelor, imaginilor, statuietelor care cică îl reprezintă pe Dumnezeu stau duhuri rele, draci, demoni care caută să te distrugă. Atît Vechiul cît și Noul Testament vorbesc despre demonii cu care ai de a face atunci cînd te închini la tot ceea ce nu este Dumnezeu.

Deuteronom 32:16-19  L-au întărîtat la gelozie prin dumnezei străini, L-au mîniat prin urîciuni;  Au adus jertfe dracilor, unor idoli cari nu sînt dumnezei, Unor dumnezei pe cari nu-i cunoşteau, Dumnezei noi, veniţi de curînd, De cari nu se temuseră părinţii voştri. Ai părăsit Stînca cea care te-a născut, Şi ai uitat pe Dumnezeul, care te-a întocmit. Domnul a văzut lucrul acesta, şi S’a mîniat, S’a supărat pe fiii şi fiicele Lui.

1 Corinthians 10:19-22  Deci ce zic eu? Că un lucru jertfit idolilor, este ceva? Sau că un idol este ceva? Dimpotrivă, eu zic că ce jerfesc Neamurile, jertfesc dracilor, şi nu lui Dumnezeu. Şi eu nu vreau ca voi să fiţi în împărtăşire cu dracii.  Nu puteţi bea paharul Domnului şi paharul dracilor; nu puteţi lua parte la masa Domnului şi la masa dracilor.  Sau vrem să întărîtăm pe Domnul la gelozie? Sîntem noi mai tari decît El?

Nu vreau să suplinesc ceea ce este scris cu multe vorbe. Ați putut citi seria de articole despre idolatria și despre atitudinea lui Dumnezeu față de ea. Dacă dupa atîtea argumente mai ajungi să crezi că Dumnezeu acceptă așa tip de închinare, fie așa cum crezi tu. Dar să știi un lucru: nu o să poți să te dezvinovățești înaintea lui Dumnezeu, spunînd că nu ai cunoscut acest lucru. Vino-ți în fire și corectează-te înaintea lui Dumnezeu, pocăiește-te și studiază ce spune Dumnezeu în cartea Sa – Biblia.

Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Ce spune Biblia despre închinarea la idoli și despre idolatrie ( 19 )

  1. Daniel zice:

    Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si pe familia ta.Foarte bune sfaturi demne de luat in seama si de urmat.Te-as ruga sa adaugi pasajul din biblie unde zice ceva de genul asta:Zice Domnul:te rogi doar la Mine ;nu la luna,nu la soare,nu la oastea mea cereasca.DOMNUL SA FIE CU NOI

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s