Firea pămîntească supusă prin credință în Isus Hristos

În articolul anterior am vorbit despre dragostea pe care a avut-o Dumnezeu, chiar atunci cînd eram morți, ne-a iubit încît ne-a înviat împreună cu Isus. Legea veche, a Vechiului Testament nu a venit decît să stîrnească păcatul, prin faptul că l-a interzis, iar firea noastră pămîntească plină de putere cînd e vorba de a păcătui, s-a dovedit a fi fără putere cînd a venit vorba să reziste păcatului. Domnul Isus a venit într-o fire pămîntească asemeni oamenilor ca să arate că putem face față păcatului.

Romani 8:3-4 Căci-lucru cu neputinţă Legii, întrucît firea pămîntească (Greceşte: carnea, aici şi peste tot unde e ,,firea pămîntească„.) o făcea fără putere-Dumnezeu a osîndit păcatul în firea pămîntească, trimeţînd, din pricina păcatului, pe însuş Fiul Său într’o fire asemănătoare cu a păcatului, pentruca porunca Legii să fie împlinită în noi, cari trăim nu după îndemnurile firii pămînteşti, ci după îndemnurile Duhului.

În momentul în care îl primești pe Isus prin credință, duhul nostru, mort pînă atunci din cauza păcatului este reînnoit de Duhul lui Dumnezeu care vine în noi. Este o schimbare despre care vorbește Isus pe parcursul evangheliilor, o schimbare pe care nu o poți vedea fizic, ci îi vezi doar rezultatele. La fel este și cu Duhul Sfînt pe care îl primim la pocăință: lumea nu-l vede, nu-l cunoaște, și nu-l poate primi, decît dacă cred în Isus ca Mîntuitor.  Ioan 14:16-17 Şi Eu voi ruga pe Tatăl, şi El vă va da un alt Mîngîietor (Greceşte: Paraclet, apărător, ajutor.), care să rămînă cu voi în veac;  şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentrucă nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi ‘l cunoaşteţi, căci rămîne cu voi, şi va fi în voi.

Bine, și cum rămîne atunci cu păcatul care l-am săvîrșit pînă acum, cum rămîne cu păcatul care ne făcea morți. Unii ajung să săvîrșească așa păcate încît cred că nici Dumnezeu nu le mai poate ierta. Oamenii se simt păcătoși și nu mai iau nici o inițiativă de a fi iertați, pentru că diavolul le sugerează că ei sunt păcătoși, niciodată nu vor putea fi iertați și nu mai pot lua nici o inițiativă de schimbare în viețile lor. Mai ales că oamenii nu știu că Isus a venit în lume tocmai pentru ei, și a murit ca crezînd în El păcatele noastre să ne fie iertate. Sigur aceasta nu ne dă dreptul să păcătuim mai departe pentru că Isus ne-a iertat. Isus ne iartă, șterge păcatul nostru și ne cheamă la o viață nouă. Mulți se tem crezînd că după pocăință trebuie doar să te rogi, să stai smerit și să nu te mai bucuri de viață. Total greșit. Viața devine mai frumoasă știind că nu mai ești osîndit, că nu mai ai păcat, iar chinul în care îți iroseai viața devine o poveste pe care vrei să o trăiești la nesfîrșit.

Coloseni 2:13 Pe voi, cari eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pămîntească netăiată împrejur, Dumnezeu v’a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşalele.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s