Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesis 6:1-6 (2)

Argumentul de bază că fii lui Dumnezeu din pasajul analizat nu pot fi îngeri este expresia lui Isus, din Matei 22:30 interpretată neadecvat de unii cercetători.

Matei 22:30 spune: “Căci la înviere, nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii lui Dumnezeu în cer”. Problema respectivei interpretări ar fi fost anulată dacă Isus ar fi spus : Îngerii nu au capacitatea să se căsătorească, datorită naturii lor. Cred că nimeni nu ar mai fi pus la îndoială că fiii lui Dumnezeu nu erau îngeri. Totuși textul din Matei 22:30 spune că doar îngerii din cer nu se însoară, nici nu se mărită. Plus la toate nu se indică dacă ar avea dorința aceasta sau nu. Bănuiesc totuși că nu pentru că a fi în prezența lui Dumnezeu înseamnă totul, mai presus decît relații sexuale sau plăceri de alt gen. Textul nu vorbește despre îngerii căzuţi, cărora nu le pasă de ordinea pe care Dumnezeu a rânduit-o pentru . Faptul că îngerii sfinţi ai lui Dumnezeu nu se căsătoresc nu înseamnă în mod necesar că acelaşi lucru este valabil în cazul lui satan şi a demonilor săi.

Îngerii sunt invizibili pentru noi, dar aceasta nu înseamnă că în existența lor nu au o formă. Biblia descrie clar ființe la serafimii, heruvimii și alte ființe angelice. Cu siguranță fiind o ființă care poți controla lumea imaterială,  poți lua oricînd un trup material. Presupun că nu a fost o mare problem pentru îngerii căzuți. Cu atît mai mult că Biblia descrie multe cazuri cînd îngerii au luat o formă umană, fiind foarte atractivi. Nu voi face referință la îngerul Domnului și este un caz special, și este vorba de teofanie. Însă avem cazul din Marcu 15:4 Au intrat în mormânt, au văzut pe un tinerel şezând la dreapta, îmbrăcat într-un veşmânt alb, şi s-au înspăimântat.
Alt caz este îngerii veniți la Sodoma și Gomora. Erau atît de atractivi, încît bărbații cetății au hotărît să-și încerce norocul, ce-I drept în mod forțat. Ar fi posibil ca în forma lor umană îngerii să avea posibilitatea de reproducere și dorințe sexuale. Nu putem spune că îngerii au venit în formă de holograme (HOLOGRÁMĂ, holograme, s. f. Placă fotografică pe care sunt înregistrate, sub forma unor dungi fine și paralele, atât amplitudinile undelor luminoase care vin de la un obiect, cât și fazele acestor unde. – Din fr. hologramme.) fară a avea un trup real în timp și spațiu.

Dacă îngerii pot avea relații sexuale, de ce nu fac asta și acum? Se pare că Dumnezeu i-a închis pe îngerii căzuţi care au comis acest păcat grav, astfel încât ceilalţi să nu mai facă acelaşi lucru Iuda 6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri veşnice, în întuneric, pe îngerii care nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa.

Comentatorii timpurii, scrierile Septuagintei, care înlocuiesc expresia fiii lui Dumnezeu  cu îngerii,  scrierile apocrife susțin punctul de vedere că  “fiii lui Dumnezeu” menţionaţi în Geneza 6:1-4 se referă la îngerii căzuţi. Argumentele respective, chiar dacă nu oferă totala credibilitatea totuși au o bază contextuală, istorică, gramaticală, foarte puternică.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

32 de răspunsuri la Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesis 6:1-6 (2)

 1. baruch hashem zice:

  Subiectul este extrem de valabil si deschis tuturor ipotezelor ! Ce mi se pare deosebit de important, este faptul ca dupa potop ( nimicirea tuturor fiintelor umane, cu exceptia familiei lui Noe ) ii regasim din nou pe uriasi (printre care si Goliat ) ! Care ar fi explicatia ta ?

  Apreciază

 2. Chavalito zice:

  Baruch Hashem sunt ChavaLito baiatul cu care vorbeai mai de mult te rog adauga Id meu ChavaLito1993 ca nu mai am vechiul id

  Apreciază

 3. aurel1967 zice:

  FIINDCA MULTI SAU APUCAT SA DISCUTE ADEVARURILE BIBLICE (sa EVANGHELIZEZE) PRIN INTERNET
  o sa incerc si eu sa aduc o umila lumina asupra acestui subiect cotroversat asa cum Cred ca Domnul mia descoperit-o.
  Am spus cuvinte mari- „DOMNUL MIA DESCOPERIT„. Cand fac aceasta afirmatie,ma bazez DOAR pe Harul Lui, Pe bunatatea Lui…pe dorinta Lui exprimata: aceea ca Nu ne va lasa singuri si nu ne va lasa in intuneric, daca NOI CAUTAM LUMINA DIN TOT SUFLETUL NOSTRU.
  Ma mai bazez pe versetul acela :* Ilie era un om supus acelorasi slabiciuni ca si noi,dar CAND SA RUGAT (dupa voia Lui Dumnezeu) N-A MAI PLOUAT 3,5 ani„…si astfel pamantenii au fost mustrati…pt ca DUMNEZEU MUSTRA PE CINE IUBESTE.

  MARTURISESC CA INAINTE SA CER DOMNULUI LUMINA PT ACEST SUBIECT
  vorbisem pe skype cu un frate ce imi este tare drag, dar care ma socat pur si simplu punandumi o intrebare dura…mai ales pt ca era spusa cam din topor(adica cu accent puternic;brusca),.dar si pt un anumit cuvant folosit , cuvant ce e o expresie lumeasca (adica nu biblica) inlocuitoare pt SAMANTA BARBATEASCA .

  intrebarea suna cam asa : Oare **samanta barbateasca** a crestinilor era MODIFICATA GENETIC asa ca sau facut pe lume URIASII dupa ce FII LUI DUMNEZEU(urmasii lui SET) sau culcat cu fetele oamenilor !!?„
  Mie drag fratele asta–pt ca pe langa aceste duritati…are si ceva deosebit de RAR si de BUN,anume : –- O INFOCATA DORINTA DE A CUNOASTE ADEVARUL BIBLIC––

  Apreciază

 4. aurel1967 zice:

  asa ca am pornit studiile si cautarea* tocmai de la expresia sau in jurul expresiei fratelui meu,care trebe sa recunosc – ma marcat.

  Apreciază

 5. aurel1967 zice:

  si pot spune astazi (mai precis 4.30 AM ora germaniei) fara teama de a gresii
  DA FRATE!
  SAMANTA BARBATEASCA A URMASILOR LUI SET AVEA „MODIFICARI GENETICE„

  Apreciază

 6. aurel1967 zice:

  SCRIU PE BUCATI (si sper sa fie publicate toate si in ordinea trimisa) PT CA macar ca ADEVARUL nu are nevoie de multe cuvinte TOTUSI SUBIECTUL LA CARE FACE REFERIRE ACEASTA PAGINA DE BLOG este unul ce a impins lumea intro directie zic eu : MULT GRESITA,
  Asa ca
  la asa boala-asa medicament

  Apreciază

 7. aurel1967 zice:

  Pt a putea intelege mai bine subiectul asta,v-a trebuii sa mergem cu mintea intro „calatorie„ INAPOI IN ISTORIE
  PANA IN APROPIEREA ACTULUI DE CREATIE A LUI DUMNEZEU

  Apreciază

 8. aurel1967 zice:

  Când a ieşit din
  mâna Creatorului său, omul avea o statură impozantă şi o simetrie perfectă.
  Înfăţişarea lui purta amprenta sănătăţii şi strălucea de viaţă şi sănătate.
  Perechea lipsită de păcat nu purta nici un veşmânt artificial;
  ei erau îmbrăcaţi cu un acoperământ de lumină şi slavă, aşa cum poartă îngerii.
  Atâta vreme cât au trăit în ascultare de Dumnezeu, acest acoperământ de lumină
  a continuat să-i înveşmânteze

  DUMNEZEU SA UITAT LA CEEA CE CREASE …si iata ca erau– FOARTE BUNE–
  asa gasim scris in RAPORTUL BIBLIC

  Daca natura,lumea animala si intreg universul , A FOST CREAT PRIN CUVANT
  VEDEM APOI CA ATUNCI CAND OMUL ESTE CREAT – DUMNEZEU IL CREEAZA IN MOD CU TOTUL DEOSEBIT , IMPLICANDUSE MINUTIOS LA REALIZAREA FORMEI DE PAMANT UMANE in care apoi SUFLA DIN PROPIUL SAU DUH ( geneza 2:7)

  Apreciază

 9. aurel1967 zice:

  stiti dragii mei….LUMEA(satana) NE INVATA ca omul DE AZI este rodul evolutiei

  DACA CITIM INSA ATENTI BIBLIA–o sa concluzionam ca RASA UMANA A SUB-EVOLUAT..adica a EVOLUAT SPRE MAI RAU SI de la PERFECTIUNE SPRE DECADERE atat fizica cat si spirituala

  Apreciază

 10. aurel1967 zice:

  Unul din elementele cheie CE CE NAM OBSERVAT PANA IERI, IN ANI DE STUDIU BIBLIC…..a fost

  ca DUPA CE ADAM SI EVA AU FOST CREATI, desii acestia erau„ noi nouti„ si tocmai iesiti din MANA UNUI CREATOR MARE….A UNUI ARTIST DESAVARSIT
  TOTUSI EI PRIMESC ACESTE CUVINTE:
  ––** CRESTETI** si imultiti-va..!

  mam oprit asupra acestui : CRESTETI. si mam intrebat de ce sa mai creasca?
  cum sa mai creasca?
  spiritual sau FIZIC?……..ori si una si alta?

  ORICARE AR FI RASPUNUL…..TOTUSI IN BIBLIE VA RAMANE MEREU SI MEREU ACEST CUVANT ADRESAT LUI ADAM SI EVA………….**.cresteti !!**

  Apreciază

 11. aurel1967 zice:

  DACA DUMNEZEU A SPUS: sa fie lumina! => a fost si sa facut lumina

  DACA DUMNEZEU A SPUS: CRESTETI !!=> sant convins ca cel putin pana la despartirea omului de Dumnezeu prin intaiul pacat omenesc…ADAM SI EVA AU CRESCUT

  DE CE SPUN ca doar pana la pacatuire?? raspunsul il da biblia…in FAPTUL CA:

  ***CRESTEREA*** ERA SUBSTANTA UNEI BINECUVANTARI––
  date de Dumnezeu primi perechi de oameni
  GENEZA 1:28 este o cheie DEOSEBITA. aici observam clar un fapt uimitor .Anume ca INAINTE de cuvintele CRESTETI ….gasim cuvintele Dumnezeu ia BINECUVANTAT.

  CRESTEREA FIZICA SAU( SI) SPIRITUALA era deci– RODUL UNEI BINECUVANTARI –speciale facute de Dumnezeu ASUPRA RASEI UMANE

  Apreciază

 12. aurel1967 zice:

  CRESTETI !!

  ca sa nu dau loc cuiva din cei ce vor scrie aici sa speculeze sau sa batjocoreasca
  VOI DUCE EU IN EXTREMIS SAU IN ABSURD modalitatiile de intelegere a PORUNCII CRESTETI!!

  1. oare adam si eva au fot creati ca fiind 2 COPII si deci aveau nevoie de CRESTERE in intelesul nostru cel mai direct??
  2. cam cum aratau adam si eva VORBIID DESPRE VARSTA SI MATURITATEA CORPURILOR LOR??…….eu AS SPUNE : desavarsiti!! Adam si Eva aveau O VARSTA SAU MATURITATE DESAVARSITA!!atunci cand au iesit din mana CREATORULUI lor

  Dar care o fi fiind varsta (maturitatea)ce Dumnezeu o considera DESAVARSITA…si deci asa lea facut pe primii nostrii parinti.pt ca DA BIBLIA SPUNE : Dumnezeu sa uitat si a vazut ca toate erau FOARTE BUNE!! adica desavarsite!!….TOT CE A CREAT EL ERA DESAVARSIT!!

  As avea curajul sa afirm ca aceasta varsta(maturitate ) este de 30-33* de ani.
  Cand spun asta ma bazez pe logica legaturii dintre verstete ale vechiului testament ,unde gasim ca MIELUL CE ERA ADUS CA JERTFA TREBUIA SA AIBA 1 AN ca sa fie DESAVARSIT asa cum trebuiau a fi JERTFELE ADUSE LA TEMPLU.
  si noul testament….unde MIELUL LUI DUMNEZEU(Isus) care IMPLINESTE MOTAMO SI LITERAL umbrele simbolurilor jertfelor de la templu….AVEA 30-33* de ani atunci cand a depus JERTFA DESAVARSITA!! pt pacatele intregii omeniri

  *(vartsa Lui Isus necunoscuta cu exactitate este un alt subiect).

  Apreciază

 13. aurel1967 zice:

  deci adam si eva iesisera maturi si DESAVARSITI din mana CREATORULUI
  dar cu toate acestea ei primesc BINECUVANTAREA: CRESTETI

  pare oarecum absurd,dar nu este.#
  Doar mintea nostra nu intelege ca Dumnezeu creaza Desavarsit,ca apoi omul creat sa creasca in desavarsire si in orice lucru bun.
  Satana este ingerul care era desavarsit..si totusi crestea in fiecare zi spre perfectiune..#
  atata de mult a crescut si sa apropiat de ceea ce noi numim perfect…INCAT INIMA LUI SA INCREZUT SA MANDRIT si apoi a urmat caderea …pt ca MANDRIA MERGE INAINTEA CADERII.

  Trebe deci ca prin credinta sa putem admite ca ceea ce noi vedem ca fiind -perfect–….este abia inceputul spre adevaratele TINTE ALE PERFECTIUNII PE CARE LE ARE IN VEDERE DUMNEZEU PT FIINTELE CREATE DE EL.
  desii pare absurd…ar trebuii totusi sa acceptam asta…altfel sar putea sa LIMITAM STIINTA FARA MARGINI A LUI DUMNEZEU care de mare ce este nici macar nu incape in intelegerea noastra umana.
  si sar mai putea si sa ne asemanam cu ingerul numit lucifer care a zis in inima lui: „destul!! am crescut destul si am atins si depasit orice perfectiune!! si pot fi dumnezeu…vreau sa fiu dumnezeu„.
  apoi el,satana lanseaza aceeas idee primii perechi de oameni..: *veti fi ca Dumnezeu*

  IAR BINECUVANTAREA *CRESTERII* cat si hainele de lumina ce le aveau adam si eva..sau dis odata cu acceptarea acestei „monede de schimb„(valoare)- mincinoase * veti fi ca Dumnezeu*

  Apreciază

 14. aurel1967 zice:

  Apoi am mai retinut ceva unic ieri, anume ca

  Tot dupa actul creatiei si apoi al binecuvantarii cu CRESTERE a oamenilor; Dumnezu spune:

  `*umpleţi pământul şi SUPUNETI-L şi STAPANITI peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste ORICE VIETUITOARE care se mişcă pe pământ.”

  Frattilor! oare cum sa implinit porunca asta? NU LA FEL DE REAL CA SI CEA:
  *SA FIE LUMINA*?
  da trebuia pt ca si unor vietuitoare li sa spus CRESTETI!(geneza 1.22)

  cum stapanim noi azi un rechin?…..VETI ZICE : prin inteligenta!…construidune grilaje de otel forjat si apoi o cusca puternica ce ne poarta sub apele oceanului unde imbracati cu costume corespunzatoare gratie stiintei noastre ,vom putea sa ne apropiem de rechini,balene si altele vietuitoare ucigase…carora altfel nici in cot nu le doare de noi si ne sfarteca in secunde.

  ok…aveti dreptate..inteligenta inseamna putere….DAR CUM SA IMPLINIT PORUNCA BINECUVANTAREA SI PUTEREA ASTA ASUPRA LUI ADAM SI URMASILOR LUI PANA LA NOI CARE AM DESCOPERIT OTELUL SI TUBUL DE OXIGEN??.

  EU CREDE CA ADAM A BENEFICIAT DIN PLIN DE BINECUVANTAREA ASTA

  *sa apuce groaza de voi pe orice vietuitoare!!*

  si mai cred ca adam era atata de CRESCUT(mare )si de PUTERNIC…incat cu cea mai mare usurinta AR FI APUCAT FALCILE UNUI RECHIN SI LEAR FI RUPT IN BUCATETE.
  ca sa mai descretim fruntile….CRED CA DACA ADAM AR FI URLAT ODATA CATRE UN TIGRU….ACESTA DIN URMA AR FI FUGIT IN GAURA DE SARPE.

  si mai cred ca DACA ADAM IAR FI DAT UN PICIOR UNUI LUP flamand si fioros…….eva lar fi cauta la kilometrii distanta…pt a vedea cea mai ramas din el

  ATATA DE PUTERNIC CRED EU CA ERA ADAM CEL IESIT DIN MANA MARELUI SI UNICULUI CREATOR

  Apreciază

 15. aurel1967 zice:

  DA DRAGUL MEU FRATE DE PE SKYPE…..
  desii umbrita apoi de pacat TOTUSI SAMANTA LUI ADAM DUPA EL…purta in ea GERMENII BINECUVANTARII….> CRESTETI!!.
  si chiar daca raul sa manifestat prea repede in cain ce apoi a omorat pe fratele lui abel
  totusi binecuvantarea CRESTETI cat si puterea STAPANITI TOATE VIETUITOARELE PAMANTULUI PE CARE SA LE APUCE GROAZA LA VEDEREA VOASTRA!* >sau transmis apoi ereditar PRIN SET.
  care sant convins ca si el putea transforma un lup fioros intr-o minge de fotbal
  si mai putea si el sasi apere familia de tigrii crocodili sau orice alt animal oricat de mare si tare va fi fost crescut.
  ERA DESTUL SA AI DECI(sa mostenesti sa beneficiezi de)

  –EREDITATEA BINECUVANTARII–(lui Dumnezeu) CRESTETI….fiti puternici stapaniti toate vietatile pamantului.!*

  ASA ADUCE AICI DOVADA EXISTENTEI LUI SAMSON.
  cata putere FIZICA locuia in omul asta??…..cine na citit descrierile biblice…so faca cat mai curand…sant acolo povestiri ce ne amintesc VALOAREA PUTERII FIZICE PE CARE CORPUL UMAN LE POATE ATINGE.
  in aceasta privinta > TOTUL ESTE SA MOSTENESTI O ANUMITA BINECUVANTARE A LUI DUMNEZEU.
  Genesa 9:2
  S’apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pămînt, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pămînt şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mîinile voastre!

  AZI PUTEM FACE ASTA(si doar in parte) PRIN DEZVOLTATA NOASTRA STIINTA….(insa asta nu suna ca si cum ar fi egala cu vechea binecuvantare a Lui Dumnezeu…pt ca stiinta sa dezvoltat abia in ultimul secol al mileniului 2 dH. deci NAR FI CORECT CA stiinta sa fie ACEA PUTERE LA CARE SE REFEREA DUMNEZEU IN BINECUVANTAREA SA IN CARE A DAT STAPANIRE SI APARITIA GROAZEI ORICAREI IN ORICARE FIINTA LA VEDEREA OMULUI

  Apreciază

 16. aurel1967 zice:

  ………..dar sa nu ne indepartam de subiect prea mult.

  URIASII au existat da! chiar si dupa potop.

  FII LUI ANAC erau o ramasita de uriasi
  si aici chiar ca pare sa ma contrazic singur..pt ca anac era PAGAN…deci nu binecuvantat cu mostenirea genetica a CRESTERII.
  Nici nu e de mirare pt ca in geneza 9 dupa ce noe iese din corabie la o noua viata pe un pamant pustiit de ape i se da aceeas BINECUVANTARE lui si fiilor lui
  geneza cap 9.
  Dumnezeu binecuvântă pe Noe
  1.Dumnezeu a binecuvântat pe Noe şi pe fiii săi şi le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul.
  2. S-apuce groaza şi frica de voi pe orice dobitoc de pe pământ, pe orice pasăre a cerului, pe tot ce se mişcă pe pământ şi pe toţi peştii mării: vi le-am dat în mâinile voastre!

  binecuvantarea asta o avea insa si SAMSON. SI BINECUVANTAREA ASTA STATEA CA UN SEMN SI UN LEGAMANT…..IN PARUL SAU.

  ODATA CE SAMSON CALCA LEGAMANTUL SI ISI TRADEAZA SECRETUL……el devine o scula a lui satana…SI UN SLUJITOR AL PAGANILOR invartind cu puterea si BINECUVANTAREA cei mai ramasese….o moara …un mecanism ce aducea FLOASE SI BENEFICII PAGANILOR adica raului.
  VEDEM DECI CA PRIN SUPUNEREA ACCIDENTALA SAU VOITA SAU IN URMA UNEI ISPITE…..=>un neam sau om ce mostenise PUTERI FIZICE SI INALTIME A STATURII deosebite
  POATE DEVENII DIN BINECUVANTAT–blestemat…..
  SI POATE TRECE CU ACEASTA ZESTRE SI MOSTENIRE BUNA…..de partea celui rau.

  BIBLIA ESTE PLINA PLINUTA DE ASTFEL DE EXEMPLE

  BINECUVANTARI PRIMITE de catre om de la Domnul…..PE CARE APOI SATANA SE FOLOSESTE DE ELE……
  INTRE CELE DOUA STARI FIIND O ISPITA O CADERE O APOSTAZIE:: O PACALEALA A SATANEI SAU O POFTA A FIRII PAMANTESTI OMENESTI
  prin care odata despartit de Dumnezeu….omul acela devine OBIECTUL CELUI RAU

  asa cumva se pomeneste (apare)istoria cu URIASII din semanta fiilor lui ANAC
  istoria caderii lor fiind probabil cumva paralela cu experienta lui samson

  SATANA NU STIE SA CREEZE si atunci intreaga lui atentie este focalizata pe preluarea fiintelor si puterilor fizice sau spirituale ALE FIINTELOR CREATE DE DUMNEZEU.
  satana are acum cel putin 6000 de ani de experienta.
  nul laud,dar in astia 6000 de ani a castigat cateva confruntari si „cateva„ PERSOANE IMPORTANTE create si *CRESCUTE* de Dumnezeu
  TOTUL ESTE DOAR SA REUSEASCA SA NE PACALEASCA
  APOI DIN STAPANII LUMII (asa cum vedem ca eram facuti noi de Dumnezeu).=..DEVENIM ROBII SATANEI si devine el stapan…..pt ca uite ce i spune Lui Isus cu ocazia Ispitirii Sale in pustie
  LUCA cap 4.
  6 şi I-a zis: „Ţie Îţi voi da toată stăpînirea şi slava acestor împărăţii;CACI MIE IMI ESTE DATA, şi o dau oricui voiesc.
  7 Dacă dar, Te vei închina înaintea mea, toată va fi a Ta.“

  trebuia sa scriu cu rosu aici: –MIE IMI ESTE DATA–-(dar nu stiu cum se poate si nici daca se poate asta aici pe blog).

  satana spune inaintea LUi Isus ca–LUMEA I ESTE DATA lui–

  CULMEA NU???……pai nu omului ia fost data planeta asta in stapanire??
  repet geneza 1
  IATA PE CINE A PUS DUMNEZEU STAPAN PE PAMANT:
  28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”

  SUPUNETIL SI STAPANITIL !.

  cum am pierdut noi stapanire asta?…..AHA….incep sa inteleg

  inteleg de ce a trebuit Isus sa respinga oferta satanei si sa nu accepte lumea din mana la satana doar inchinanduse lui CI MAI BINE SA DUS LA SUFERINTELE SI MOARTEA DE CRUCE

  Apreciază

 17. aurel1967 zice:

  consider ca nam ajuns inca in miezul subiectului LA CARE GANDESC SA RASPUND PE ACEST BLOG in dragoste si smerenie …..in viitorul apropiat

  am pus doar unele pietre de baza pe care le consider si cred eu a fi sanatoase

  O SA REVIN CAT MAI CURAND POSIBIL….si o sa arat ca URIASII AU EXISTA SI FARA unirea fiilor Lui Dumnezeu cu FETELE oamenilor.

  CITITI DOAR ATENTI TEXTUL ALA DIN GENEZA 6.1-6

  pe curand cu
  pacea Domnului Hristos

  Apreciază

 18. M3n zice:

  Nice worck. Mulţwmim. Pwp 😉 keep it up

  Apreciază

 19. M3n zice:

  Aurele fraţioare. . . .Bestial. Da asha e. . . .Erau măroci Adam Şi Eva . . . .Cam 17 meteri ADam si Eva cam 16 . . . .Aşa e. . . . .Au si un apocrif . . .Hai noroc şi mai bagăăă .Şi mutate napoi akas şi lasă ghermania .Până se mai poate. Te salwt din România. Cu drag, pa pa

  Apreciază

 20. aurel1967 zice:

  M3n..ce nume greu de decodat ai.

  1.*BESTIAL* vine de la bestie,bestia….un nume alegoric al satanei.

  MA BUCUR DACA AI GASIT o oarecare lumina in cuvintele mele de mai sus..insa MAS FI BUCURAT SI MAI MULT DACA LAUDAI PE DUMNEZEU si nu pe mine, DACA DADEAI GURA TA SLAVA LUI….si nu mie..unui pumn de tarana.
  2. Conform descoperirilor in urma studiilor aprofundate dar mai ales in urma rugaciunilor…
  INALTIMEA LUI ADAM LA PUTIN TIMP DUPA CREATIE…era de aprox 3-4 metrii
  Eva era in adevar ceva mai mica decat el
  3.
  APOCRIF inseamna MINCINOS….inseamna NEINSPIRAT…inseamna FALS.

  TE ROG FIERBINTE IN DOMNUL NU MAI CITII ASA CEVA..!!!….nici de buna nici de rea…pt ca apocrifele amesteca adevarul cu minciuna in un asa mod incat AJUNGI ORIUNDE –DOAR LA ADEVAR nu!!………….nu le mai citi si nu le mai citii.
  BIBLIA ARE TOATE INFORMATIILE NECESARE CRESTERII SPIRITUALE SI DESAVARSIRII CREDINTEI IN DOMNUL ISUS…..(chiar ea marturiseste asta).

  DACA AI ORICE INTREBARE LEGATA DE BIBLIE , istoria religiilor sau INTREBARI ALE STIINTEI LEGATE DE SCRIPTURA….poti sa le pui aici….si vei vedea ca SANT RASPUNSURI 100% intregi.. FARA folosirea APOCRIFELOR MINCINOASE

  de asemenea ma poti contacta pt dialog pe yahoo id titaritanelu

  ps. vezi ca este continuarea aici
  https://sarivan.wordpress.com/2011/05/06/cine-sunt-fiii-lui-dumnezeu-din-genesis-61-6-1/

  Pacea Domnului Isus.

  Apreciază

 21. aurel1967 zice:

  AM VORBIT CU CINEVA SI MIA VENIT IARA DORINTA SA SCRIU.

  fiii – FII LUI DUMNEZEU……cine sant fiii Lui Dumnezeu.

  CRED CA TREBE SA AVEM MARE GRIJA CUM TRATAM CUVANTUL ASTA -FIII* LUI DUMNEZEU-

  biblia vorbeste despre – FII– in trei ipostaze.

  1. FIUL LUI DUMNEZEU – ISUS……despre care (si aici trebe sa fim atenti) ni se spune in VERSETUL DE AUR ca ISUS ESTE–-SINGURUL SAU FIU–
  *atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat –PE SINGURUL SAU FIU–

  hmm atunci atunci cum o fi fiind cei din geneza 6 ,fii Lui Dumnezeu?.CAND DUMNEZEU NU ARE DECAT –UN SINGUR FIU–???????

  …………..cred ca NU E BINE SA AMESTECAM INGERII (creati) cu FIUL…-SINGURUL SAU FIU-)
  pt ca uite ce zice scriptura:
  EVREI cap1. 5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut”? Şi iarăşi: „Eu Îi voi fi Tată, şi El Îmi va fi Fiu”?

  CHIAR SI VERSETUL ASTA ESTE SUFICIENT
  versetul asta spune clar ca Dumnezeu NU A NUMIT NICIODATA PE VREUN INGER CA FIIND FIU.
  IN CONSECINTA fii Lui Dumnezeu ce au luat de sotii pe fetele oamenilor> NU ERAU INGERI DE NICI UN FEL.

  Apreciază

 22. aurel1967 zice:

  un cunoscator bun al Scripturii Sfinte,mar intreba acuma: de textul asta:
  IOV 1.
  6 Fiii lui Dumnezeu au venit într-o zi de s-au înfăţişat înaintea Domnului. Şi a venit şi Satana în mijlocul lor.

  SIATUNCI CARE O FI ADEVARUL?
  ioan 3.16 in care citim ca DUMNEZEU A DAT PT NOI –PE SINGURUL SAU FIU–?
  sau versetul din iov de mai sus,care vorbeste despre fii LUi Dumnezeu (la plural)si care desigur erau fiinte ceresti din moment ce sau infatisat inaintea Lui Dumnezeu.

  o sa aduc aici un verset biblic in ajutorul elucidarii acestui mister

  Ioan 4:22b
  *…………….., căci Mântuirea vine de la iudei.

  DE UNDE VINE MANTUIREA?…R: de la iudei.
  Pai nu de la Hristos? R . BA DA DE LA HRISTOS!
  si atunci?

  A! inteleg. Mantuirea vine NUMAI SI NUMAI PRIN HRISTOS ISUS
  DAR CA SA INTELEGEM ANUMITE LUCRURI –trebe neaparat sa ne raportam la IUDEI–
  SA GANDIM CA IUDEII, sa ne punem in locul lor…sa invatam modul lor de gandire,civilizatia lor obiceiurile lor….TOT CE AU SI LEAU RAMAS BUN ;LASAT DE LA DUMNEZEU TATAL NOSTRU PT IUDEI.
  deci in acest fel – MANTUIREA VINE DE LA IUDEI

  personal am aplicat modul asta de a gandii si uitativa ce a iesit:

  DE CE LAU RASTIGNIT IUDEII PE ISUS? pt care acuzatie?pt care vina?
  R. VINA UNUI raufacator rastignit se scria deasupra capului sau pe cruce

  Luca 23:38
  Deasupra Lui era scris cu slove greceşti, latineşti şi evreieşti: „Acesta este Împăratul iudeilor.”

  hmm. DAR UNDE A AFIRMAT VREO CLIPA ISUS CA ERA IMPARAT???imparatul iudeilor
  ?????
  -Isus na afirmat niciodata asa ceva
  BA DINPOTRIVA…..judecandul si cautandui vina LAU INTREBAT:
  -esti tu imparat? imparatul iudeilor?
  Isus lea raspuns
  -IMPARATIA MEA NU ESTE DIN LUMEA ACEASTA.

  hmm siatunci de ce iau pus EVREII vina asta deasupra capului pe cruce??

  o sa incerc a va spune fratii mei…doar sa nu faceti si voi ca evreii si sa numiti asta HULA.

  ISUS NU A AFIRMAT CA EL ERA IMPARAT(desii DA! hotarat ca era si este IMPARAT)
  ISUS INSA A AFIRMAT CA EL ESTE––(atentie) –FIUL LUI DUMNEZEU–
  daca gandim acuma evreeste…….intelegem TOTUL:

  in gandirea evreeasca A TE FACE PE TINE INSATI FIU A LUI DUMNEZEU >insemneaza a fi>>UNA CU DUMNEZEU

  SI EVREII AVEAU DREPTATE IN ACEST RATIONAMENT….stiti de ce?
  mare atentie acuma

  DACA ISUS ESTE DOAR FIU in intelesul nostru pamantesc….ATUNCI CINE ESTE MAMA LUI CEREASCA??
  ASTA LEAU FACUT PE EVREI SAL OMOARE!!

  CAND ISUS AFIRMA NOUA CRESTINILOR CA EL este Fiul Lui Dumnezeu> satana ne face sa intelegem ca Isus e un fel de inger
  INSA CAND ISUS AFIRMA IN FATA EVREILOR CA EL ESTE FIUL LUI DUMNEZEU
  evreii au inteles CONFORM CULTURII LOR.
  IAR CULTURA ASTA SPUNEA CA INTAIUL NASCUT- AVEA ACELEAS DREPTURI CA SI TATAL
  IAR CAND INTAI NASCUTUL ASTA MAI ERA SI UNICUL NASCUT FIU
  ATUNCI ERA MOSTENITORUL ABSOLUT AL INTREGII SPITE DE NEAM LA EVREI.

  e bine sa ramanem deci la intrebarea asta ce pare hula ::: DAR NU ESTE DELOC

  DACA DECI ISUS ESTE DOAR FIUL––atunci cine este mama sa cereasca???

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   Martorii lui Iehova,CRED INTRUN „FIU„CREAT

   dupa bolnava(PUR satanica) asta parere ,VERSETUL DE AUR al bibliei „SUNA„ DECI ASA:

   *atat de „mult„a iubit Dumnezeu lumea ,incat a CREAT un inger mare si sanatos profet
   si la dat apoi ca jertfa pt pacatul nostru omenesc„
   ar mai putea tatal CREEA inca asemenea 100 de isusi?..
   R..:.DA ! fara nici o problema.
   poate creea si 10. milioane de astfel de „isusi„`sa poata apoi da in fiecare zi a planetei pamant ,cate un „fiu „ dinasta CREAT,– ca JERTFA.–
   AR SUFERII INSA DUMNEZEU PRIVIND CUM CREATURA LUI ESTE RASTIGNITA??
   poate ca da….dar nu mai mult de cat mias vedea eu MASINA ZGARIATA SI LOVITA DE niste raufacatori.SIAPOI AS SUFERII SI MAI PUTIN DACA AS AVEA ATATIA BANI INCAT NAM CE FACE CU EI , SI DECI MAS BUCURA CA MIAU ZGARIATO, CA AM MOTIV SAMI POT LUA SI AZI O MASINA NOU NOUTA.

   –– DUMNEZEU ARE PUTERE DE CREATIE –NELIMITATA–
   ASA CA SUFERINTA LUI PT– o CREATURA–(asa cum il vad martorii lui Iehova pe Isus) AR FI PRACTIC NULA……si in CONSECINTA >INTREAGA EVANGHELIE A DRAGOSTEI LUI dUMNEZEU PT OAMENI…..devine NULA ba chiar o minciuna si o exagerare.

   tatal deci la CREAT PE isus????????????

   cata „dragoste„ din partea lui dumnezeu hmm a lui dumnezeu cu litera mica.
   si ce putere poate avea evanghelia asta impotriva pacatului si realizarii PLANULUI DE MANTUIRE A LUI DUMNEZEU.??

   fie-va deci mila dragii mei de –martorii astia–, si incercati sai smulgeti din focul imensei minciuni.

   IOAN 3 .16 ne spune insa– DIN FERICIRE– ; CU TOTUL ALTCEVA(iar acestea sant CUVINTE ROSTITE DE ISUS HRISTOS catre nicodim):>>>>

   :::::::::::::::::::::::::::::::::
   16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că A DAT PE– SINGURUL LUI FIU–, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.
   :::::::::::::::::::::::::::::::::
   DE CE IL IUBIM NOI PE DUMNEZEU? r–DE FRICA IADULUI
   r–DE DRAGUL RAIULUI
   sau mai bine asa: >> R: NOI IL IUBIM PT CA EL NEA IUBIT MAI INTAI SI PENTRU CA SA DAT PE SINE INSASI LA MOARTE PENTRU PACATELE NOASTRE.

   ACEASTA ESTE DECI EVANGHELIA PUTERII MANTUIRII; DRAGII MEI FRATI

   –- NOI IL IUBIM PENTRU CA EL NEA IUBIT MAI INTAI–1 Ioan 4:19

   Apreciază

 23. aurel1967 zice:

  prin expresia *FIUL*…… evreii au inteles (si bine au inteles) == CEL UNA CU DUMNEZEU==
  adica IMPARATUL ABSOLUT.

  Ioan 10:33
  Iudeii I-au răspuns: *„Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru o hulă şi pentru că Tu, care eşti un om, TE FACI DUMNEZEU”*

  acum intelegem mai multe.
  raportanduse la pamanteni….DUMNEZEU NU A GASIT ALT CUVANT CARE SA DESCRIE O RELATIE MAI STRANSA INTRE– DUMNEZEU TATAL– SI –DUMNEZEU CUVANTUL–

  DECAT EXPRESIA………fiul………..FIUL LUI DUMNEZEU

  iti multumim Doamne ca asa de mult neai iubit.
  DRAGOSTEA TA PENTRU NOI…..nu are margini……..
  ACOLO LA CRUCE, NOI OAMENII AM BATJOKORIT SI SCUIPAT PE DUMNEZEU.
  cand vor intelege asta iudeii de azi atunci se vva implinii Cuvantul acesta scris in scripturi.:
  SIATUNCI VOR MAI FI DOAR ORE SAU ZILE PANA CAND CERUL SE VA LUMINA CU PUTEREA A 10.000 de sori(soare) TRAMBITELE INGERESTI VOR SUNA CU O PUTERE NEMAI AUZITA…..SI PLANETA VA TREBUII SA STEA SUB OCHII CREATORULUI EI –ISUS–venind pe norii cerului.

  Zaharia 12:10
  Atunci voi turna peste casa lui David şi peste locuitorii Ierusalimului, un duh de îndurare şi de rugăciune, şi îşi vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plînge cum plînge cineva pe singurul lui fiu, şi-L vor plînge amarnic, cum plînge cineva pe un întîi născut.

  Slava Numelui Tau!
  VINO DOAMNE ISUSE!

  Apreciază

 24. aurel1967 zice:

  Al 2 -lea inteles al cuvantului fi (FII)….este acela folosit de IOV in scrierile sale.(IOV 1.6)
  SA NU UITAM INSA CA ACESTEA SANT EXPRIMATE TOTUSI DE UN OM.asa ca el scrie DIN unghiul LUI DE VEDERE (pamantesc) si nu din UNGHIUL DE VEDERE CERESC asa precum IOAN 3.16 unde Isus INSUSI SPUNE: *-SINGURUL FIU*-. (Isus spunea asta din UNGHI DE VEDERE CERESC)…iov spunea –*fiii Lui Dumnezeu* –din unghi de vedere pamantesc.
  Da,nu erau perfecti nici apostolii,caci erau si ei oameni ca si noi.NICI UNUL din oameni NU SANTEM PERFECTI.
  EX.Apocalipsa 19. 10 *Şi m-am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui. Dar el mi-a zis: „Fereşte-te să faci una ca aceasta! Eu sunt un împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi care păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!*

  cuprins de frica,Ioan vrea sa faca o greseala imensa,aceea de a se inchina ingerului cei arata Apocalipsa……BINENTELES CA INGERUL IL OPRESTE ingerul vedea lucrurile din punct de vedere ceresc,iar ioan le vedea din punct de vedere pamantesc.

  (desii Biblia e scrisa sub inspiratie,totusi REZULTATUL a ceea ce a scris fiecare din cei 40 de barbati autorii,…POARTA AMPRENTA UMANA a gradului de cultura si intelepciune a fiecaruia dintre ei
  astfel intrun fel scrie Luca doctorul,in altfel scrie Matei ,(fostul vames),
  in cu totul alt fel scrie Petru(un pescar)in alt mod scrie Solomon(un rege)
  in alt fel scrie Pavel,(un mare invatat si expert in cunoasterea vechiului testament)
  si in cu totul alt fel scrie iov,care nu avea nici un fel de facultati sau doctorate.)

  ==CU TOATA SLABICIUNEA LOR UMANA…..–TOTUSI CEI 40– DE BARBATI autori ai bibliei
  AU SCRIS –-TOT CEEA CE TREBUIE SI MAI MULT DECAT CLAR SI SUFIECIENT PT INTELEGEREA SI MANTUIREA NOASTRA; A OAMENILOR ACESTEI PLANETE=======

  Asa ca, CINE– VREA SA FACA VOIA LUI DUMNEZEU–……va ajunge SA O CUNOASCA ,citiind si studiind cu rugaciune si smerenie SCRIPTURILE SFINTE.

  Apreciază

 25. aurel1967 zice:

  as mai adauga ceva de MAXIMA IMPORTANTA.

  SFINTELE SCRIPTURI NU AU FOST –-DICTATE–

  CI au fost ––INSPIRATE–––.

  diferenta este totusi demna de bagat in seama,pt ca diferenta asta da loc MODULUI DE EXPRIMARE UMAN.

  IAR MODUL DE EXPRIMARE UMAN…..difera de la om la om in functie de multe variabile de mediu,cultura,istorie,gradul de pregatire intelectual omeneasca, si multe altele.

  – DE-OBICEI , LUI DUMNEZEU I IA SUTE DE ANI SA PREGATEASCA UN PROROC SAU UN PROFET. SI NU E DELOC USOR PENTRU DUMNEZEU SA GASEASCA UN OM PRIN CARE CUVINTELE LUI TRANSMISE SPRE NOI SASI PASTREZE– ACURATETEA.–

  Dumnezeu nea dat insa noua oamenilor
  1 minte..
  2.capacitate si oportunitate de rugaciune iar apoi
  3. nea DAT DUHUL LUI care ne ajuta sa sesizam ELEMENTELE DE
  IN-ACURATETE care se regasesc in intreaga sfanta scriptura.

  ex. CAND IOV SCRIE CAP1.6
  el avusese o VIZIUNE ,iar apoi … incerca sa o descrie asa cum a inteleso el
  TEXTUL ALA NU IA FOST DICTAT…..
  textul ala la facut si la scris el (iov)….ASA DUPA CUM LAU INFLUENTAT CARACTERISTICILE DE INFLUENTA UMANE (enumerate mai sus).

  IOV VEDE NISTE FIINTE DE LUMINA INCONJURAND SCAUNUL DE DOMNIE A LUI DUMNEZEU

  IOV INTELEGE (conform culturii si educatiei lui) CA ACEEA SANT FII LUI DUMNEZEU….
  ––asa ca asta ne si scrie nou–.

  CAND IOAN IN PROPIA SA CARTE(apocalipsa) SCRIE CA SA ARUNCAT LA PICIOARELE INGERULUI CA SA I SE INCHINE………a facu exact aceeas eroare ca si IOV…..
  o eroare umana…..

  IOV NU PUTEA DA ALT NUME FIINTELOR DE LUMINA CE LEA VAZUT IN VIZIUNEA SA…decat fii de Dumnezeu.
  IOAN NU PUTEA CREDE DESPRE ACEL INGER MARET CEI ARATA APOCALIPSA…decat ca ACELA ESTE UN FIU DE DUMNEZEU….sau chiar Dumnezeu
  INGERUL VEDE INSA ALTFEL LUCRURILE…..INGERUL I SPUNE nu te inchina mie CI –––NUMAI LUI DUMNEZEU–––.

  SUBIECTUL ESTE PRACTIC INCHEIAT….desii se mai pot spune si invata multe lucruri bune.
  Fie binecuvantarea cu tine ciprian,pentru ca ai acceptat mesajele acestea pe blogul tau
  as mai adauga un gand.

  Cand toma (necredinciosul)cade in genunchi inaintea Lui Isus , si inchinanduse LUI … exclama: *DOMNUL MEU SI DUMNEZEUL MEU!!* >
  observam ca Isus NU i spune lui toma : SA NU FACI ASTA si INCHINATE LUI DUMNEZEU….

  ISUS NU IL RIDICA PE TOMA…
  .TOMA DECI NU GRESEA >INCHINANDU-SE LUI ISUS ….
  PRECUM NU GRESEA NICI SPUNANDU-I LUI ISUS >:*…Dumnezeul meu*.

  DE CE? R: PENTRU CA ERA EXACT ASA CUM EXCLAMA TOMA.
  – ISUS ESTE DUMNEZEU ATOTPUTERNIC….si VREDNIC DE INCHINARE–
  o inchinare ce omul are voie sa o acorde DOAR LUI DUMNEZEU..

  daca ar fi fost doar un inger creat SI NU FIUL LUI DUMNEZEU SI UNA CU DUMNEZEU

  ATUNCI ISUS AR FI REFUZAT INCHINAREA LUI TOMA…..asa precum a facut si ingerul cel puternic din apocalipsa cu Ioan.

  Binecuvantarea cerului fie cu noi cu toti
  In meritele jertfei Domnului si Dumnezeului nostru ISUS HRISTOS
  ––- SINGURUL FIU A LUI DUMNEZEU–-

  Apreciază

  • marcu zice:

   Draga Aurel:unde ai citit tu ca Toma ii spune lui Isus „ATOTPUTERNIC” ? Sau daca nu ai citit,de ce treci peste ce scrie ? Nu ai citit ca Isus Insusi spune:A STA LA DREAPTA SAU LA STANGA MEA NU TINE DE MINE CI DE TATAL?Sau nu ai citit ca ISUS NU CUNOASTE ZIUA SFARSITULUI ? CA FACE VOIA CELUI CARE L-A TRIMIS?
   Ce te faci cu versete ca Ioan 17: 3 ? Dar cu 1 Corinteni 8:5,6 ??

   Apreciază

   • Rabba Baba zice:

    Marcu, cu respect,dar desii sti cate ceva, nu IL cunosti inca pe Hristos Domnul.

    Citeste te rog si analizeaza cu multa atentie urmatoarele texte :

    Apocalips cap 1. Versetele 8+11+17+18

    In adevar Dumnezeu sa lasat omorat de oameni
    El nu moare
    Darr poate sa isi dea viata
    Poate sa si-o dea si poate sa si-o ia iara
    17 Tatăl Mă iubeşte, pentru că Îmi dau viaţa, ca iarăşi s-o iau.
    Isa 53.7-12; Evr 2.9;
    18 Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau şi am putere s-o iau iarăşi: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”

    Apreciază

 26. aurel1967 zice:

  Un site ce merita in adevar vizitat

  http://www.revelatia.ro

  Apreciază

 27. costiica zice:

  Iubiti frati in Domnul Isus Hristos, care cautati raspunsuri la intrebari si framantari : CITITI SI STUDIATI CUVANTUL SCRIS = BIBLIA= !!! Nu va lasati pacaliti de unii care se dau atotstiutori cand, de fapt, strecoara erezii !
  DOMNUL DUMNEZEU, TATAL DOMNULUI SI MANTUITORULUI NOSTRU ISUS HRISTOS, PRIN DUHUL SFANT = VA VOR DESCOPERI SI VA VOR INVATA ORICE AVETI NEVOIE !!!
  FITI BINECUVANTATI !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s