Ce spune Biblia despre stafiile și duhurile care vizitează oamenii? ( 3 )

Necinstirea lui Dumnezeu vine prin felul tău de viețuire. Gîndește-te felul în care îți trăiești tu viața aduce onoare lui Dumnezeu sau dispreț. Dacă știi că ceea ce faci este păcat, și totuși îl făptuiești cu cea mai mare plăcere te mai poți numi oare credincios. Nu te înșela: faptul că mergi la biserică și faci anumite ritualuri relioase nu te face mai sfînt și mai curat înaintea lui Dumnezeu. El nu face barter de genul: poți păcătui, în schimb să vii la biserică și să-mi aprinzi lumînări. În viziunea ta poate așa ți se pare, însă așa idei nu merg în fața lui Dumnezeu. Mînia lui Dumnezeu vine asupra celor ce înădușă adevărul prin nelegiuirea lor. Știi bunăoară că curvia este păcat, dar ca să nu fii singurul și să te mustre conștiința, mai îndemni să pe altul să trăiască așa. Ba, pentru siguranță, îi mai adaugi următoarea replică: Hai, toți fac așa și tu nu!

A înăduși adevărul prin felul tău de trai înseamnă să dai non-valorile drept valori și să îndemni și pe alții la așa fel de viețuire. Nimeni nu poate spune că nu a auzit despre Dumnezeu, pentru că tot ce înseamnă Dumnezeu le este descoperit așa că nu te poți dezvinovăți. Întrebarea este, însă, dacă dîndu-te drept credincios, i-ai oferit lui Dumnezeu slava pe care o merita. Spune-mi de cîte ori îți amintești de Dumnezeu, bunăoară cînd trăiești experiența sexuală ilegală în care ești, numită corect CURVIE?

De cîte ori schimbi la slava lui Dumnezeu în icoane iar apoi te dai mare credincios? Îmi pun marea întrebare cît de credincios ești dacă în viața ta nu ai citit niciodată Biblia, iar citind acum pui la îndoială cît este de adevărată. La sigur poți continua să schimbi esența pe formă: în loc să crezi mai bine mergi o dată în an la biserică, în loc să te rogi, vii o dată și pui lumînari, în loc să trăiești în sfințenie, trăiești cum vrei iar apoi mergi și te mărturisești. Te liniștești cu faptul că preotul îți spune că păcatele îți sunt iertate… Și crezi prostia! Păi nici de Dumnezeu nu mai ai nevoie din timp ce preotul îți iartă păcatele.

Gîndește-te dacă într-adevăr crezi în Dumnezeu sau ceea ce faci este doar o formalitate. Pune-ți întrebarea ce înseamnă să crezi în Dumnezeu! Să crezi doar că El este? Păi și eu cred că cangurul există, deși nu l-am văzut niciodată! Și care este rezultatul acestei credințe? Nici una. A face anumite formalități religioase, a fi gata să te cerți, apărînd ideia că crezi, deși nu știi în ce se numește fanatism. Dacă nu ai citit niciodată Biblia și nu știi ce scrie acolo, nu știi cum trebuie să trăiești, dar te dai mare sfînt, doar pentru că mergi la biserică și dai de pomană, așteaptă-te nu doar la vizita unui duh rău. Cred că trăind așa te-ai putea aștepta la o echipă mai mare în vizită.

Dumnezeu i-a lăsat în voia minții lor blestemate pe cei care nu i-au dat cinstea pe care o merita.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s