Curvia cauzată de divorț

Divorțul cauzează curvia! În ce fel anume?

Drept cauză a divorțurilor pot servi cauze atît de înfiorătoare încît nu ne putem imagina, situații care nu mai pot fi reparate din perspectiva umană. Ca urmare a divorțurilor se distrug vieți, în primul rînd a celor doi care și-au unit viața în fața lui Dumnezeu, apoi a copiiilor, în cazul în care acesta există, a părinților care suferă și ei împreună cu cei care se despart și a societății, care preia exemplul.

Cu privire la divorț, un lucru e cert, el nu este în planul lui Dumnezeu. Cineva a dat un exemplu: dacă am încleia două coli de hîrtie, iar peste un timp am încerca să le despărțim, am putea facea asta așa încît ele să rămînă intacte și să revină exact în forma care au fost? Bineînțeles că nu. Cu atît mai mult nu putem uni două persoane ca apoi să le desparți, aducîndu-le în forma pe care o aveau înainte de a se cunoaște.

Isus în predica Sa spune:

Matei 19:3-6 Fariseii au venit la El, şi, ca să-L ispitească, I-au zis: ,,Oare este îngăduit unui bărbat să-şi lase nevasta pentru orice pricină? Drept răspuns, El le-a zis: ,,Oare n’aţi citit că Ziditorul, dela început i-a făcut parte bărbătească şi parte femeiască, şi a zis: ,De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevastă-sa, şi cei doi vor fi un singur trup? Aşa că nu mai sînt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.

Nu doar atît, divorțul este cel care cauzează curvia. Apostolul Pavel insistă ca soțul și soția să-ți îndeplinească unul față de altul obligația de soți, pentru ca să nu fie ispitiți de satana. În momentul în care nu mai sunt împreună, vor fi tentați să aibă relații sexuale, iar aceasta bineînțeles va fi în afara căsătoriei. În momentul cînd păcatul are loc în viața ta, ea începe să se ruineze, și crește ducînd tot mai mult la distrugere și pierzare. Chiar dacă apparent totul pare normal, nu vă înșelați: păcatul distruge vieți și nu o va cruța nici pe a ta.

Că o continuare a ceea ce au început Fariseii să întrebe referitor la divorț, din pasajul de mai sus, Domnul Isus vine să continue ideia despărțirii:

Matei 19:8-9 Isus le-a răspuns: ,,Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar dela început n’a fost aşa. Eu însă vă spun că oricine îşi lasă nevasta, afară de pricină de curvie, şi ia pe alta de nevastă, preacurveşte; şi cine ia de nevastă pe cea lăsată de bărbat, preacurveşte.

Orice relație în afara singurei căsătorii pe care a planificat-o Dumnezeu este curvie, iar curvia, ca păcat duce la moarte. Romani 6:23 Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa vecinică în Isus Hristos, Domnul nostru.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s