Numele de creștin nu este o garanție

Aștept cu nerăbdare clipa cînd numele de creștin va fi o garanție, cînd dacă vei spune că ești creștin oamenii nu vor mai avea nevoie de garanții suplimentare. Puțini oameni care se numesc creștini poartă cu cinste acest nume. În rest ești înconjurat la tot pasul de „creştini” care dorm beţi pe sub garduri, fumează, sunt curvari, iar viaţa lor nu reprezintă nici 1% din ceea ce se numeşte creştin. În cealaltă extremă vezi fanaţi religioşi, sectanţi, care urlă pe drumuri despre Apocalipsă, despre pocăinţă şi alte lucruri religioase considerîndu-se mai buni ca alţii. Oameni buni, mai priviţi prin Biblie (dacă nu aveţi cînd s-o citiţi) şi vedeţi dacă vă încurajează Biblia să umblaţi drumurile urlînd.

Mîntuirea (iertare de păcate) ţine în exclusivitate de Dumnezeu, pentru că El este Cel care cercetează inimile oamenilor. Vouă nu vă rămîne decît să fiţi creştini veritabili, iar Duhul lui Dumnezeu care este în voi îşi va face lucrarea. Că doar nu credeţi că veţi fi avînd putere mai mare ca Duhul…?

1 Petru 2:12 Să aveţi o purtare bună în mijlocul Neamurilor, pentruca în ceiace vă vorbesc de rău ca pe nişte făcători de rele, prin faptele voastre bune, pe cari le văd, să slăvească pe Dumnezeu în ziua cercetării”.

Din păcate, la moment numele de creştin nu este garanţie pentru nimeni. Biblia spune că printre cei care se numesc creştini mai sunt alţii care poartă doar numele.

Tit 1:15-16 Totul este curat pentru cei curaţi; dar pentru cei necuraţi şi necredincioşi, nimic nu este curat: pînă şi mintea şi cugetul le sînt spurcate. Ei se laudă că cunosc pe Dumnezeu, dar cu faptele ‘l tăgăduiesc, căci sînt o scîrbă: nesupuşi, şi netrebnici pentru orice faptă bună”.

Trăiţi o viaţă de creştin ca să nu vă fie ruşine vouă şi nici celor care poartă acelaşi nume demn de Cristos.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Numele de creștin nu este o garanție

 1. Octavia zice:

  Denumirea de „crestin” e ca si cand ai spune sunt de cetatenie roman…e asa la gramada, cu duzina…

  Romania e declarata tara crestina…hmmm oare chiar asa e? unii nu merg nici la Pasti/Craciun la biserica dar sunt „crestini”.

  >>Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!” va intra in Imparatia cerurilor, ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. (Mat.7:21)<<

  Imi place cum ai pus problema in postare. GBU!

  Apreciază

 2. Anna C zice:

  Frumos … un pic aspru dar adevarat!!! Bravo Chipi!!!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s