Ce spune Biblia despre închinarea la idoli și despre idolatrie ( 6 )

Dumnezeu este gelos, este unul din atributele Lui. Dumnezeu se răzbună în copiii celor ce păcătuiesc închinîndu-se la icoane, idoli sau la alți dumnezei. S-ar putea ca copiii să nu mai aibă reușită în viață sau să se nască cu malformații și boli imposibil de tratat.

Deuteronom 5:8-10  Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor cari sînt sus în ceruri, sau jos pe pămînt, sau în ape supt pămînt. Să nu te închini înaintea lor, şi să nu le slujeşti; căci Eu, Domnul, Dumnezeul tău, sînt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc fărădelegea părinţilor în copii pînă la al treilea şi la al patrulea neam al celor ce Mă urăsc;  şi Mă îndur pînă la al miilea neam de ceice Mă iubesc şi păzesc poruncile Mele.

Scopul pentru care am selectat pasaje din toată Biblia este să vă arăt gravitatea păcatului idolatriei. Chiar dacă nu ai cunoaște Biblia, trebuie să știi cel puțin cele 10 porunci, în care este referință clară să nu te închini la idoli.

Idolatria vine, de cele mai dese ori, fără să-ți dai seama. Mergi într-un loc religios, nespus de frumos, și ești tendat de frumusețe, de măreția fie a templului, fie a figurii sculptate și vrei să te pleci înaintea ei ca să recunoști că acea figură este un dumnezeu. Temple strălucitoare, dar idolatre împodobesc lumea. Dumnezeu a atenționat pe poporul Israel despre acest pericol de a fi pus față în față cu măreția vreunui templu și de refuzul de a-l distruge.

Altă posibilitate de a cădea în idolatrie este să te căsătorești cu persoane idolatre, care se închină la idoli fizici sau care au ca idol: lăcomia, neascultarea, ceartă, buclucul, dorința de a ponegri pe alții. Chiar dacă tu nu ești un astfel de idolatru, conviețuirea cu astfel de persoană te va face să împrumuți anumite obiceiuri pe care le are dînsa sau dînsul.

Deuteronom 7:1-6  Cînd Domnul, Dumnezeul tău, te va aduce în ţara în care vei intra şi o vei lua în stăpînire, şi va izgoni dinaintea ta multe neamuri: pe Hetiţi, pe Ghirgasiţi, pe Amoriţi, pe Cananiţi, pe Fereziţi, pe Heviţi şi pe Iebusiţi, şapte neamuri mai mari la număr şi mai puternice decît tine; cînd Domnul, Dumnezeul tău, ţi le va da în mîni, şi le vei bate, să le nimiceşti cu desăvîrşire, să nu închei legămînt cu ele, şi să n’ai milă de ele.  Să nu te încuscreşti cu popoarele acestea, să nu măriţi pe fetele tale după fiii lor, şi să nu iei pe fetele lor de neveste pentru fiii tăi; căci ar abate dela Mine pe fiii tăi, şi ar sluji astfel altor dumnezei; Domnul S’ar aprinde de mînie împotriva voastră şi te-ar nimici îndată. Dimpotrivă, iată cum să vă purtaţi cu ele: să le surpaţi altarele, să le sfărîmaţi stîlpii idoleşti, să le tăiaţi pomii închinaţi dumnezeilor lor şi să ardeţi în foc chipurile lor cioplite. Căci tu eşti un popor sfînt pentru Domnul, Dumnezeul tău; Domnul Dumnezeul tău te-a ales, ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe faţa pămîntului.

Ești un popor deosebit, dacă ai crezut în Dumnezeu și L-ai acceptat pe Domnul Isus ca Mîntuitor, deaceea păzește-te de tot ce înseamnă idol sau idolatrie.


Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s