Curvia

Osea 4:11 Curvia, vinul şi mustul iau minţile omului.

Am făcut un studiu în Scripturi ca să văd ce spun ele despre curvie. Am ales acest subiect pe motiv că în prezent, acest cuvînt a căpătat un alt sens decît cel descris în Biblie. În același timp și oamenii privesc cu aprobare la acest fenomen care se extinde tot mai mult. Majoritatea oamenilor nu mai au principiile creștine de viață, fac compomisuri cu privire la acest lucru, acceptă concubinajul, și deși unii din subiecți mai au remușcări, ele dispar odată cu continuarea păcatului. Aș spune că este ceva invers proporțional: cu cît crește păcatul, cu atît scad remușcările.

Sigur, nu este frumos să spui curvie, deaceea oamenii au găsit un cuvînt mai frumos: CONCUBINAJ. Deși sunt cuvinte și mai frumoase care în general depărtează sensul de păcat: parteneri, iubiți. În prezent a conviețui cu o persoană de sex opus este ceva normal. Tinerii trebuie să vadă dacă se potrivesc în toate privințele, și apoi dacă așa e viața, așa trăim. Pîna la urma sensul de curvie sau curvă s-au pierdut. Curvie nu există, există doar relații sexuale între persoane care nu sunt într-un legămînt unul cu altul, iar curvele sunt doar cele care au relații cu foarte mulți parteneri. Pentru că potrivit cu cultura de azi, nu poți cataloga o fată care are „doar” cîțiva parteneri ca fiind o curvă. Curvă e doar acea care merge cu fiecare, iar în unele cazuri poate fi plătită. Celelalte fete care trăiesc în concubinaj sunt „cheie de biserică”.

Nu pot spune că trăim într-o societate unde există doar curvie. Sunt persoane care fără să fi cunoscut Cuvîntul Adevărului, se păstrează curate, pentru viața de familie. Rămîi uimit de așa ceva, dar totuși există. Tineri și tinere care știu că fecioria este un dar doar pentru cel sau cea cu care te căsătorești, te fac să rămîi uimit de felul cum Dumnezeu le pune în inima lor principii, fără ca ei să-L fi cunoscut ca Mîntuitor.

Cuvîntul grec (porneia) înseamnă: în general orice gen de relație extramaritală, ilicită, nejustă, sau relație sexuală nenaturală, fornicație, imoralitate sexuală, prostituție.

Cine poartă vina pentru curvia care există în societate? Va continua…

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Curvia

  1. nick zice:

    Osea 4:11 Curvia, vinul şi mustul iau minţile omului. De fapt, citind acest vrs. mi-am adus aminte de voba lui Descartes- „banul, puterea si femeile” descalifica un barbat. As adauga, toate aceste trei descalifica fiinta umana. Sunt fete si baieti, tineri si cei in virsta care calca pe acest tarim pacatos. De fapt, Domnul Isus zice clar in Matei 5:28, daca te uiti la cineva, cu un gind ca sa faci sex cu el, deja e pacat. Suntem o tara crestina, de fapt, ne afirmam a fi o tara crestina si totusi suntem departe de valorile etice crestine. Cred ca, unii indivizi nu stiu ce sunt alea valori crestine! Confund valori personale sau individuale cu valori crestine.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s