Ce este rugăciunea?

Rugăciunea poate definită a fi comunicarea personală cu Dumnezeu. Definiția respectivă poate fi destul de generală incluzînd cereri făcute lui Dumnezeu, preamărire, mulțumire, exprimarea sentimentelor și trăirilor, mijlociri etc.

De ce ne rugăm lui Dumnezeu?

Ca și oameni venim să ne rugăm pentru a aduce mulțumiri, pentru a cere lui Dumnezeu să ne ajute, pentru a ne exprima sentimente de fericire și laudă la adresa lui Dumnezeu.

Dumnezeu știe de ce avem nevoie înainte de a-I cere. Matei 6:8 Să nu vă asemănaţi cu ei; căci Tatăl vostru ştie de ce aveţi trebuinţă, mai înainte ca să-I cereţi voi. Dumnezeu cunoaște gîndurile noastre, și știe bine de ce avem trebuință. Rugăciunea este mai degrabă o recunoaștere în fața lui Dumnezeu că suntem neputincioși de a schimba ceva sau de a obține ceea de ce avem nevoie. În acest fel recunoaștem autoritatea și puterea Lui, și dependența noastră de Dumnezeu.

Rugăciunea este comunicarea cu Dumnezeu, asemenea unui copil cu tatăl lui.  Dumnezeu se bucură de discuția pe care o avem cu El. Obișnuim ca oameni să venim la Dumnezeu cînd avem nevoi, dar uităm să venim și să-I mulțumim. Cineva propunea un model de rugăciune pe care și-l făcuse respectivul pe parcursul anilor. Era un model biblic, dar standart, ceea ce Hristos ne avertizează să nu facem. Spunea că în adresarea către Dumnezeu trebuie mai întîi să venim cu mulțumire, apoi să adresăm cererile noastre, după care să adăugăm “Facă-se voia Ta”. Un model biblic într-adevăr, dar ce faci atunci cînd ai o problemă, cînd ești distrus, și în loc să vii în fața Domnului ca să I te plîngi, începi a bolborosi multumiri, pe care oricum nu le aduci din toată inima. Matei 6:7 Cînd vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleaşi vorbe, ca păgînii, cărora li se pare că, dacă spun o mulţime de vorbe, vor fi ascultaţi. Rugați-vă așa cum vă îndeamnă Duhul să vă rugați, și lăsați standartele omenești.

Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ce este rugăciunea?

  1. Laurentiu zice:

    MA voi sunteti ortodocsi sau eretici . cinstiti chipul lui Dumnezeu din oameni si din Bisericile Lui? Daca sunteti eretici pocaitiva , mai ales cei din secta martorii lui ….. , eu ticalosul nu sunt vrednic sa pomenesc numele minunat al Domnului . Domnul sa intoarca la Biserica Lui ( Cea Una ) pe toti pacatosii pamintului .

    Apreciază

  2. crina zice:

    foarte frumos pt mn Numele Domnului Nostru este sfant si sunt ortodoxa

    Apreciază

  3. Vasile zice:

    Dumnezeu este unicul care stie fiecare om ce face si ce se gîndește

    Apreciază

  4. Zinuta zice:

    Foarte frumos….

    Apreciază

Lasă un comentariu