Satan, robul lui Dumnezeu (3)

Să revenim iarăși la Iov și la satana din partea I a articolului.

“Explicaţia întregii probleme constă în faptul că Dumnezeu şi satana au făcut din sufletul lui Iov un camp de luptă fără permisiunea lui Iov… Sorţii sunt extrem de protivnici lui Dumnezeu şi totul pare să îndreptăţească sarcasmul lui satan; dar Dumnezeu este cel care câştigă până la urmă, Iov iese biruitor în credinţa sa în Dumnezeu, iar satan este pe deplin înfrânt. Mă voi încrede eu în revelaţia dată despre Dumnezeu de către Isus Cristos atunci când totul din experienta mea personală o contrazice pe faţă?”

“… în versetele 1:9-12 parafrazat satan îi zice lui Dumnezeu: Eşti cucerit de idea că omul Te iubeşte pentru ceea ce eşti Tu; dar el n-a făcut-o şi nu o va face niciodată. Iov, de exemplu, Te iubeşte pur şi simplu pentru că-l binecuvintezi şi-l faci să prospere, dar ia atinge-te de oricare dintre aceste binecuvântări şi Te va blestema exact pentru ceea ce eşti.”

Dumnezeu a dat lui Satan putere asupra a tot ce poseda Iov (v.12). uneori cele posedate de om nu se găsecsc în mâna lui Dumnezeu, ci în mâna adversarului, întrucât Dumenzeu nu a retras niciodată acea autoritate de la satan. Nenorocirile care afectează proprietăţile omului sunt la originea lor satanice şi nu ţin de hazardul căruia par să-i aparţină…. Lui Satan I s-a permis să atace proprietăţile lui Iov…ultima lovitură a lui satan este în trupul omului. Există momente când cele mai intime şi mai personale bunuri ale omului se găsesc sub stăpânirea lui satan. …

Prin tot balamucul care are loc şi în ciuda a tot ceea ce poate face satan, această carte (Iov) demonstrează că omul poate întotdeauna să ajungă la Dumnezeu. “Potrivit Bibliei, apariţia lui satan este legată de om, aflat în condiţia originară de dinaintea căderii…. Diavolul este rivalul satanic la conducerea omului.”

Partea III a articolului conține pasaje din “Încercat pentru a lupta mai bine” de Oswald Chambers

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei, Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Satan, robul lui Dumnezeu (3)

  1. Dr.Gonzo zice:

    omenirea – robul spalarii de creier.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s