Xerox-ul nu-l iubește nimeni

1 Petru 5:3 Nu ca şi cum aţi stăpîni peste cei ce v’au căzut la împărţeală, ci făcîndu-vă pilde turmei”.

A fi original este ceea ce oamenii apreciază. Alexandru Macedon, Cesar, Hitler şi alţi lideri mondiali, indiferent ce ceea ce au promovat, au fost consideraţi a fi tipare pentru mulţi alţii. Oamenii se dau în vînt după modele. Tinerii îşi au idolii lor, folosesc stilul de îmbracăminte, comportamentul, gîndirea, pentru a fi ca ei. Deseori îmi pun întrebarea de ce ne dăm în vînt în a fi „xerox-ul” cuiva şi nu a fi noi înşine.

Chiar dacă Petru sfătuie presbiterii să fie un exemplu, nu înseamnă că turma trebuie să copie cu exactitate ceea ce fac liderii. Ar însemna să nu fii o personalitate, să nu te respecţi pe tine în încercarea de a fi ca cineva. De ce să nu fiu eu un exemplu şi să vrea alţii să mă urmeze?

Un lider are la fel slăbiciuni ca fiecare om, şi a-l copia înseamnă a urma şi prostiile pe care el le face. Am cunoscut oameni care „xeroxau” liderul începînd de la felul de predicare pînă la felul de a răspunde la telefon. Fiecare însă îşi alege dacă vrea să fie un original sau un xerox al cuiva.

Şi mă întreb: „Dacă eşti un xerox, cum mai poţi fi tu un exemplu pentru alţii, pentru că cel care te va urma nu va fi decît „”xeroxul altui xerox?”

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Xerox-ul nu-l iubește nimeni

 1. Elvis zice:

  Foarte bun articol cu câteva amendamente ! Ar fi minunat să existe foarte multe modele pozitive, morale, creatoare de la care tinerii să înveţe principii, metode de acţiune şi gândire care să-i inspire în viaţa lor ! Să fii „xerox-ul cuiva e foarte rău ! Cine nu ştie îi spun acum : Dumnezeu şi pentru fulgii de zăpadă are un tipar propriu ! Fiecare fulg de zăpadă la microscop are tiparul său unic ! Are Dumnezeu destule personalităţi distincte în mintea Sa să nu fie nevoie să fim „xeroxul ” altei persoane ! Împrumutaţi prncipiile bune după care se conduc, modele de acţiune şi gândire corecte pentru dvs, dar fiţi voi ! Dumnezeu e infinit în orice ! Priviţi imagini cu fulgul de zăpadă ! http://news.softpedia.com/news/Stiinta-fulgilor-de-zapada-ro-16348.shtml

  Apreciază

 2. Ion zice:

  Sunt de acord cu ceea ce ai scris. Dar este un lucru bizar in lumea asta, majoritatea emita ,, copie,, nu lucrurile cele bune, ci invers.

  Apreciază

 3. Tudor Rotaru zice:

  Intr-o lume ca aceasta plina de modele Domnul Isus Hristos a venit sa faca carari pe care sa calcam noi ucenicii lui. Apoi Pavel un lider care trebuie sa-l xeroxama, a spus: calcati pe urmele mele dupa cum si eu calc pe urmele lui Hristos.

  Sunt antrenor uni grup sportiv de baieti si vreau sa spun ca unii elevi ma copie intratit ca imbraca haina de antrenament exact ca mine. Este frumos cind ai un exemplu dupa care sa mergi si altii sa urmeze exemplul tau.

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Pai Isus si este modelul. Cei care te copie, vor fi ca tine, dar niciodata ca Isus. Vor vorbi ca tine, vor gindi ca tine, si nici macar nu se vor apropia duhovniceste de Isus, atit cit te-ai apropiat tu.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s