Ateismul – religie mondială

ateuNe-am obișnuit să știm oameni credincioși, indiferent de religie și atei, sau cei fără Dumnezeu (a – fără, theos – dumnezeu). Ateii spun că nu cred în ceva supranatural, sau nu sunt oameni religioși. Să vedem de unde a apărut ateismul.

În perioada modernă, o perioadă caracterizată prin descoperii științifice majore oamenii au început să-și piardă încrederea în biserică din cauza argumentelor greșite. Biserica a afirmat că toate constelațiile se învîrt în jurul Pămîntului, ceea ce este o greșeală. Dacă clerul de atunci ar fi studiat mai bine Scriptura ar fi știut că Iov 26:7 El întinde miazănoaptea asupra golului, şi spînzură pămîntul pe nimic.

Atunci cînd știința a demonstrat unele fisuri teoretice pe care le avea Biserica, oamenii au ajuns să nu mai creadă în nimic din ceea ce spunea Biserica. Scriptura este adevărată, oamenii au făcut interpretări greșite.

Să fii ateu trebuie să ai o credința mai mare chiar ca a unor creștini. Să crezi că Pămîntul a apărut în urma unei explozii, dar tot universul se rotește ordonat și se supune unor legi bine stabilite, să crezi că ai provenit de la o bacterie, iar străbunelul tău a fost maimuță, deși genetica a demonstat clar acest neadevăr.

Biblia spune despre un adevăr pe care oamenii nu-l cunosc:

Romani 1:19-25 Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu, le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu. ‘n adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui vecinică şi dumnezeirea Lui, se văd lămurit, dela facerea lumii, cînd te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot desvinovăţi;  fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţămit; ci s’au dedat la gîndiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s’a întunecat.  S’au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;  şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într’o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare.  De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s’au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.

Iar ca rezultat:

Romani 1:28-32 Fiindcă n’au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.  Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sînt şoptitori,  bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,  fără pricepere, călcători de cuvînt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.  Şi, măcar că ştiu hotărîrea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sînt vrednici de moarte, totuş, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.

Rezolvarea:

Fapte 17:30-31 Dumnezeu nu ţine seama de vremurile de neştiinţă, şi porunceşte acum tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască;  pentrucă a rînduit o zi, în care va judeca lumea după dreptate.

Dacă refuzi pocăința:

Romani 2:5-6 Dar, cu împietrirea inimii tale, care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mînie pentru ziua mîniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu,  care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Ateismul – religie mondială

 1. Sveta zice:

  vad cumva in acest comentariu o amenintare? te-a atins aceste adevaruri? cit nu ai nega aceasta este adevarat…. parca suntem intr-o tara democrata si fiecare are dreptul sa creada si sa se exprime cum vrea….. si dreptul tau este sa crezi sau nu…

  Apreciază

 2. marius zice:

  @Elvis,
  Baiete, ai face bine sa te documentezi inainte de comentarii. Probabil ca n-ai nici cea mai mica idee ca teoria pe care o sustii nu mai are nici o baza de doua decenii. Mi-ar face o deosebita placere sa-ti pot oferi ceva documentare sa vezi si tu cum evolueaza stiinta, si ce s-a crezut in urma cu 10 ani este rasturnat de ceea ce se descopera recent. Presupun ca n-ai avut inca timp nici macar sa citesti biblia, cartea cea mai tradusa de pe planeta.

  Apreciază

 3. marius zice:

  Asta e o veste buna! (faptul ca esti curios). Se pare ca o sa avem subiect de discutie, doar timp sa ai. Ei bine, ma pun sa-ti scriu.

  Apreciază

 4. marius zice:

  salut, Elvis!

  In urma promisiunii c-am sa-ti scriu, iata cateva repere pe care ti le recomand ca bibliografie.
  Incearca Hugh Ross, care sustine vechimea pamantului interpretand zilele creatiei din Geneza ca fiind ere , deci un pamant vechi, asa cum esti obisnuit sa auzi in „stiinta moderna”
  E colaborator la urmatoarele carti (in engleza):

  * The Fingerprint of God. Orange, Calif.: Promise Publishing, 1989, 2nd ed. 1991, 3rd ed. 2005
  * The Creator and the Cosmos. Colorado Springs: NavPress, 1993, 2nd ed., 1995, 3rd ed. 2001
  * Creation and Time. Colorado Springs: NavPress, 1994
  * Beyond the Cosmos. Colorado Springs: NavPress, 1996, 2nd ed. 1999
  * The Genesis Question, Colorado Springs: NavPress, 1998, 2nd ed. 2001
  * The Genesis Debate, Mission Viejo, CA: Crux, 2002 (with five other authors)
  * Lights in the Sky and Little Green Men, Colorado Springs: NavPress, 2002
  * A Matter of Days, Colorado Springs: NavPress, 2004
  * The Origins of Life, Colorado Springs: NavPress, 2004 (with Fazale Rana)
  * Who Was Adam? Colorado Springs, NavPress, 2005 (with Fazale Rana)
  * Creation as Science, Colorado Springs: NavPress, 2006
  * Why the Universe is the Way it Is, Grand Rapids, MI: Baker Books, 2008
  * More Than a Theory, Grand Rapids, MI: Baker Books, 2009

  * The Creation Hypothesis, Downers Grove, IL: InterVarsity Press, 1994
  * Mere Creation, Downers Grove, IL: InterVarsity Press, 1998
  * Why I Am a Christian, Grand Rapids, MI: Baker Book House, 2000
  * The Day I Met God, Sisters, OR: Multnomah 2001

  Deasemenea, poti incarca si in cartea lui mai recenta, „The creation and Creator”

  Din aceeasi ramura, iti pot sugera cunoscutul
  Mark S. Whorton (lucreaza la NASA) cartea „Peril in Paradise”

  Nu stiu cum stai cu engleza, dar oricum trebuie sa-ti faci timp pentru a descoperi tu singur adevarurile care nu sunt accesibile tuturor.

  Daca vrei sa vezi o latura care dezvolta posibilitatea ca pamantul sa fie foarte tanar, iti recomand:
  Alex Williams si John Hartnett
  in cunoscuta carte „Dismantling the Big Bang”.

  Nu cred ca aceste carti au apucat sa vada o traducere in limba romana, dar sunt carti de valoare care iti schimba imediat opinia si te ajuta sa vezi mai usor adevarurile scrise in Biblie.

  Daca nu ai acces (sau timp) pentru ele, iti las un link unde poti asculta (audio) cateva prelegeri privind posibile relationari intre stiinta si religie.

  http://www.iosif-ton-mesaje.eu/
  Intra aici, si gasesti in stanga o lista lunga cu peste 300 de studii biblice, dar chiar la sfarsit, ultimele patru sunt legate de acest subiect. Sunt usor gasibile dupa data in care au fost inregistrate, 14/04/2008, 15/04/2008, 16 si 17 04/2008.

  Am si ceva documentare privind celula, lucruri pe care Darwin n-avea cum sa le stie la vremea lui, si daca le-ar fi stiut, sigur ca acuma n-am avea o carte „evolutia speciilor” care e „de reper” inca pentru multi care sunt in urma cu noile descoperiri stiintifice, din pacate.
  Aceste documentare sunt in engleza si ele, dar eu am o traducere in romana si nu stiu inca daca e disponibila pe net (dar ma pot interesa daca vrei).

  In speranta ca aceste informatii iti vor fi utile,
  iti doresc Tot Binele pe care si tu ti-l doresti,
  si sunt dispus dialogului.

  Cu respect,
  Marius

  Apreciază

 5. Definirea ateismului ca religie în această formulă este greşită. Această definiţie este strict creştină şi include ca atei tot ceea ce nu înseamnă creştinism. În acest caz atei sunt şi cei ce cred în alte scrieri sfinte decât Biblia. Nu acesta este ateismul.

  Pentru o altă definire a ateismului ca religie: http://profudereligie.blogspot.com/2010/01/noile-religii-ateismul.html

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s