Considerații importante privind rugăciunea eficientă. Ascultarea

Proverbe 15:8 Jertfa celor răi este o scîrbă înaintea Domnului, dar rugăciunea celor fără prihană ‘i este plăcută.

Din moment ce rugăciunea este relația personală cu Dumnezeu, orice lucru care este în dezacord, cau neconcordanță cu voia lui Dumnezeu, va deveni o barieră în auzirea rugăciunii noastre. Matei 7:21 Nu orişicine-Mi zice: ,,Doamne, Doamne!„ va intra în ‘mpărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.

Nimic nu trebuie să afecteze relația dintre noi și Dumnezeu pentru ca rugăciunile noastre să fie ascultate.  Dumnezeu ascultă rugăciunile celui neprihănit și vine în ajutorul lui. 1 Petru 3:12 Căci ochii Domnului sînt peste cei neprihăniţi, şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor.

Este adevărat că putem greși întotdeauna și atunci trebuie să stăm cu ideia că fiecare lucru pe care îl facem strică relația noastră cu Dumnezeu și în felul acesta nu mai avem niciodată șansa să fim ascultați de Dumnezeu. Isaiah 44:22 Eu îţi şterg fărădelegile ca un nor, şi păcatele ca o ceaţă: întoarce-te la Mine, căci Eu te-am răscumpărat.„

Dumnezeu ne cheamă înapoi, indiferent de greșelile și prostiile pe care le facem. Osea 12:6 Tu dar, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea, şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău.

Dumnezeu amintește un caz: dacă poporul care a păcătuit se întoarce la Dumnezeu din toată inima, Dumnezeu îl va ierta și îl va asculta.

2 Cronici 7:14-15 dacă poporul Meu peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga, şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate dela căile lui rele, -îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul, şi-i voi tămădui ţara. Ochii Mei vor fi deschişi de acum, şi urechile Mele vor fi cu luare aminte la rugăciunea făcută în locul acesta.

Apostolul Ioan ne îndeamnă să cerem orice de la Dumnezeu, dacă nu ne osîndește conștiința noastră:

1 John 3:21-22 Prea iubiţilor, dacă nu ne osîndeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu.  Şi orice vom cere, vom căpăta dela El, fiindcă păzim poruncile Lui, şi facem ce este plăcut înaintea Lui.

Aceasta nu înseamnă că doar oamenii lipsiți în totalitate de păcat pot cere ceva de la Dumnezeu. Jertfa lui Isus este cea care ne-a curățit de păcatul nostru. Dacă Dumnezeu ar fi ascultat doar rugăciunea celor total fără păcat, atunci nu ar fi ascultat pe nimeni, pentru că Dumnezeu poate găsi păcat în fiecare din noi. Mai degrabă, creșterea eficienței rugăciunii depinde de eficiența relației noastre personale cu Dumnezeu.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Considerații importante privind rugăciunea eficientă. Ascultarea

  1. gradinaeden zice:

    http://www.gradinaeden.wordpress.com promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul.

    Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s