Acceptă schimbarea

2 Regi 17:14 “Dar ei n’au ascultat, şi-au înţăpenit grumazul, ca şi părinţii lor, cari nu crezuseră în Domnul, Dumnezeul lor”.

Urmează o lovitură directă în grumazul înţepenit al minorităţilor religioase. Poate se mai moaie… Majoritatea minorităţilor religioase: baptişti, penticostali, carismatici, adventişti etc consideră că deţin adevărul absolut în cunoaşterea lor, şi astfel nu acceptă nici o schimbare fie din exterior sau interior. Nu vreau să discut despre Martorii lui Iehova, care prin prostia lor sunt foarte departe de adevăr, cît şi departe de a face vreo schimbare în felul lor de gîndire. Secta nu permite…

Analiza este la nivelul convenţiilor evanghelice, care nu acceptă nici o schimbare în interpretarea Scripturilor. Biserici care ar fi putut avea acum mii de oameni care să-L slujească pe Dumnezeu, se conduc de nişte idei prosteşti de genul: cum să fii îmbrăcat, să porţi inel sau nu, să porţi sau nu cravat etc. Dumnezeu se uită dragii mei la inima omului, nu la hainele lui.

Altceva este cunoaşterea Bibliei. Oamenii cred mai mult în tradiţie, în ceea ce spune pastorul decît în ceea ce spune Biblia. Studiază, fără a privi contextul, fără a înţelege ce a vrut să spună textul, lăudîndu-se apoi că sunt experţi. Acceptă că nu ştii chiar totul, că sunt alţii care ştiu mai mult decît tine, şi cînd ţi se spune ceva întîi încearcă să gîndeşti şi apoi să arăţi ce ştii.

Iacov 4:6 De aceea zice Scriptura: ,,Dumnezeu stă împotriva celor mîndri, dar dă har celor smeriţi”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Acceptă schimbarea

 1. Gabriela zice:

  🙂
  o sa impart comentariul meu in 4 bucati, incepand, de data aceasta, cu cele scurte si neimportante.
  1. imi place poza ce ai pus-o la material, e simbolica la multe aspecte..pe mine m-a dus cu gandul la jertfa Domnului, sangele Lui, care ne spala de orice pacat, si ne innoieste.
  2. adventistii sunt eretici. si spun asta deoarece ei folosesc scrierile lui E. White si ale lui W. Miller, pe care le adauga Bibliei, spunand ca sunt revelatii ulterioare. iar orice cult care are ca si scriere de baza, sa ii spun asa, o alta carte inafara de Biblie, este eretic. e bine ca de martori nu discuti, ma abtin si eu:) ei sunt eretici la patrat.
  3. religia nu are nicio importanta. Isus nu a lasat o religie, si nu ne cheama la o religie, ci la o relatie. relatia primara cu Tatal trebuia refacuta si a fost refacuta prin moartea Sa.
  4. mai, eu nu stiu si nu cred ca bisericile afirma acest lucru. eu stiu si cred ca bisericile il marturisesc pe Christos, marturisesc Evanghelia Sa, nu o anumita doctrina. ma refer la „minoritati”. Biserica lui Christos are mii de oameni care Il slujesc. poate o biserica sa fie din 1000000 de membrii, inscrisi in condica, daca ei nu fac parte din Trupul Domnului nostru Isus Christos, din Biserica Sa. Cred ca are o importanta totusi si exteriorul, pentru ca noi nu suntem din lume si nu trebuie sa (ne) purtam (in) chipul lumii. Sunt de acord insa ca nu trebuie sa fie acestea lucruri mega si ultra discutate, deoarece e ceva ce trebuie sa vina din interiorul fiecaruia..o data produsa schimbarea in interior se va produce si in exterior. asta o face Domnul, nu noi..
  Oamenii nu se pot smeri, nu pot accepta ca nu stiu totul, doar Domnul ii poate aduce la cunostintele acestea. Iar cred ca tine de relatia fiecaruia cu Tatal, in Christos, prin Duhul Sfant. pentru ca El face schimbarea. noi trebuie sa mustram cand El ne cere, sa nu tacem cand El ne spune sa vorbim. sa cautam sa fim niste exemple pentru cei din jurul nostru, iar Calea noastra, Stanca noastra sa fie Christos, El sa fie exemplul nostru. Caci daca ne vom uita in lume ne vom poticni si vom cadea…si atunci facem voia lui satan, nu a Tatalui nostru.

  a, si un ps, ca am uitat sa precizez. noi tot ce stim stim de la Tatal, aici nu trebuie sa fie vb de o lupta intre noi si altii, cate stim sau ce credinta avem..caci trebuie sa luptam in armata Lui contra lui Satan, contra demonilor! caci daca ne ciondranim noi contra noi care avem dreptate, facem voia lui Satan. fiecare sa cauta sa il slujeasca pe cel de langa El, asta ne indeamna Domnul. iar superioritatea vine de la cel rau. ferice de cel ce stie multe, recunoaste sa sunt de la Domnul si are putere(tot de la El!) sa se smereasca si sa fie umil. 🙂

  Apreciază

 2. Irina Rosulski zice:

  printre adventisti sunt si de acei care cred in jertfa Domnului Isus pentru salvarea lor

  nu-mi place poza care e cu articolul, seamana a propaganda comunista, toti veti fi la fel 🙂

  „Iubeste pe Dumnezeu si fa orice” (Sf.Augustin)
  Dragostea este cea care lipseste in relatia bisericii cu lumea, nu conteaza confesiunea pe care o manifesta. Daca crestinii ar iubi aproapele, dar si dusmanul, asa cum a iubit Isus prostituatele, vamesii, pacatosii din timpul lui, lumea nu ar mai fi la fel.

  Apreciază

 3. Adelina zice:

  Foarte interesant articolul…putin si foarte bun as zice…in cateva idei ai cuprins tot ce se putea spune despre mediocritatea „pocaitilor” care accepta sa traiasca o viata doar cu numele de crestin si care se axeaza pe aspecte fara relevanta in viata in loc sa se axeze pe ce inseamna cu adevarat o relatie cu Dumnezeu si ce implica aceasta…din pacate sunt pline bisericile de astfel de tineri…tineri care i-au predica pastorului de buna in loc sa studieze acasa si sa filtreze cu mintea lor sa vada daca toate sunt
  asa…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s