A cazut ca musca-n lapte…

Proverbe 18:22 Cine găseşte o nevastă bună, găseşte fericirea; este un har pe care-l capătă dela Domnul”. –

Chiar dacă sunt un pic rău, totuşi îmi place să fac mişto de unii pastori care folosesc pasajele Vechiului Testament ca aplicaţie pentru perioada actuală. Orice bun creştin ştie ca principiile sunt transferabile, nu aplicabile. Unii pastori se laudă ca au făcut teologie, masterate, doctorate în domeniu, dar după felul de gîndire, nu le-ai da nici ca au învăţat la fermă. Sunt absolut de acord că din Vechiul Testament poţi scoate nişte principii admirabile pentru viaţa fiecăruia pentru că sunt din Cuvîntul lui Dumnezeu.

La una din sesiunile din Odesa, unde învăţam principiile Hermeneuticii, George Gunn, decanul unui colegiu teologic din USA, doctor în teologie, ne spunea: “Cînd veţi fi în unele situaţii din viaţă ca personajele din Biblie, nu procedaţi cum au procedat ei.” Nu suntem de la incubator să procedăm în acelaşi fel ca alţii. Dumnezeu ne vrea personalităţi, nu marionete.

Cererea în căsătorie a Rebecii a fost potrivit cu contextual istoric, cultural şi temporal au acelei vremi. Nu înseamnă că fiecare băiat merge la o fată fără să o cunoască (sau cunoscînd-o puţin), o cere în căsătorie, şi ea acceptă. Ar însemna să cadă ca musca-n lapte. Chiar dacă îţi place băiatul, dăi şansa să te cucerească, să te preţuiască ca să poţi fi fericită trăind viaţa alături de el. Tot ce se primeşte uşor, se preţuieşte usor. Cu cît mai greu te va cuceri, cu atît mai mult te va preţui. Potrivit cu valoare pe care ţi-o stabileşti aşa te va preţui şi baiatul.

Chiar dacă baiatul şi fata au hotărît planurile pe viitor: logodnă, căsătorie, nu înseamnă că fata ar trebui să accepte toate avansurile băiatului. Baiatul trebuie să înţeleagă preţul tău, să “transpire” în încercarea de a te cuceri, şi apoi toată viaţa vei fi scumpă înaintea ochilor lui. Şi cu cît mai repede vei fi a lui, cu atît mai puţin vei preţui.

Pentru că să găseşti o nevastă bună (primul verset), trebuie s-o găseşti mai întîi (concluzie logică).

Tu alegi, dragă domniţă sau doamnă: să fii prinţesă sau muscă căzută-n lapte!

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la A cazut ca musca-n lapte…

 1. Alexandru zice:

  Mi-a placut acest articol al tau.

  Ciprian , iti recomand un nou blog

  awtozero.wordpress.com

  Includeti acest link in blogul tau, sau la cele preferate de tine pentru a citi si studia mai multe despre scrierile si meditatiile biblice ale acestui om al lui Dumnezeu.

  A.W.Tozer (1897-1963) a scris treizeci de cărţi şi este considerat unul dintre cei mai influenţi evanghelişti americani ai secolului XX.
  In timpul vieţii lui de slujire creştină ca pastor, scriitor şi vorbitor la conferinţe, el a atins şi influenţat vieţile multora.

  A avut o viaţă profundă de rugăciune. Se spune despre el că „a petrecut mai mult timp pe genunchi decât la biroul lui”.

  Timp de aproape 50 de ani Tozer a umblat cu Dumnezeu. Deşi e mort, el continuă să vorbească şi azi prin scrierile lui, cu o forţă uimitoare. El ne cheamă să vedem acea lume reală a spiritualului, care se află dincolo de lumea fizică ce ne atrage aşa de uşor; ne cheamă să-I fim plăcuţi lui Dumnezeu şi să uităm mulţimea, să ne închinăm lui Dumnezeu şi să devenim tot mai mult asemenea Lui. Aşa cum a spus cineva despre el, „omul acesta te face să doreşti să-L cunoşti pe Dumnezeu”.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s