Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesa 6:1-6 (3)

În susținerea faptului că îngerii ar fi venit pe pămînt și s-ar fi împreunat cu fetele umane vorbesc și cărțile apocrife. Deși, neincluse în Biblie și nefolosite, atunci cînd vine vorba de a cita sau de a aduce argumente, aceste cărți conțin povestiri referitoare la unele evenimente biblice. Una din ele, cea mai cunoscută ca susținînd acest punct de vedere este Cartea lui Enoch.

Există două povești de bază despre coborîrea îngerilor: prima este focalizată în jurul lui Shemihazah în timp ce a doua îl are în centru pe Asa’el (numele Asa’el în loc de Azaz’el provine de la fragmentele aramaice timpurii gasite la Qumram – 4QEnochb).

Povestea lui Shemihazah include mai multe elemente majore. Observatorii ( îngerii care tremură privind revelațiile lui Dumnezeu ) privesc din ceruri și își doresc să poată rîde ca oamenii (6: 1-8). Ei fac un jurămînt să își îndeplinească dorințele și coboară, se însoară, și defileaza cu femeile (7:1). In timp ce sunt pe pămînt, ei le învață pe femei despre farmece, vrăji, tăierea rădăcinilor și despre plante (7:1), și despre diverse arte incluzînd astrologia (8:3). Femeile au dat naștere la giganși care au consumat rezervele de mîncare ale oamenilor, și au trecut la canibalism (7: 2-5). Supraviețuitorii umani suprimați au facut o petiție către ceruri pentru a-i ajuta împotriva giganților, și plînsul lor este auzit de îngerii care nu au coborat (8:4; cf 7:6). Acești îngeri au prezentat situația lui Dumnezeu (9: 1-5; 7-11) care, în consecință, a ordonat ca giganții sa fie eliminați (10: 9-10) și Observatorii sa fie închiși sub dealuri pînă în ziua judecății (10: 11-12) cînd vor fi închiși în abisul de foc (10:13).

Povestea în care apare Asa’el diferă în mai multe moduri. Asa’el educă omenirea în legătură cu secretele divine care conduc omenirea în păcat. Aceste învățături includ construirea de arme de lupta și prepararea de cosmetice, care le permit femeilor să îi seducă pe îngeri (8: 1-2). Ingerii îl acuza pe Asa’el în fața Domnului de crima dezvăluirii secretelor divine pe care omenirea nu trebuia să le afle (9:6). Raphael a fost însărcinat să îl pedepsească pe Asa’el prin a-l lega de mîini și de picioare și aruncîndu-l în întuneric printre pietrele ascutite și dure, unde acesta rămîne pînă în ziua judecații cînd este auncat în foc (10: 4-5). Povestea spune că mai departe “întreaga lume a fost coruptă de învățăturile lui Asa’el și de actiunile sale; și a aruncat asupra sa tot păcatul” (10:8). Din cauza învățăturilor lui Asa’el Dumnezeu a trimis Potopul pentru a distruge răul din lume (10:13) incluzînd chiar și sufletele giganților (10:15), astfel încît tot răul să fie șters de pe fața pămîntului.

Este evident că aceste povești nu pot fi folosite în calitate de argument cu privirea la invazia îngerilor, însă pot fi folosite ca surse care vorbesc despre același eveniment.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesa 6:1-6 (3)

 1. aurel1967 zice:

  aceste povesti sant pure inventii FRATE!..minciuni

  pt ca 1. ENOH era un om placut Lui Dumnezeu
  2.. Enoh era un om condus de Duhul Lui Dumnezu
  3, Astfel, daca enoh apuca sa scrie ceva …CU SIGURANTA CA ACELE SCRIERI AR FI FOST ACCEPTATE IN CANONUL BIBLIC CA –INSPIRATE:
  4 rezulta: cartea lui enoh nu e scrisa de enoh ci de cineva care afirma ca ar fi enoh.. ADICA MINTE.
  5. CINE SPUNEA ISUS CA ESTE tatal minciunii si al mincinosilor??. RASPUNS:
  6 . SATANA el este autorul cartii lui enoh.

  7. Am TERMINAT DE STUDIAT SI COMENTAT BIBLIA FRATE??….atunci hai so luam de la inceput….si sa nu incepem cu cartiile apocrife ,caci in timp ce noi parem aici intelepti> FACEM de fapt fara sa ne dam seama>RECLAMA GRATUITA SCRIERILOR NEINSPIRATE adica lui satana.

  ps.
  -LAZAR GOG a sfidat orice logica si orice regula biblica in perspectivele profetice 2012
  -exista in intreaga lume o TENDINTA puternica de indepartare de credinta si indepartare de scripturile sfinte.
  HAI SA NU NE LASAM DUSI DE VAL DRAGA FRATE.

  Dumnezeu are nevoie pt aceste vremuri din urma,de oameni cu caractere puternice,ce raman alaturi de adevarurile relevate(aratate) in Isus si in scripturile sfinte….,chiar si atunci cand majoritatea lumii e stricata si se strica in continuare zi de zi,asemenea timpurilor lui noe sau ale sodomei.
  iti doresc ca tu sa fi unul din stalpii templului Domnului.
  –Placati sfatul meu frate: INCLINATE si ramai SPRE HRISTOS si nu spre stintifico-fantastic.–
  fi binecuvantat!
  cu respect Aurel.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s