Sunt îngerii niște copilași frumoși? (1)

Ne-am obișnuit să credem că îngerii sunt niște copilași frumoși, cu plete blonde, micuți, drăgălași, de mai mare dragul să te joci cu ei. Cînd mergem la biserică vedem niște oameni îmbrăcați în alb, dar rămînem totuși la conceptul că ei sunt niște copii așa cum vrem noi să credem. Cînd se întîmplă să moară niște copii spunem că Dumnezeu i-a luat și i-a transformat în îngerași, și ei din cer ne privesc și ne protejează.

Ființele spirituale sunt invizibile pentru ochii noștri, cu excepția cazurilor cînd s-au prezentat oamenilor în așa fel, încît aceștia din urmă să le poată vedea. Biblia prezintă un șir de descrieri ale îngerilor și ale altor ființe spirituale. Chiar dacă pentru noi ele sunt invizibile, totuși în lumea în care există ele, au o formă bine definită. Probabil că încercînd să se prezinte rasei umane, au luat niște chipuri cu elemente din lumea existentă pe pămînt, în cele mai dese cazuri provocînd spaimă celor ce le priveau.

Judecători 13:6  Femeia s’a dus şi a spus bărbatului ei: ,,Un om al lui Dumnezeu a venit la mine, şi avea înfăţişarea unui înger al lui Dumnezeu, o înfăţişare înfricoşată. Nu l-am întrebat de unde este, şi nici nu mi-a spus care-i este numele.

În forma sa umană, îngerul totuși avea o înfățișare care provoca frică.

În Apocalipsă lui Ioan, cartea plină de descoperiri cerești, autorul spune următoarele lucruri despre ființele cerești.

Apocalipsa 6:1  Cînd a rupt Mielul cea dintîi din cele şapte peceţi, m’am uitat, şi am auzit pe una din cele patru făpturi vii zicînd cu un glas ca de tunet: ,,Vino şi vezi!„

Glas de tunet, este ceva care îi descrie. Chiar dacă Ioan a înțeles, fie în duh, fie în realitate ce a spus această ființă angelică, glasul a fost unul din lucrurile deosebite ale ființei.

Profetul Isaia descrie ființele numite serafimi:

Isaia 6:2  Serafimii stăteau deasupra Lui, şi fiecare avea şase aripi: cu două îşi acopereau faţa, cu două îşi acopereau picioarele, şi cu două sburau.

Serafimii erau niște șerpi de foc, sau șerpi înfocați care au șase aripi și zboară înaintea lui Dumnezeu. Nu cred că ai avea mare fericire să vezi așa ființe înaintea ta. Însă mai departe urmează alte ființe care o să-ți scadă dorința de a le vedea.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s