Necesitate sau bîrfă?

Există așa “sfinţi” în biserică, dar „sfinţi”, dragă cititor, încît dacă ai turna apă pe ei, s-ar preface apa în agheasmă. Încearcă oamenii să se dea drept sfinţi, să pară că trăiesc după Evanghelie, să arate neprihănire, dar în realitate sunt ipocriţi, legalişti, şi gată să muşte pe primul care calcă strîmb.

Biblia ne învăţă să trăim o viaţă curată, sfîntă, avînd o neprihănire după voia lui Dumnezeu. În acest scop Biblia ne prezintă ce înseamnă păcat, care este păcatul, cum să-l evităm, care este relaţia cu Dumnezeu şi cu apropiaţii după ce am păcătuit. Dar se pare că pentru unii creştini nu este suficientă Biblia, pentru că mai adaugă şi ei ce înseamnă a fi păcat şi ce nu. Nu ne plac Fariseii, dar trăim exact ca ei, adaugînd noi legi şi porunci decît cele din Biblie.

Ne place să privim la paiul din ochiul altuia, nu la bîrna din ochiul nostru.  Dacă cuiva i se pare că ai greşit ceva fuge şi spune întregii Biserici, pastorului ca să se dea mare creştin. Dar tocmai acest fel de slugărnicie bisericească îl face să fie cretin, nu creştin. Biblia ne învătă altceva:

Matei 18:15-17 Dacă fratele tău a păcătuit împotriva ta, du-te şi mustră-l între tine şi el singur. Dacă te ascultă, ai cîştigat pe fratele tău.  Dar, dacă nu te ascultă, mai ia cu tine unul sau doi inşi, pentruca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori.  Dacă nu vrea să asculte de ei, spune-l Bisericii; şi, dacă nu vrea să asculte nici de Biserică, să fie pentru tine ca un păgîn şi ca un vameş.

Mai întîi convinge-te dacă fratele tău păcătuieşte: verifică dacă e adevărat, apoi verifică dacă potrivit Bibliei ceea ce face el este păcat şi apoi invită-l la discuţie. Dacă este greşeală şi nu păcat, atunci nu ai nici un drept să discuţi cu el. Dacă într-adevăr păcatuieşte atunci dovedeşte acest lucru cu Biblia şi caută să-l ajuţi nu să-l înneci. Te rog abţine-te în a o face pe preasfîntul şi a alergă la pastor să anunţi asta. Nu ai fi decît unul dintre nenumaraţii “ipocriţi bisericeşti”. Dacă constaţi că este păcat şi fratele tău nu te ascultă ia martori cu tine şi dacă nici atunci nu se corectează spune-l bisericii.

Nu uită însă că înainte de a face aceasta mai este şi iertarea. Nu trăim după careva legi, ci iubind şi iertînd pe alţii. Dacă nu ai păcat aruncă tu primul cu piatra, dar mă îndoiesc că meriţi să faci asta. Dacă suntem iertaţi, suntem prin harul lui Dumnezeu, iar tu nu eşti mai presus de Dumnezeu ca să nu poţi ierta.

Luca 17:3-5 Luaţi seama la voi înşivă! Dacă fratele tău păcătuieşte împotriva ta, mustră-l! Şi dacă-i pare rău, iartă-l! Şi chiar dacă păcătuieşte împotriva ta de şapte ori pe zi, şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi zice: ,’mi pare rău!` -să-l ierţi. Apostolii au zis Domnului: ,,Măreşte-ne credinţa!„

Gîndește-te ceea ce faci este necesitate pentru a-l scoate pe fratele tău din păcat sau bîrfă pentru propria plăcere și pentru stricarea imaginii celui despre care vorbești.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Necesitate sau bîrfă?

 1. nick zice:

  Cipri, cred ca aici zice bine- Mai întîi convinge-te dacă fratele tău păcătuieşte: verifică dacă e adevărat, apoi verifică dacă potrivit Bibliei ceea ce face el este păcat şi apoi invită-l la discuţie. Astazi, majoritatea crestinilor se arunca sa blameze pe alti frati, fara a fi sigur daca cel cu pricina se face vinovat. Daca vorbim de birfa in biserica, cred ca ponderea cea mai mare e prezenta in ridnurile surorilor. Totusi, si fratii se dau cu parerea sau zic in fata (asta ramine un subiect descis).

  Apreciază

 2. Cit de bine e sa fim surzi la ceea ce vorbesc unii oameni si grabnici la ascultare fata de ceea ce spune Cuvintul lui Dumnezeu pentru noi!

  Apreciază

 3. lucia zice:

  Fiecare sintem raniti sufleteste, dar cind sintem in cuptorul Domnului este mai bine pentru ca El lucreaza in noi rabdare si ne sfinteste, si pe Isus l-au vorbit, este alegerea fiecaruia de a pacatui cu birfa sau nu. Adevarul este ca pentru orice fel de vorba vom da socoteala in fata lui Dumnezeu si cine sint eu sa judec pe fratele meu daca eu singur zilnec pacatuiesc cu voia sau fara voia. Fratilor orice duh de amaraciune, de cearta, de pizma, de birfa sa nu fie intre noi ci mai bine este SA NE IUBIM APROAPELE CA PE NOI INSINE!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s