Nefilimii (2)

Orice om să fi văzut așa anormalități s-ar fi speriat. Așa s-a întîmplat și cu iscoadele trimise în țara Canaan: Dar poporul care locuieste tara este puternic, cetatile sunt intarite si foarte mari. Ba inca am vazut acolo si pe fiii lui Anac. … toti aceia pe care i-am vazut acolo sunt oameni de statura inalta. … Inaintea lor si fata de ei parca eram niste lacuste” (Num. 13:28,32,33; Deut. 1:28).

În momentul cînd sunt scrise cele cinci cărți ale lui Moise, autorul vorbește audienței despre uriași, ca despre o realitate existentă în prezentul în care existau ei, aducînd următoarele argumente:

Deuteronom 3:1-11: „Numai Og, împăratul Basanului, mai rămăsese din neamul Refaimitilor. Patul lui, un pat de fier, este la Raba, cetatea fiilor lui Amon. Lungimea lui este de nouă coți și lățimea de patru coți, după cotul unui om.

Alt exemplu de uriași a fost Goliat, ucis de David. Aștia, erau diferiți de uriașii de dinainte de potop, cu excepția puterii și mărimii. Descrierea lui Goliat este dată în cartea  1 Samuel 17:4-7. Cămașa de zale cîntărea 5.000 de sicli (aproximativ 72 kg), iar sulița era de 600 de sicli (aproximativ 7,5 kg). Toată familia acestui Goliat a fost omorîtă de mîna lui David și de mana slujitorilor lui: Isbi-Benon, Saf, Lahmi sau Goliat din Gat, fiu al celui ucis de David, Lafni, și unul nenumit, dar grozav la înfățișare, „un om de statură înaltă, care avea sase degete la fiecare mînă și la fiecare picior, douzeci și patru de toate” (2 Sam. 21:15-22; 1 Cron. 20:4-8).

Multe dintre mitologiile lumii vorbesc despre ființe foarte asemănătoare cu oamenii, dar în același timp foarte deosebite. Zeitățile egiptene, oameni cu capete de șoim, oameni cu trupuri de animal. Mitologia greacă vorbește despre centauri, minotaur, oameni extrem de puternici ca Hercule, satiri, nereide.

Dacă în forma lor îngerii au coborît, luînd asemenea chipuri nu este exclus să se fi născut și urmași foarte asemănători.

Carți antice cu character sacru ca „Tablele Creației” găsite în Babilon, „Cartea mortii” din Egipt, mitologia greaca și cosmogoniile păgîne, puse de unii pe picior de egalitate cu Biblia sau citate de altii în sprijinul textului sacru, nu sunt la urma urmei altceva decît fragmente de adevar primar denaturat și corupt de mintea perversă a oamenilor și folosite de Satan pentru a nega chiar sursa din care de fapt provin: Biblia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s