Considerații importante privind rugăciunea eficientă. Rugăciunea după voia lui Dumnezeu

Rugăciunea după voia lui Dumnezeu

1 Ioan 5:14-15 Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă.  Şi dacă ştim că ne ascultă, orice i-am cere, ştim că sîntem stăpîni pe lucrurile pe cari I le-am cerut.

Isus în rugăciunea adresată Tatălui spune: Facă-se voie Ta. (Matei 6:10)

Ambele texte puse în paralel vin să ne arate că orice lucru am cere, și care corespunde cu voia sau cu planul lui Dumnezeu, devine proprietatea noastră. Lucrul sau cererea respectivă nu se va materializa neapărat în următoarele 5 minute, însă Ioan ne spune că suntem deja stăpîni, și singurul lucru pe care îl avem de făcut este să așteptăm.

Concluzie destul de încurajatoare, cu condiția să mai știm și care este voia lui Dumnezeu cu privire la cererea pe care o facem. Mulți încep să se roage așteptîndu-se stăpîni, dar în zadar. Textul spune clar: să cerem după voia Lui. Cum am putea să știm care este voia lui Dumnezeu cerînd un lucru sau un eveniment? Cunoscînd caracterul lui Dumnezeu și felul cum va acționa potrivit cu caracterul Lui. Nu poți cere: Doamne ajuta-mă să fur așa încît să nu mă prindă nimeni, știind că Dumnezeu spune: SĂ nu furi! Poți cere orice vrei de la Dumnezeu, însă El va răspunde la cererile făcute potrivit cu caracterul Lui.

Psalm 91:14-16 ,,Fiindcă Mă iubeşte-zice Domnul-deaceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, căci cunoaşte Numele Meu. Cînd Mă va chema, îi voi răspunde; voi fi cu el în strîmtorare, îl voi izbăvi şi-l voi proslăvi. Îl voi sătura cu viaţă lungă, şi-i voi arăta mîntuirea Mea„.

Dumnezeu afirmă că îi ajută pe cei care Îl iubesc pe El, pe cei care cunosc Numele Lui. Acelora, Dumnezeu le va răspunde, va fi cu ei în strîmtorare, îi va izbăvi(îi va salva), și îi va proslăvi (înălța).

Cum poți ști orientativ care ar fi voia lui Dumnezeu cu privire la un lucru sau altul? Din Biblie. Studiind poți vedea nenumărate situații în care ai putea să te afli și tu, și să vezi felul cum lucrează și răspunde Dumnezeu. La sigur Dumnezeu nu lucrează în mod standart, și felul în care a răspuns cuiva, nu neapărat va fi și la tine. Rugăciunea nu este o siguranță că se va întîmpla așa cum ceri, ci o încredere că Dumnezeu va răspunde. Dumnezeu cere să ne încredem în El doar.

Atunci cînd nu înțelegem de ce se întîmplă anumite lucruri, ar trebui să venim la Dumnezeu și să-I cerem să ne arate care e motivul pentru care ele se întîmplă . De multe ori sîntem însă într-o stare încît să nu mai vrei să ai de a face cu Dumnezeu și nici să mai vrei să afli vreo “voie oarecare”. În viață pot apărea situații care te depășesc. Însă atunci Dumnezeu așteaptă să cerem ajutorul Lui. Nu înseamnă că Dumnezeu ne-a pus la colț și așteptă tocmai atunci rugăciunea noastră. Dumnezeu ne va ajuta, însă ar vrea să vadă încrederea noastră în El.

Nu uitați că Dumnezeu este în controlul tuturor lucrurilor așa că aveți încredere în El. Continuați să studiați Scriptura, și în felul acesta veți primi încurajare și veți putea vedea mai clar planul lui Dumnezeu cu tine personal.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s