Curvia. Cauzele ei.

Simplu, dorința! Cam așa, deși în spate mai stau și alte cauze peste care trecem cu vederea. Curvia este ceea ce am lăsat în inimă să se întîmple. Din inimă ies izvoarele vieții: ce ai pus acolo, aceea iese la momentul potrivit.

Matei 15:19 Căci din inimă ies gîndurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.

Alt motiv este că nu au căutat să păstreze în inima lor pe Dumnezeu și au schimbat slava lui în icoane:

Romani 1:23 şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într’o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare.

Romani 1:28-32 Fiindcă n’au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite. Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sînt şoptitori, bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvînt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă. Şi, măcar că ştiu hotărîrea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sînt vrednici de moarte, totuş, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.

Oamenilor le place să se înșele singuri. Probabil, sunt singurele ființe care trăiesc cu iluzii, cu ceea ce își crează singuri. Și deși realizează că creația lor este o falsitate, totuși continuă să trăiască cu ea. Acest lucru se întîmplă acum și se întîmpla și în trecut. Proorocul Osea arată cauza curviei: lăsarea lui Dumnezeu și închinarea și adorarea idolilor.

Osea 4:12-13 Poporul Meu îşi întreabă lemnul lui, şi toiagul lui îi prooroceşte; căci duhul curviei îi duce în rătăcire, şi sînt necredincioşi Dumnezeului lor. Aduc jertfe pe vîrful munţilor, ard tămîie pe dealuri, supt stejari, plopi şi terebinţi, a căror umbră este plăcută. De aceea, fetele voastre curvesc, şi nurorile voastre sînt preacurve.

Poporul a ajuns pînă acolo că întreba icoanele, răstignirile, alte obiecte din lemn despre ce trebuie să facă, despre viitorul pe care îl vor avea. Poporul întreba lemnul despre ce are de făcut, iar toiagul lui era în loc de prooroc. Din cauza ca l-au lasat pe Dumnezeu, vine și duhul curviei peste ei, și în felul acesta ei aduc jertfe lemnului, se închină lui, și astfel poporul se cufundă în patima curviei.Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s