Ce spune Biblia despre întîlniri între băieți și fete?

alg-dating-jpgCe spune Biblia despre întîlnirea dintre un băiat și o fată? Nimic! Asta e adevărul. Biblia nu vorbește în mod clar despre întîlniri ca să poți face o concluzie clara. Mulți creștini acceptă întîlnirile, alții nu, dar merită același respect și unii și alții. Atît întîlnirea cît și abținerea de la a te întîlni își au avantajele lor, indiscutabil. În unele cazuri contextul, situația și alte circumstanțe îți permit să te întîlnești, în alte cazuri nu.

Ce voi scrie în continuare este părerea mea proprie, bazată pe ceea ce spune Scriptura.

1. Toate lucrurile trebuie să fie pentru slava lui Dumnezeu.

1 Corinteni 10:31 Deci, fie că mîncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu.

Nu vreau să pun presiune asupra textului, dar dacă ești sigur că persoana cu care te întîlnești îți va fi soț/soție atunci întîlnirea este ceva care decurge din logica evanimentelor. Faceți totul pentru slava lui Dumnezeu.

2. Nu păcătuiți

Matei 5:28 Dar Eu vă spun că ori şi cine se uită la o femeie, ca s’o poftească, a şi preacurvit cu ea în inima lui.

1 Corinteni 6:18 Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvîrşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.

Atunci cînt tinerii se plimbă împreuna, se ating, se sărută, automat vor apărea și alte gînduri. Nu uitați: relația sexuală este pentru căsătorie doar. Caută să-ți începi familia cu binecuvîntare din partea lui Dumnezeu, nu cu blestem. Așteptarea arată respect față de prietenul/prietena ta. Toate lucrurile își au vremea lor, așa că așteptați acel timp. Dacă îți apar gînduri sexuale, bucură-te că ești sănătos, dar gîndurile trebuie să le distrugi imediat.

3. Întîlnirea nu este păcat

1 Corinteni 6:12 Toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nu toate sînt de folos; toate lucrurile îmi sînt îngăduite, dar nimic nu trebuie să pună stăpînire pe mine.

Nu avea încredințarea că însăși întîlnirea ar fi păcat. Ceea ce poate rezulta din întîlnire ar putea duce la păcat. Petrece acest timp unic, pentru că niciodată n-o să-l mai ai. Sigur este alegerea fiecăruia, și n-o să poți spune niciodată că este vina altei persoane că te-ai întîlnit sau nu.

4. Cunoaște-ți mai bine prietenul/prietena

Efeseni 4:15 ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Biblia ne învață să ajungem la deplinătatea lui Isus. Caută să crești în cunoașterea și înțelegerea partenerului tău. Nu din punct de vedere sexual, asta vei avea timp în căsătorie. Caută să-I cunoști preferințele, hobby-urile, lucrurile care îi aduc fericirea. Nu fi egoist, nu caută plăcerea ta în întîlnire, ci cum să faci partenerul să se simtă cel mai prețuit.

5. Întîlnește-te în scopul căsătoriei

1 Corinteni 7:2-3 Totuş, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui, şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.  Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat.

Scopul întîlnirilor trebuie să fie căsătoria nu plimbări de plăcere. Dacă nu urmărești ca scop căsătoria nu te implica sentimental și nu implică nici pe celalalt. Luca 6:31 Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Ce spune Biblia despre întîlniri între băieți și fete?

 1. Ba da !!! Biblia spune despre acestea, imi pare rau ca nu am retinut pasajele, n-as vrea sa gresesc cand spun ca in geneza, deci nu stiu exact oricum la inceput spune sa nu chemam dragostea inainte sa vina ea apoi spune ca fetele pana la casatorie ( in afara de faptul ca trebuie sa ramana pure ) trebuie sa se abtina de la intalnirea cu multi. Deci asta inseamna ca ne indeamna sa fim rabdatori si sa nu cautam dragostea dinainte de a fi timpul ei sa vina pentru ca Dumnezeu are planul lui cu noi si stie cand trebuie si cum trebuie sa ne scoata omul potrivit in cale.

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Este vorba despre Cintarea Cintarilor, care este o opera poetica si poate spune orice. Mai ales ca aceasta afirmare o face Sunamita, eroina care la moment se saruta si se stringea in brate cu iubitul ei. Poti citi pentru siguranta.

   Apreciat de 1 persoană

   • Da tot ce se poate, dar daca este o opera poetica ce cauta in biblie, pentru ca eu acolo am citit asta pentru ca eu caut uneori raspunsuri la problemele mele in biblie si le gasesc. Scuze daca acest raspuns al meu pare lacunar sau pueril. Rasfoiesc biblia dar nu o cunosc in amanunt.

    Apreciază

   • Ciprian Sarivan zice:

    Sunt mai multe genuri artistice intilnite in Biblie, iar poezia ebraica este una dintre ele. Nu ca nu ar avea egalitate cu toata Biblia, dar trebuie sa intelegem ca e un fel artistic de exprimare. Ex: Esti frumoasa ca o roza! Concluzia nu este insa ca ai spini, pentru ca e doar o exprimare artistica si nu face referinta la calitatile florii ca sa le pot atribui tie.

    Apreciază

 2. pot sa inteleg asta chiar foarte bine doar ca, tot mi se pare ca biblia face referire la ,, a nu ne intalni cu multi” valabil atat pt fete cat si pt baieti in acea parte a cantarii cantarilor, pentru ca asa cum spuneti ca e un fel artistic de exprimare, stim ca exprimarea artistica transmite intr-un mod subtil anumite mesaje, citind printre randuri, cum e vorba…

  Apreciază

  • Sergiu zice:

   Fa ceea ce iti spune biblia lasa parerile oamenilor.intalnirile sau alt ceva de genu acesta este pacat.daca persoana respectiva cunoaste pe Hristos si tu la fel nu va refuza sa fiti impreuna.toate lucrurile sa se faca in curatie zice biblia ca pe curve si curvari ii va judeca Dumnezeu.

   Apreciat de 1 persoană

 3. Nou zice:

  Salut..sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri…cum sa spun…este o fata de care suuunt atras rau de tot si nu sunt la varsta la care trebuie starnita daragosta cum spune mai sus (am 17 ani) si nu stiu ce sa fac …..pur si simplu cand o vad….nu ii poftesc trupul dar eu iin sinea mea vreau sa am ceva la care sa tin …voi ce spuneti? ce trbuie sa fac? tota ziua ma gandesc la ea…(poate fi si din cauza asteniei de toamna)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s