Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesis 6:1-6 (1)

Geneza 6:1-6  Cînd au început oamenii să se înmulţească pe faţa pămîntului, şi li s’au născut fete, fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase; şi din toate şi-au luat de neveste pe acelea pe cari şi le-au ales.  Atunci Domnul a zis: ,,Duhul Meu nu va rămînea pururea în om, căci şi omul nu este decît carne păcătoasă: totuş zilele lui vor fi de o sută douăzeci de ani.„  Uriaşii erau pe pămînt în vremurile acelea, şi chiar şi după ce s’au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, şi le-au născut ele copii: aceştia erau vitejii cari au fost în vechime, oameni cu nume.  Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pămînt, şi că toate întocmirile gîndurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.  I-a părut rău Domnului că a făcut pe om pe pămînt, şi S’a mîhnit în inima Lui.

 

Textul citat mai sus este unul dintre textele din Biblie, dificile de interpretat. Și întrebarea dificilă este: Cine sunt personajele numite fiii lui Dumnezeu?

Există cîteva versiuni de răspuns la întrebarea de mai sus, dar nici una din ele nu sufieciente dovezi pentru o o face victorioasă în această dispută. Luînd în considerație acest fapt, putem spune că toate argumentele aduse, în afară de puținele întîlnite în Biblie pe această temă, sunt doar niște speculații.

Cele trei versiuni cu privire la identitatea fiilor lui Dumnezeu sunt următoarele:

 1. Îngerii căzuți
 2. Oameni puternici și influienți
 3. Descendenți credincioși lui Dumnezeu de pe linia lui Set, căsătoriți cu descendenți căzuți de pe linia lui Cain.

Pentru a avea o părere este bine de analizat corelația biblică și extrabiblică cu privire la evenimentul descris și implicațiile lui ulterioare.

Expresia fiii lui Dumnezeu, în forma sa ebraică ( bene-ha Elohim), face referire doar la îngeri și este întîlnită în cîteva locuri din Vechiul Testament  (Iov. 1:6; 2:1; 38:7; Psalm 29:1; 89:6; Daniel 3:25).

Unii cercetători fac referire la Noul Testament cînd prin nașterea din nou, noi suntem numiți copii de Dumnezeu. Este, însă, evident că ideia de a fi copil de Dumnezeu apare prin jertfa lui Isus, iar textul vechi-testamental nu are a face nimic cu aceasta. Plus la toate mai apare stranietatea că fiii lui Dumnezeu au văzut că fetele oamenilor erau frumoase… Pare să fie o opoziție nu de naturi, ci de rase: fii de Dumnezeu vs fete umane ( fetele oamenilor. ) Să fi fost și ei din rasa umană, poate ar fi observat că și fetele lor sunt frumoase. Ca să le observi, trebuie mai întîi ca ele să existe, nu? Textul biblic, vorbește despre îngeri (malach), referindu-se în exclusivitate la forma masculină a lor. Atunci nu e de mirare că au rămas interesați de fetele oamenilor. Mai rămîne să vedem dacă îngerii au în general vreun interes pentru partea feminină, dacă au dorințe sexuale și posibilitate să le împlinească. Dacă nu, atunci varianta cu îngerii cade. Va urma…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la Cine sunt fiii lui Dumnezeu din Genesis 6:1-6 (1)

 1. aurel1967 zice:

  daca INGERII DECAZUTI AR FI AVUT POSIBILITATEA SA CONTACTEZE NEAMULOMENESC IN ORICE FEL – DIN PUNCT DE VEDERE MATERIAL…..ATUNCI LUPTA DINTRE HRISTOS SI SATANA NU SAR MAI FI DAT LA NIVELUL SPIRITUAL AL MINTII OMULUI….ci intro singura ora..(sau chiar mai putin).SATANA AR FI CURATAT SI DISTRUS INTREG PAMANTUL SI INTREAGA RASA OAMENEASCA pt vesnicie!

  1 Petru 5:8
  Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită.

  ––––ESTE DECI NERVOS DIAVOLUL PE NOI hotarat ca da!!….(oare numai de la cruce incoace…sau si inainte de cruce si inainte de potop TOT ASTA O FI FOST SCOPUL lui macabru??)

  –este nervos, SI RACNESTE CA UN LEU ;NESTIIND PE CINE SA INGITA…

  wow!…..DACA SATANA SAU INGERII CE LAU URMAT IN CADEREA LUI AR AVEA VOIE SI POSIBILITATE SA NE ATINGA MACAR UN FIR DE PAR –din punct de vedere matterial–
  ATUNCI AZI NICI EU NAS MAI SCRIE FRATILOR MEI…si nici ei nar mai apuca sa citeasca DESPRE ADEVAR despre BUNUL NOSTRU MANTUITOR ISUS
  –fals! fals! fals!………….SATANA NU POATE LUA TRUP OMENSC SI NICI INGERII LUI NU AU DREPTUL SI NU LI SA PERMIS NICIODATA SA FACA ASTA…..nu lea permis Dumnezeu IMEDIAT DUPA CE EI AU DECAZUT.
  caci daca le permitea ..si daca Dumnezeu in intelepciunea Lui Nesfarsita,nu ar fi prevazut ACEASTA POSIBILITATE DE ;MATERIALIZARE A SPIRITELOR RELE…..atunci azi noi nam mai exista de mult.

  INGERII AU ATATA DE MARE PUTERE..incat un singur inger a ars pana in temelii sodoma si gomora…(INSA ASTA A FOST UN INGER TRIMIS SI INSARCINAT cu putere DE DUMNEZEU)
  (nu sant oare toti Duhuri?)(evrei 1.14)
  INGERILOR DECAZUTI NU LI SA PERMIS ACTIUNEA ASUPRA MATERIEI UMANE SAU NATURALE

  ALTTFEL PAMANTUL AR DEVENII O CATASTROFA NATURALA IN CATEVA SECUNDE SI INGERII CEI RAI LAR si near DISTRUGE IN INTREGIME

  FARA APROBAREA STRICAT A LUI DUMNEZEU…..ingerii decazuti sau satana nu au aceasta posibilitate.

  cititi sau amintitiva IOV…….#
  acolo satana CERE VOIE sa se atinga material de iov.

  FARA ACEASTA APROBARE…..satana nu are si nu a avut NICIODTA CEASTA POSIBILITATE

  Slavit sa fie Dumnezeu pt felul cum a limitat POSIBILITATIILE lui SATANA

  voi demonstra biblic si istoric in urmatoarele mele mesaje(daca li se vor permite sa devina vizibile de seful blogului acesta: CA INSASI ACEST SUBIECT ADUS IN DISCUTIE….nu este altceva decat o exprimare a DORINTEI LUI SATANA DE A AVEA CAPACITAIILE DE MATERIALIZARE SI A INFLUENTA PRIN CONTACT MATERIAL (mecanic termic etc)OMENIREA

  si spun asta pt ca SUBIECTUL –URIASII– nu este deloc un subbiect de care sa DEPINDA MANTUIREA SUFLETELOR NOASTRE..si nu este un subiect pe care sal fi amintit vreodata Isus sau sa fi incurajat pe cineva so faca.

  (paranteza pt fratele meu drag> *mustra pe cel intelept si se va face si mai intelept*)

  mai pe scurt…ASTA E VISUL LUI SATANA…ce nu va devenii insa niciodata realitate…pt ca ESTE CINEVA ACOLO SUS CE E DESTUL DE INTELEP SA PREVADA CAPCANELE MORTALE CLOCITE DE MINTEA SATANICA…..si DESTUL DE PUTERNIC CA SA il oprasca pe satana de la realizarea unor asemenea *NAZUINTE*

  Glorie Numelui Lui Dumnezeu in Isus Hristos Domnul!!

  Apreciază

 2. aurel1967 zice:

  intrebativa acuma ..mai bine…DE CE ESTE ASA HOTARAT SATANA SA NE DISTRUGA? ce iam gresit noi ca este asa suparat pe noi?

  RAPUNSUL NU POATE FI DECAT UNUL SINGUR:

  in razboiul lui satana cu ISUS HRISTOS……si in care na putut biruii in ceruri si a fost aruncat aici pe pamant cu puteriile fiindui reduse

  SATANA ACUMA ARE DOAR SANSA DE AL RANII PE ISUS IN MOD INDIRECT…adica omorandune si distrugandune pe noi pt vesnicie:::: DE CE??–
  R. pt ca asta aduce o suferinta imensa in inima Lui Dumnezeu….CEL CARE ATATA DE MULT NE IUBESTE

  ITI MULTUMIM DOAMNE…pazestene de cel rau mai departe…ca nici trupul dar nici mintea noastra sa nu fie infectate si INVADATE DE el.

  In meritele Fiului Tau Isus,….Domnul si Mantuitorul nostru.

  amin

  Apreciază

 3. aurel1967 zice:

  FRATELE MEU DRAG!
  in ce fel de Dumnezeu crezi tu?……
  CUVANTUL CARE SA FACUT TRUP….CUVANTUL CE ESTE UNA CU DUMNEZEU
  ISUS DUMNEZEU ADEVARAT SI ATOTPUTERNIC ??

  VREI SA VARS LACRMI CA SA INTELEGI DRAGUL MEU?

  felul ASTA cum este inteles si interpretat GENEZA 6. afirma in subtext urmatoarele:

  1.Dumnezeu nu este ATOT -STIUTOR pt ca NU A PREVAZUT CE VOR PUTEA FACE *fii* Sai cazuti (aruncati din cer) (combinatia sexuala cu fetele oamenilor) !!! CARE A DUS LA:
  2. aparitia unui neam de OAMENI URIASI SI DECAZUTI SPIRITUAL….ce AU CONTAMINAT APOI RASA UMANA IN O ASA MASURA INCAT > sa impus DITRUGEREA INTREGII LUMI PRIN POTOP

  3. DUMNEZEU ORI NU A PREVAZUT ASTA(deci nu este atot -stiutor) deci nu mai e Dumnezeu atunci; ORI DACA O FI STIU SI PREVAZUT…..NU IA PASAT SI A LASAT CA LUMEA SA AJUNGA IN STAREA IN CARE APOI SO POATA PIERDE BINE MOTIVAT.

  daca eu nas CUNOASTE PE ADEVARATUL DUMNEZEU
  SI AS CITII FELUL CUM INTELEG CRESTINI PE dUMNEZEU…., aici pe blogul asta=> AS LUAO LA FUGA DE AS RUPE PAMANTUL CAND AS CITII CE dUMNEZEU NEATENT, ce creator NEPREVAZATOR SAU ce tata NEPASATOR SI APOI SADIC ;….distrugand lumea prin potop ….avem noi pamantenii

  AS VREA ASA DE MULT CA……cine citeste sa inteleaga.

  Apreciază

 4. aurel1967 zice:

  iam citat odata unui ateu inrait, VERSETUL DE AUR AL BIBLIEI. (si-L voi scrie chiar de il stim pe-dinafara)
  ioan 3.16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

  – mi-a raspuns pe un ton sarcastic,desprins parca din iad : *da! cata vrajeala!…>Dumnezeu ala in care crezi tu ,a dat pe fiul Lui la moarte sadica,ca sa aiba apoi motiv sa ne judece pe banda rulanta de ce nu am trait cum vrea El.

  AM RAMAS SOCAT.

  stiam, simteam ca nu poate fi asa cum spunea el…INSA ERAM PREA TANAR IN CREDINTA…si nam stiut sai raspund ani si ani de zile. Insa ma durea asta…si nu spuneam nimanui nimic.

  IN ANII CEAU URMAT AM CITIT DE N ORI VERSETUL DE AUR….pana intro zi instinctiv sau nu stiu cum….dar am citit si versetul urmator

  17 Dumnezeu, în adevăr, n-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El.

  SI AM SUFERIT UN NOU SOC……unul pozitiv de data asta.Asa ca am inceput sa zambesc si sa radiez de fericire

  DUMNEZEU PREVAZUSE PANA SI IDEILE BOLNAVE ALE UNUI ATEIST CE CAUTA NOD IN PAPURA DOAR CA SA NU SE LASE DE PLACERILE LUI LUMESTI
  DUMNEZEU IL IUBEA DECI SI PE ACEL ATEIST
  Dumnezeu ia pregatit un verset medicament..
  i la pregatit cu 2000 de ani inainte sa se nasca ateistul.
  I la pregatit PT CA DUMNEZEU POATE PREVEDE TOTUL SI ORICE
  i lapregatit PT CA IN INIMA LUI DUMNEZEU…ateistul acela are un loc ce nimeni nul poate umple

  DUMNEZEU PUTEA PREVEDE RAUL CE LAR FI FACUT, *fii Sai decazuti*
  Dumnezeu NU AR FI LASAT SA SE INTAMPLE ceva CE DUCEA apoi LA JUDECATA SI MOARTEA INTREGII LUMI PRIN POTOP

  DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE.
  Amin!

  Apreciază

 5. aurel1967 zice:

  iti aminesti ce inseamna CORBAN?? SI CE EFECTE A AVUT EL??
  Marcu cap 7.

  7 DEGEABA Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.”
  8 Voi lăsaţi porunca lui Dumnezeu şi ţineţi datina aşezată de oameni, precum: spălarea ulcioarelor şi a paharelor, şi faceţi multe alte lucruri de acestea.”
  9 El le-a mai zis: „Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră.
  10 Căci Moise a zis: „Să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta”; şi: „Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa să fie pedepsit cu moartea.”
  11 Voi, dimpotrivă, ziceţi: „Dacă un om va spune tatălui său sau mamei sale: „Ori cu ce te-aş putea ajuta este „Corban”, adică dat lui Dumnezeu, face bine”;
  12 şi nu-l mai lăsaţi să facă nimic pentru tatăl sau pentru mama sa.
  13 Şi aşa, aţi desfiinţat Cuvântul lui Dumnezeu, prin datina voastră. Şi faceţi multe alte lucruri de felul acesta!”

  EVREILOR LE VENISE O IDEE NASTRUSNICA* aceea de a adapta „putin„ legea ZECIMILOR ce trebuiau date Lui Dumnezeu.
  Astfel unii din ei care sensupuneau INVENTIEI CORBANULUI nu mai plateau zecime in tot timpul vietii lor> urmand ca la moartea lor…intreaga lor avere sa TREACA IN AVUTIA BISERICII.

  preotii vremii au fost de acord(biserica se imbogatea mult in felul acesta)
  evreii inca le placea ideea pt ca era in acord cu zgarcenia si egoismul lor
  iar dupa ce mureau..ce le mai pasa ce se intampla cu averile lor.

  VEDEM INSA CA –EFECTELE SECUNDARE ALE ACESTEI INVENTII….au fost: DESFINTAREA PORUNCII A5-a „ cinsteste pe tala si pe mama ta„`(EXOD 20)

  IAR DOMNUL ISUS CRITICA ASPRU ACEASTA inventie….

  INVATA DECI DRAGA FRATE…ca efectele din spatele unei invataturi CONFIRMA DACA EA ESTE DE LA DUMNEZEU SAU DE LA satana.

  cand venea mama sau tatal unui evreu sai ceara copilului lor un obiect de uz gospodaresc imprumut
  ei ziceau: draga mama si tata…ori cu ce teas putea ajuta este inkinat Domnului…deci nu pot sati dau nimic….dute in pace.

  ASTA FACEA CORBANUL CEL MINUNAT* CA INVENTIE UMANA

  DAR ISUS ARATA CACI CORBANUL ERA INVENTIE SATANICA

  (retine deci paralelaCORBANULUI ca EFECTE SECUNDARE ale unei INVATATURI omenesti)…o sa mai vorbim despre ea,daca vei binevoii sa CUNOASTEM PE NEPRIHANITUL DUMNEZEU, impreuna)

  Apreciază

 6. aurel1967 zice:

  ::::::::::
  daca deci CORBANUL ataca in CULISE –direct in PORUNCILE LUI DUMNEZEU–

  Atunci privind in culisele invataurii pe muchie de cutit*a subiectului din inceputul acestei pagini de blog (*zic asa pt ca SLAVA DOMNULUI ai lasato totusi in coada de peste* si ca subiect deschis)..(lucru FOARTE DE APRECIAT LA TINE ,drag frate, pt ca MAI MARII TAI* au pecetluit de mult ca ADEVAR aceasta NEBUNIE SI DEZONOARE ADUSA LUI DUMNEZEU….
  Pt ca da! hotarat
  invatatura asta ataca INSASI –NEPRIHANIREA LUI DUMNEZEU–

  dure cuvinte nui asa?….
  DAMI VOIE SA LE SUSTIN DECI.

  SA MERGEM CU IMAGINATIA INAPOIE PANA IN PRIMA ZI DE DUPA POTOP.
  PAMANTUL ERA PLIN PE TOATA SUPRAFATA LUI –DE HOITURI UMANE–
  -o mama ce pluetste in apa cu copilul ei in brate…amandoi incremeniti ,albastriti si umflati de apa.
  -un batran cu perii albi ce a incremenit si el intro pozitie in care isi apara capul acoperindul cu mainile
  -doi tineri indragostiti ce trebuiau sa aiba sarbatorirea nuntii(unirii lor) in acea zi,si care au incremenit imbratisati.
  -un copil de curand nascut(de vreo 15 luni) care in acea zi a potopului,rostise pt prima oara cuvantul TATA* si care are acuma in gura un peste mort si el) ..si amandoi plutesc incremeniti in apele inca involburate ale maniei Lui Dumnezeu

  DUMNEZEU INTRERUPSESE VIATA SI EVOLUTIA EI PE PAMANT!!!!

  vor invia si acestia intro zi sa vina la JUDECATA CEA DREAPTA??….da…hotarat ca da
  *marea si pamantul isi vor da inapoi mortii….SE VA TINE JUDECATA SI SE VOR DESCHIDE CARTILE* (cartile de aducere aminte).

  DACA TEORIA PRIN CARE INGERII DECAZUTI AU PUTUT SA FACA SEX CU FETELE OAMENILOR– (SI ASTFEL SA CONTAMINAT INTREG NEAMUL OMENESC ASA TARE INCAT SA IMPUS NECESITATEA MILIOANELOR DE MORTI INECATI SI INCREMENITI IN APELE POTOPULUI) – este adevarata,atunci IN ACEA ZI , dumnezeu va avea mari probleme in ASI DOVEDEASCA NEPRIHANIREA ….ba inca nici nu are sanse so faca…SI dumnezeu va fi vinovat el insusi de urmatoarele capete de acuzare ce le vor rostii mortii aceia descrisi mai sus.

  1.doamne! ce vina am avut noi ca tu NU AI PUTU PREVEDE faptul ca ingerii cei vei arunca din cer ca tu sa ai liniste acolo….> au venit si sau combinat cu fetele noastre asa ca intreg neamul omenesc a fost contaminat????????????cum puteam noi oprii asta???daca nici tu nu tiai dat seama ce va fi???
  2.daca totusi esti un dumnezeu atot-stiutor si ai stiut ce vor face ingerii tai decazuti…ATUNCI DE CE NU TIA PASAT CE SE VA INTAMPLA??? esti sadic?…iar noi santem niste sobolani de experimente??
  3.iar dupa ce noi neamul omenesc o patim fara sa ne putem opune UNOR INGERI (asa puternici care practic neau vviolat)..deci AI INGADUIT O ISPITA PE CARE NOI NO PUTEAM SUPORTA SI NU NE PUTEAM FERII DE EA>
  4 ne distrugi apoi ca pe niste furnici netrebnice prin potop,nepasanduti ca si noi iubeam viata si doream sa traim…noi batranii nostrii si copii nostri.

  ESI TU un dumnezeu drept?….ok omoarane ca poti face ce vrei cu noi…DAR DREPT SI NEPRIHANIT sa nu te mai lauzi :::: CA NU AI FOST SI NU VEI FI IN VECII VECILOR

  SPER CA AI INTELES EXEMPLUL draga frate.

  Dumnezeu insusi spune:* ce mai puteam sa fac viei mele si nu iam facut?asa ca tot strugui salbatici a dat??….

  sau

  VENITI TOTUSI SA NE JUDECAM …zice Domnul!.

  da Dumnezeu isi va dovedii neprihanirea in un mod original….LASANDUSE JUDECAT DE NOI.

  dumnezeu ala cea permis aparitia unor uriasi printrun accident genetic

  nu este acelas cu DUMNEZEU TATAL DOMNULUI HRISTOS.

  DUMNEZEU ESTE NEPRIHANIT SI SFANT!!. Insusi Isus spune ca a venit sa dovedeasca NEPRIHANIREA TATALUI….
  ce pacat insa ca noi nu IL CUNOASTEM PE NEPRIHANITUL TATA.

  ajutane Doamne sa te cunoastem si sa TE iubim,…pt ca TU neai iubit mi intai.

  IN MERITELE DOMNULUI ISUS HRISTOS…
  amin

  Apreciază

 7. aurel1967 zice:

  intro anumita imprejurare….ISUS spune ucenicilor despre DUREREA SI MOARTEA prin care avea sa treaca EL in curand.
  pt ca ucenicii mostenisera GRESITELE INTERPRETARI PROFETICE DESPRE MESIA…, nu le venea sa creada ce le auzeu urechile.Ei se asteptau ca Mesia sai scape de robia romana si sa instaureze regatul Lui Dumnezeu in vremea aceea.
  De retinut insa ,ca greseala asta se datora preotilor care INTERPRETASERA TOTAL GRESIT PROFETIILE VECHIULUI TESTAMENT privitor la Mesia. Pt acesti invatatori ISAIA 53 nu avea loc in invataurile lor, ci ERA CA O PIESA DE PUZZLE…pe care nu stiau unde so puna,asa ca RENUNTASERA LA EA. spunand ca Isaia a luato razna de la un moment dat.

  –(sa avem deci mare grija cum interpretam profetiile dragii mei)–
  SATANA POATE VORBII DIN NOI, ASA CA DIN PETRU

  si spune Domnul asa catre ucenici :
  Marcu 8:31
  *…… Fiul omului trebuie să pătimească mult, să fie tăgăduit de bătrîni, de preoţii cei mai de seamă şi de cărturari, SA FIE OMORAT…. *

  versetul urmator spune ca PETRU IL IA DEOPARTE SI IL MUSTRA PE ISUS

  ISUSE ! noi te asteptam de mi de ani sa vi sa ne scapi de robie si sa intemeiezi regatul Tau,facandune pe noi printii tai…..IAR CAND COLO TU VREI SA MORI??ceai patit? nu ne vine sa credem ce vorbesti!* (cam asa ceva i zise petru Domnului)

  INTREB ACUMA PE CITITORII ACESTUI BLOG: oare se astepta petru la un asemenea raspuns ca cel din versetul 33 ??

  ===CAND NIMENI NU SE ASTEAPTA….DOMNUL VAZUSE IN PETRU PE SATANA VORBIND==

  si vedem ca Isus nu i spune pe nume : PETRE
  nu i spune: *AI GRIJA PETRE CA VORBESTI EREZII*
  nui spune : *PETRE , VOI ATI INTELES GRESIT PROFETIILE DE LA PREOTII VOSTRII RATACITI*

  CI …WOW!! ISUS VORBESTE DIRECT CU SATANA DIN PETRU.

  si deci I SPUNE : ––- *inapoia mea satano!……*.––
  nui mai zice *PETRE* ci i spune : SATANO.

  e clar ca SATANA VORBEA DIN PETRU! si cine era de vina???
  –PROFETIILE(scriptura sfanta) GRESIT EXPLICATE DE CATRE PREOTII VREMII–

  deaia lau si omorat apoi..: NU vrei si nu poti sa NE SCAPI DE ROMANI?..nu esti Tu Mesia
  noi stim ca Atunci cand va venii Mesia ne va elibera.
  te crezi Fiul Lui Dumnezeu?..ok sus pe cruce cu tine si apoi mantuieste-te pe Tine singur!.
  hai sa te vedem ce dumnezeu esti Tu.

  DRAGII MEI FRATI….sa stiti BINE ca DUMNEZEUL VECHIULUI TESTAMENT , ESTE nimeni altcineva decat ISUS HRISTOS cel rastignit si inviat.
  TOATA SCRIPTURA INGEMANATA A VECHIULUI SI NOULUI TESTAMENT SPUNE ASTA CU HOTARARE si CLARITATE DE NETAGADUIT:

  cum puteti voi crede ca ISUS era atata de NEATENT sau NE-PREVAZATOR incat SA LASE POSIBILITATEA CA INGERII DECAZUTI SI ARUNCATI DIN CER; SA SE COMBINE SEXUAL CU FETELE OAMENILOR????
  rezultatul a fost NECESITATEA POTOPULUI.??….si omorarea oricarei fiinte create de Isus (caci toate au fost facute prin El)
  CUM PUTETI VOI CREDE INTRUN ISUS ATATA DE NEATENT SI NEPASATOR???.

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Chestia cu satana care era in Petru e cam fortata sa stii. Satan inseamna Impotrivitor. E traducerea directa din greaca. De fapt Isus ii spune lui Petru: In urma mea Impotrivitorule. Improtrivitor la ce? La planul pe care il avea Dzeu pentru mintuirea omenirii.

   Apreciază

   • aurel1967 zice:

    cipriane…..

    cu toata pacea si dragostea iti spun: indiferent cum se traduce acel cuvant *IMPOTRIVITORULE* SAU *SATANO* = sensul de *satano* nu se schimba nici un pic (si consider ca bine a a tradus cornielescu) PT CA TOT BIBLIA SPUNE CA NU SANT DECAT DOI STAPANI.
    nu sant deci trei sau mai multi.

    ASA CA DACA PETRU SE IMPOTRIVEA LUI ISUS SI PLANULUI LUI DUMNEZEU
    concludem limpede asa precum si cornielescu…CACI –SATANA VORBEA DIN PETRU–
    DACA NU DUMNEZEU ERA cel ce vorbea din petru in acel moment……ATUNCI NU PUTEA FI ALTCINEVA decat …celalalt stapan…SATANA.

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    omul( in momentul in care este ,sau vorbeste sau actioneaza) fara de Dumnezeu este confundat si intrepatruns cu satana

    de fapt numarul 666…..are stransa legatura ca origine cu ziua a-6.a in care omul a fost creat.

    pedalarea pe 6(patinarea ,repetativitatea)
    nu trecem la 7…caci acolo este deja SIGILIUL DE CREATOR….si implicit recunoastrea LUI ca fiinta suprema
    stam pe 6 mereu pe 6 si iara pe 6….ne ajunge ca nea creat…si nu IL mai recunoastem in vietile noastre CA SUVERAN SI INSASI SURSA A VIETII
    666. de 3 ori……..trei fiind totalitate ,intregime perfectiune

    6-le care e suveran si nu mai are nevoie de Dumnezeu si recunoasterea necesitatii Sale in viata noastra.

    TOT CE GANDESTE SAU CREAZA OMUL IN AFARA LUI 7 este 6

    PETRU GANDEA SI MUSTRA PE DOMNUL ISUS , influentat fiind de
    1.INTELEGEREA ERONATA A PROFETIEI DESPRE MESIA
    2 DORINTA LUI (petru) DE INALTARE
    3. GANDINDUSE LA LUCRURILE DE PE PAMANT…(adica la 6 si nu la 7)

    POATE PT ECHILIBRU TREBUIA SA MAI SPUN CA ACELAS PETRU CU CEVA TIMP IN URMA DA UN RASPUNS UNEI INTREBARI A LUI ISUS

    *cine spun oamenii ca sant Eu?…..DAR VOI CINE ZICETI CA SANT??*

    iar petru raspunde: *tu esti Mesia fiul lui Dumnezeu*

    IN RASPUNSUL LUI ISUS VEDEM CA IN ADEVAR OMUL ESTE UNDEVA LA MIJLOC INTRE CEI DOI STAPANI, iar cuvintele ce ne ies din gura sant cand de la satana cand de la Dumnezeu(functie de educatia dar si de VOINTA NOASTRA)
    si deci Isus de aceasta data i spune:
    –- *nu carnea si sangele tiau descoperit aceasta*––
    (adica nu 6-le) ci 7-le DUHUL LUI DUMNEZEU)

    as dorii sa pui anumite titluri(teme) noi….care sa ne permita sa exprimam si alte ADEVARURI.
    in vechiul testament exista o simbolistica foarte rara si greu de inteles de catre cei mai multi.
    MEREU SI MEREU AZIMILE SE FACEAU DIN FLOAREA FAINII..plus undelemn..si totusi este o exceptie…..IN CARE ESTE ARATATA DE FAPT PLANUL DE MATUIRE (fizic vorbind)
    AZIMILE SE FACEAU CU DOSPEALA CU ALUAT (in aceasta exceptie)
    -aluatul este simbolul pacatului……iar floarea fainii si undelemnul e trupul neprihanit,duhul sfant
    Dumnezeu cere acolo sa die facute azimi cu aluat

    are o SINGURA DAR IMENS DE MARE IMPLINIRE IN NOUL TESTAMENT:
    –HRISTOS IN VOI NADEJDEA SLAVEI–-

    si putem astfel sa intelegem planul de mantuire privind NASTEREA noastra DIN NOU
    AZIMI cu ALUAT(dospeala) sau…*o nenorocitul de mine cine ma va izbavii de acest trup de moarte?!*…..o lupta intre dospeala si azimi…..IN CARE REZULTATUL SE VREA A FI –- BIRUIREA PACATULUI––iar asta e posibil numai si numai prin *IMPOTRIVIREA FATA DE PACAT(pana la sange) SI SUPUNEREA FATA DE DUMNEZEU*
    daca crestinul cade??….=> CEL NEPRIHANIT DE 7 ORI CADE SI DE 7 ORI SE RIDICA.

    vezi dar ca stiu ce spun….petru se afla intrun moment de fault*…..in care vorbea carnea lui…sau 6-le lui #
    acelas 6 ce la tradat tagaduindul apoi pe Domnul,chiar atunci cand era cea mai mare nevoie ca cineva SAI fie aproape.

    lupta dintre undelemn si aluat are sau poate avea un sfarsit bun
    pavel spre sfarsitul vietii lui,nu mai zice ca vede in el doua legi..una a pacatului si una a Lui Dumnezeu…..ci spune acuma: *am luptat lupta cea buna de acuma ma asteapta coroana biruintei pe care mio va da Domnul in ziua aceea*
    PAVEL REUSISE SA DIZOLVE ALUATUL DIN AZIMA folosinduse de „undelemn„

    Sper sa reusim si noi…..DAR PANA ATUNCI e bine sa fim DISPUSI SA RECUNOASTEM…ca nu mereu vorbeste Dumnezeu Nici din noi(tu sau eu), asa cum nici din petru la inceputurile LUPTEI lui cele bune.

    pacea fie cu tine

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    intunericul nu are substanta

    INTUNERICUL NU ESTE ALTCEVA DECAT ….lipsa luminii(einstein)

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    daca deci petru nu VORBEA DE LA DUMNEZEU(Isus il mustra deci e clar ca de la Dumnezu nu vorbea)…=> PETRU VORBEA DECI DE LA CEL RAU .

    TOT CE NU VINE DE LA DUMNEZEU; VINE DE LA CEL rau….adica de la satana.

    uite ce spune Domnul aici: Matei 5:37
    Felul vostru de vorbire să fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.

    si

    Matei 12:36
    Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit.

    CLAR CA LUMINA ZILEI…in acel moment petru vorbea NU DE LA DUMNEZEU deci nu din LUMINA ….adica din intuneric DECI DE LA CEL RAU.

    explicatia este ca :*ei (apostolii)nu primisera inca Duhul Sfant,pt ca Isus nu fusese inca proslavit).

    VEI SPUNE : petru era botezat deci primise Duhul sfant
    LA BOTEZ SE PRIMESTE DOAR O ARVUNA A DUHULUI SFANT.
    IL PUTEM APOI INTRISTA??….inseamna ca inca putem gresii chiar avand arvuna Duhului sfant.
    TREBE SA AVEM DECI MARE GRIJA CUM INTERPRETAM CUVINTELE LUI DUMNEZEU
    nu stim niciodata sigur CAND VORBIM DE LA SATANA.
    IAR DACA DESCHIDEM UN SUBIECT ASUPRA CARUIA DUMNEZEU NU A PUS FOARTE MULTA LUMINA…..=> NU DOAR CA RISCAM SA VORBIM DE LA SATANA……
    ci 100% ca VORBIM DE LA CEL RAU.

    fie ca cuvintele acestea sasi gaseasca locul in inima ta dragul meu frate.

    Apreciază

 8. aurel1967 zice:

  Psalmi 19:1
  *Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mînilor Lui.*

  UITATIVA SEARA LA CERUL INSTELAT DINTRO NOAPTE SENINA.
  MILIARDE DE STELE…..nimeni nu lea putut vreodata numara
  STITI VOI DRAGII MEI CATA INTELEPCIUNE A TREBUIT CA SA FIE ZIDITE CERURILE?
  -STITI VOI CE AR PATII PLANETA ASTA (pe care traim in pacate),DACA SAR LOVII DE VREO ALTA PLANETA?
  -PAMANTUL ISI URMEAZA ASCULTATOR SI CUMINTE -TRAIECTORIA LUI IN JURUL SOARELUI DESEMNAND ANOTIMPURILE….si face asta de mi de ani FARA NICI CEA MAI MICA VARIATIUNE DE RUTA.–stiti voi si vati putea imagina ce sar intampla cu noi DACA PAMANTUL SAR APROPIA DOAR PUTIN MAI MULT DE SOARE(fata de cat o face in perioada verii??)…>VIATA DE PE PLANETA ASTA AR DISPARE IN SECUNDE .

  – OARE CINE ARE –GRIJA – CA PAMANTUL ASTA GREU DE MUNTI OCEANE DAR MAI ALES DE PACATE…….sasi urmeze totusi traiectoria lui in jurul soarelui fara nici cea mai mica greseala ??

  – STITI OARE CATI ASTEROIZI SE PLIMBA (aparent anapoda) PRIN UNIVERS SI FOARTE APROAPE DE PAMANT UNEORI?
  – STITI CE AM PATII NOI DACA UN ASTEROID CE E DOAR UN FIR DE PRAF FATA DE O PLANETA CA SATURN––AR LOVII PAMANTUL??……pai nam mai apuca sa vedem valuri uriase ale oceanelor care ne inghit..stiti de ce?… pt ca un asteroid mai mic de 10 ori ca pamantul (care repet e doar fir de praf in universul creat de Dumnezeu) ar lovii pamantul.> ATUNCI CEI AFLATI PE EMISFERA LOVITA AR ZBURA IN SPATIU CA RACHETELE, iar cei de pe emisfera opusa lovirii,AR INTRA IN PAMANT PANA APROAPE DE CENTRUL LUI….care centru oricum sar pulveriza in urmatoarele clipe ciocnirii.

  – miliarde de asteroizi din acestia trec MEREU SI MEREU PE LANGA PAMANT…..doar pe langa…DIN FERICIRE. DAR OARE ASTA ESTE NOROC??…INTAMPLARE??
  – nu!! CI EU CRED CU TARIE CA CINEVA ARE GRIJA CA PAMANTUL SA NU FIE LOVIT DE ASEMENEA CORPURI CERESTI……

  CINE O FI OARE ACELA???
  nimeni altul decat CEL CE a spus marii si furtunii: *TACI! FI LINISTITA!* si ea la ascultat.

  Isaia 40:26
  *„Ridicaţi-vă ochii în sus, şi priviţi! Cine a făcut aceste lucruri? Cine a făcut să meargă DUPA NUMAR IN SIR oştirea lor? El le CHEAMA pe toate PE NUME; aşa de mare e puterea şi tăria Lui, că UNA nu lipseşte.“*

  Apreciază

 9. aurel1967 zice:

  ASA IL CUNOSC EU PE DUMNEZEU….si inca abia am inceput sa IL CUNOSC
  UN ASA DUMNEZEU ….NU PUTEA PERMITE O ASA EROARE CA CEA SUGERATA de unii care le plac subiectele astea incitante

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s