Ce spune Biblia despre botez ? Ce este botezul ( 6 )

Apostolul Petru dă și el o definiție a ceea ce este botezul:

1 Peter 3:21-22 Icoana aceasta închipuitoare vă mîntuieşte acum pe voi, şi anume botezul, care nu este o curăţire de întinăciunile trupeşti, ci mărturia unui cuget curat înaintea lui Dumnezeu, prin învierea lui Isus Hristos, care stă la dreapta lui Dumnezeu, după ce s’a înălţat la cer, şi Şi-a supus îngerii, stăpînirile şi puterile.

Cuvîntul folosit pentru icoană este antitupos ceea ce înseamnă lucru sau eveniment format după un șablon, spre deosebire de eikon care înseamnă imagine, desen care reprezintă figuri cerești. Cu alte cuvinte Petru spune următoarele lucruri: acest eveniment, adică botezul, format după șablonul dat de Isus, nu este o curățire întinăciunile trupești ca un lucru real, ci ca un lucru spiritual. Nu înseamnă că dacă trăiești în curvie, și dacă primești botezul, el te curăță fizic de murdăria păcatului, sau te transformă în virgin/ă. Botezul este mărturia unui cuget curat, a unei minți schimbate înaintea lui Dumnezeu. Moarte și învierea lui Isus ne-a adus prin credință această schimbare a minții și a vieții noastre, iar botezul este prezentarea acestei credințe.

Dacă l-ai primit pe Domnul Isus cu adevărat în inima ta, ai fi împins de dorință de a primi botezul, ca semn al legămîntului realizat între tine și Dumnezeu. Dacă, însă, botezul îți cauzează spaimă, sau spui că aștepți să apară o dorință, de undeva din subconștient pentru a faca asta, înseamnă că nu ești născut din nou, iar dorința pe care o aștepți să apară este de fapt dorința mîntuirii prin credință.

Viața este în mîna ta. Tu poți accepta sau refuza să-L primești pe Domnul Isus în viața ta și să primești schimbarea. Nu are nici o importanță la ce capitol din viața ta te afli acum: fie că te simți fericit sau fie că ești distrus, fie că viața îți deschide multe perspective, fie ți-a luat și ultima speranță. Hotărîrea de a-L urma pe Dumnezeu nu trebuie să fie condiționată de oameni, evenimente sau alte lucruri.

Hotărîrea trebuie să fie una personală, conștientizînd necesitatea unei schimbări în viața ta, spre bine, spre a te apropia de Dumnezeu, de a fi gata de Împărăția lui Dumnezeu. Avînd siguranța mîntuirii sau iertării pe care ți-o dă Isus prin sîngele Lui, vei putea merge curajos înainte, indiferent de piedicile pe care ți le va pune viața.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s