Cununia nu te scapă de păcatul curviei săvîrșite (1)

1 Corinteni 6:18 Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvîrşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.

Tot mai mulți tineri trăiesc astăzi în concubinaj din diferite motive. Unii, pentru că nu mai au nici un principiu de viață, cu excepția celui din epoca de piatră, cînd în fiecare seară aveai cîte un partener nou, pentru că pe cel vechi nu-l găsea din lipsă de electricitate,  alții pentru că vor să se cunoască mai bine, dar în toată cunoașterea includ și relația sexuală ca să fie cunoștința deplină, probabil, al treilea grup trăiesc în concubinaj,  pentru că oricum o să se căsătorească curînd și de ce să mai aștepte, dacă se pot bucura și acum. Oricare nu ar fi motivul pentru care se săvîrșesc curviile, el nu-i absolvește pe practicanți de judecata lui Dumnezeu și de păcatul pe care îl săvîrșesc. Mulți din cei ce trăiesc în curvie, realizează bine păcatul pe care îl săvîrșesc și încearcă să evite discuțiile la subiect, găsesc o scuză, ori întoarc totul în glumă de genul: știm că e păcat, dar măcar un lucru bun facem, că suntem împreună.  O “proaspăt căsătorită” spunea că s-a bucurat mult că copiii au putut participa la căsătoria lor. Oamenii se liniștesc cu gîndul că înainte de căsătorie păcătuiesc un pic, dar odată cu cununia păcatul va disparea automat. Să fie oare așa? În continuare vă voi prezenta ce spune Biblia despre cununie care este vina fetei și a băiatului în curvie, cum poate decurge relația pe viitor și despre faptul că păcatul săvîrșit înainte de căsătorie nu se anulează prin săvîrșirea cununiei religioase.

Dicționarul explicativ dă următoarea definiție cununiei:

CUNUNÍE, cununii, #s. f.# 1. Căsătorie (religioasă). ◊ #Loc. adj.# Cu cununie = (despre soț sau soție) căsătorit religios. ◊ #Expr.# A lua (pe cineva) cu cununie = a se căsători cu cineva (religios). 2. (#Concr.#) Cunună (3). ◊ #Expr.# A(-și) pune cununiile (pe cap) = a (se) cununa. – Cununa + #suf.# -ie.

Biblia în limba română oferă doar un singur verset în care se găsește cuvîntul “cununiei” în Cîntarea Cîntărilor 3:11 Ieşiţi, fetele Sionului, şi priviţi pe împăratul Solomon, cu cununa cu care l-a încununat mamă-sa în ziua cununiei lui, în ziua veseliei inimii lui. –

În analiza sa, E. J. Forrester, spune că cuvîntul din Biblie cu referire la cununie are sensul de căsătorie sau de logodnă și în nici un caz nu se referă la o cununie religioasă ca atare. Expresia ebraică: (‘erasti li) exprimă logodna sau căsătoria în dependență de context.  Cuvîntele grecești ( mnesteuo) înseamnă logodit/ă, iar ( hermosamen)- căsătorit/ă.

Chiar dacă Biblia nu vorbește despre actul cununiei, nu înseamnă că exclude anumite reguli și legi cu privire la căsătorie. Fiecare dintre noi are, din perspectiva lui Dumnezeu, doar un soț și doar o soție pentru toată viața. În momentul în care te decizi să îți trăiești viața alături de persoana iubită, oficiezi logodna, unde primești binecuvîntările bisericii, ai un timp de cîteva săptămîni sau luni unde ai statutul de mire și mireasă, apoi această perioadă culminează cu căsătoria după care ai toate drepturile de soț și soție unul față de altul. Este etalonul pe care Dumnezeu l-a stabilit pentru oameni pentru ca ei să fie fericiți, fata să se simtă cucerită, băiatul să se simtă cuceritor, să crească dragostea între ei, iar apogeul să fie dăruirea dragostei în căsătorie.

E prea frumos planul lui Dumnezeu pentru oameni, și-a spus probabil diavolul, și a pervertit mintea oamenilor în așa fel încît ei nu ajung nici pe departe să înțeleagă ce înseamnă fericirea. Regrete că nu au așteptat ca relația de dragoste să aibă loc în cadrul căsătoriei, fete înșelate, boli venerice, sarcini nedorite, avorturi, concubinaj, divorțuri, sunt doar cîteva dintre darurile aduse de diavol împreună cu pervertirea minunatului plan al lui Dumnezeu. Iar apăsarea psihologică cauzată de aceste lucruri crește într-atît încît în familie există orice, numai nu fericire.

Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s