Nu atrage atenția la toate vorbele

Evenimentele, vorbele care se rotesc în jurul nostru, ne marchează şi ne schimbă viaţa. Uneori sunt spre binele nostru, alteori dimpotrivă. Ajungem să fim dependenţi de ceea ce vor spune alţii, de cum vor reacţiona la comportamentul nostru. Atunci cînd cineva ne vorbeşte pe la spate devenim agitaţi, nu ne mai găsim locul. De ce oare?

De ce nu suntem liberi de ce vor spune alţii. Dacă ştim că suntem corecţi, de ce ne temem?

Solomon spune:

Eclesiastul 7:21-22 Nu lua nici tu seama la toate vorbele cari se spun, ca nu cumva s’auzi pe sluga ta vorbindu-te de rău! Căci ştie inima ta de cîte ori ai vorbit şi tu de rău pe alţii.

Multe lucruri în viaţă nu le putem realiza din frica de vorbele pe care le vor spune alţii. Spune-mi, atunci cînd vei pierde ceva important pentru tine, îl vei putea învinui pe cel care te-a vorbit de rău şi tu nu ai putut realize ceva din cauza lui. Nu, nu vei putea.

Eclesiastul 9:7-8 Du-te, dar, de mănîncă-ţi pînea cu bucurie, şi bea-ţi cu inimă bună vinul; căci de mult a găsit Dumnezeu plăcere în ce faci tu acum. Hainele să-ţi fie albe, în orice vreme, şi untdelemnul să nu-ţi lipsească de pe cap.

Nu asculta ce spun alţii, fă ceea ce faci, însă fii curat şi ai binecuvîntarea lui Dumnezeu, este ceea ce vrea să spună textul.

Dacă vei asculta mai puţin ce spun alţii cred că vei fi mai fericit şi mai sănătos!!!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Nu atrage atenția la toate vorbele

 1. Cit de important e sa nu dam ascultare la tot ce se vorbeste. Unii vor incerca sa ne linguseasca, altii sa ne injoseasca, insa ceea ce e cel mai important de stiut e ca avem aceeasi valoare indiferent de ceea ce vorbesc alti. E bine sa fim atenti si daca u dreptate sa ne coeectam iar dac ne lauda prea tare sa fim cu bagare de seama ca sa nu ne umflam de mindrie. Asa ca inainte!!!

  Apreciază

 2. dianna zice:

  Un articol de nota 10 Ciprian. Dar, din pacate, e nevoie sa ne aducem mereu aminte de cuvintele scrise in Eclesiastul pt ca atunci cand cineva ne supara cu vorbe rautacioase prea mult ne trebuie sa ne amintim ca si noi ii vorbim uneori pe altii de rau…
  Dar daca reusim, suntem mai sanatosi…si mai fericiti! 🙂

  Apreciază

 3. mihailandrei zice:

  Profetii mincinosi ,asa ati aparut voi pe harta sectelor crestine…..
  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Iar biblia ne avertizeaza despre treaba asta…
  „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. „(Matei 7,15).
  Orice nebun isi poate face secta lui. In cateva zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un „cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de tara si de neam.

  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta.
  Asa au aparut sectantii.

  Niste fermieri din america s-au gandit…”hai sa facem si noi o afacere si sa vindem locuri in rai” . Si asa a aparut „religia” voastra.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s