Explicația științifică a celor 10 urgii – Broaștele

Exod 8:5-6 Domnul a zis lui Moise: ,,Spune lui Aaron: ,’ntinde-ţi mîna cu toiagul peste rîuri, peste pîraie şi peste iazuri, şi scoate broaşte din ele peste ţara Egiptului!„  Aaron şi-a întins mîna peste apele Egiptului; şi au ieşit broaştele şi au acoperit ţara Egiptului.

E posibil oare ca broaştele să fi împînzit o ţară aşa de mare ca ţara Egiptului. Dr. Richard Wassersug de la Dalhousie University afirmă că numărul broaştelor poate creşte de la un număr infim de mic la milioane. Datorite mulţimii icrelor depuse şi numărului mic de duşmani pe care le au broaştele s-ar fi putut înmulţi la milioane.  De fapt peştii, singurul duşman serios care le mănîncă icrele era distrus. Faptul că Nilul nu mai era un loc unde broaştele puteau trăi, le-au făcut să iasă din rîu pe mal. Broaştele au intrat în casele oamenilor unde era umbră şi loc mai rece şi astfel posibil că toate casele să fi fost pline de broaşte. Exod 8:12-14 Moise şi Aaron au ieşit de la Faraon. Şi Moise a strigat către Domnul cu privire la broaştele cu cari lovise pe Faraon.  Domnul a făcut cum cerea Moise; şi broaştele au pierit în case, în curţi şi în ogoare.  Le-au strîns grămezi, şi ţara s’a împuţit.

Faptul că atîtea broaşte s-au alterat aduce după sine următoarea urgie care o vom vedea în articolul care va urma.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Explicația științifică a celor 10 urgii – Broaștele

  1. fsmd zice:

    Nu cred că astfel de dispute poate convinge pe cineva să renunţe la religie. În pricipiu nimic aceasta nu demonstrează, broaştele se pot aduna din cauza unui motiv natural sau cu acelaşi succes datorită divinităţii. Întrebarea este dacă aceste fapte în general au existat. Prea multă importanţă se dau unor lucruri care nu poţi şti dacă ele sunt doar nişte ficţiuni sau au fost nişte fapte reale, dar care au fost exagerate în timp, vag descrise, în sfârşit, incorect interpretate de martorii evenimentului. Ştiinţa se ocupă de lucri care au existat sau există real.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s