Judecata făcută pentru cei care trăiesc după îndemnurile firii.

Oamenii au primit un dar deosebit, anume gîndul veșniciei și cunoștința binelui pe care Dumnezeu le-a pus în inima noastră. Ne trezim în multe cazuri că știm ce este rău și ce nu este, ne temem să facem anumite lucruri rele, ne repungnă să facem lucruri scîrboase, pentru că avem în inimă frumosul, avem sentimentul acesta sădit încă în gradina Eden, dar pe care păcatul l-a apăsat, l-a amorțit și l-a pus într-un colț al inimii noastre. Ne plac lucrurile minunate, lucrurile care ne aduc alinare inimii, dar totuși lăsăm ca firea noastră pămîntească să fie mai tare. Nu mai prețuim binele și frumosul din viața noastră, iar atunci cînd îl pierdem, ne pierdem și noi fericirea pentru mult timp, uneori poate pentru totdeauna. În epistola către Romani scrie :

Romani 2:14-16 Cînd Neamurile, măcar că n’au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, cari n’au o lege, îşi sînt singuri lege; şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gîndurile lor, cari sau se învinovăţesc sau se desvinovăţesc între ele. Şi faptul acesta se va vedea în ziua cînd, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.

Dumnezeu va judecă oamenii pe baza conștiinței lor referitor la ce înseamnă păcatul. Oamenii nu se vor putea dezvinovăți pentru că au cunoscut acest lucru. Probabil că ai știut că curvia este păcat, chiar dacă nu ai citit niciodată în Biblie. Inima ta știa că se poate doar în căsătorie, dar ai făcut acest lucru. Nu crede că Dumnezeu se va lăsă batjocorit de tine. Ce sameni, aceea vei secera.

Galateni 6:7-8 Nu vă înşelaţi: ,,Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit.„ Ce samănă omul, aceea va şi secera. Cine samănă în firea lui pămîntească, va secera din firea pămîntească putrezirea; dar cine samănă în Duhul, va secera din Duhul viaţa vecinică.

Avem fericirea să-I auzi pe majoritatea oamenilor din țara noastră că sunt creștini. Și sunt: cu numele doar, pentru că faptele lor arată altceva. Apostolul Pavel spune despre cei care se declarau mari creștini că felul lor de viețuire arată tocmai contrariul. Fiți atenți la prieteniile pe care le legați, obiceiurile și mintea stricată a prietenilor voștri se va transmite repede și la voi. Îți ia ani ca să schimbi un om din rău în bine, și zile sau chiar ore să îl vezi cum revine din nou în noroiul din care l-ai scos cu atît chin.

1 Corinteni 15:33-34 Nu vă înşelaţi: ,,Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune„. Veniţi-vă în fire, cum se cuvine, şi nu păcătuiţi! Căci sînt între voi unii, cari nu cunosc pe Dumnezeu: spre ruşinea voastră o spun.

Doriți o viață fericită, doriți pacea în inimă și în viața voastră? Cred că da, pentru că și-o dorește fiecare. Cautați pe Dumnezeu și fugiți de dorințele firii pămîntești. Nu le poți avea pe ambele și să trăiești condus de ambele fără să fii distrus. Din moment ce L-ai primit pe Dumnezeu în viața ta, apare dualismul: Duhul lui Dumnezeu și firea pămîntească care luptă foarte activ. Dacă le vei lăsă pe ambele pur și simplu vei fi rupt în două. Nu aș dori să simți asta. E distrugător să dorești să păstrezi principiile și viața cu Dumnezeu, iar pe de altă parte firea să-ți joace festa cum nu te aștepți. Nu lăsa să fii rupt, alege duhul de viața în favoarea morții pe care ți-o oferă firea.

Romani 8:6-8 Şi umblarea după lucrurile firii pămînteşti, este moarte, pe cînd umblarea după lucrurile Duhului este viaţă şi pace. Fiindcă umblarea după lucrurile firii pămînteşti este vrăjmăşie împotriva lui Dumnezeu, căci, ea nu se supune Legii lui Dumnezeu, şi nici nu poate să se supună. Deci, ceice sînt pămînteşti, nu pot să placă lui Dumnezeu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Judecata făcută pentru cei care trăiesc după îndemnurile firii.

 1. Cristina zice:

  Cum aplicam versetul: Tovarasiile rele strica obiceiurile bune??

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Oamenii care au un comportament rau, obiceiuri stricate, actioneaza gresit, iar tu te faci prieten cu ei din diferite motive: fie sa-i schimbi, fie din curiozitate, fie din prostie… Ajungi curind sa iei obiceiurile lor rele, oricit de mult nu te-ai stradui sa faci contrariul.

   Apreciază

   • Cristina zice:

    A te intovarasi mai poate insemna a te insoti, nu? Nu sint copiii obligati ca la scoala sa se insoteasca cu cei cu obiceiuri stricate? Daca concluzia este ca ajungi curind sa iei obiceiurile lor rele, oare este intelept sa-i lasam sa stea pe scaunul celor batjocoritori?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s